Založ si blog

Len pár slov 10. – Pravda o USA. . .

Predstavte si, že s priateľom sledujete televízne noviny – príbeh o napadnutí ženy partnerom.

Priateľ sa vyjadrí, že dobre spravil, keď jej dal po hube – a vy by ste mali v tej chvíli spozornieť. Odborník na ochranu osôb David de Becker varuje, že schvaľovanie násilia je jedným z rizikových znakov osobnosti, ktorej je lepšie sa v živote vyhnúť. Mali by ste utekať čo najďalej od človeka,  ktorý schvaľuje násilie.

A predstavte si, že sedíte v partii takých násilie schvaľujúcich kamarátov – je čas v takej situácii dať si otázku, že ako a prečo ste sa medzi nimi ocitli.

Sú skrátka okamihy, ktoré o nás prezrádzajú priveľa, tak prediktívne.

 

Američania potrestali bývalého bezpečnostného analytika – človeka, ktorý v dôsledku výčitiek svedomia prezradil verejnosti, ako pred štyrmi rokmi vyzerala ich pomoc v Afgánsku. Ako píšu naše médiá – považoval za nemorálne konanie vlády, ktoré bolo v rozpore s vyhláseniami vtedajšieho prezidenta Obamu, ako sú ich drony presné.

Tento expert ich označil ako nepravdivé a uviedol desivú informáciu – zo 100 útokov dronmi ich 90% zabíjalo úplne iné osoby – nevinných  civilistov, idúcich náhodne po ulici. Tí ľudia sa už nikdy nevrátili ku svojim rodinám kvôli partii amerických vrahov.

Potrestali ho za prezradenie pravdy, ako inak.

 

Neviem či toto treba rozsiahlo komentovať. Je však namieste položiť si otázku a dať na ňu pravdivú odpoveď – naozaj si myslíte, že toto je spolok, v akom sme sa chceli ocitnúť?

 

 

Elena

 

K diskusii: Hej, sú veci, ktorým je ťažko uveriť, lebo sú príliš hrozné a narušujú našu ilúziu o svete a ľuďoch. Signály, že Američania to v Afganistane nevedú čestne, sú už dlho

napríklad tu

https://www.cas.sk/clanok/88378/video-zabijali-americki-vojaci-v-afganistane-deti/

a tu

https://www.amnesty.sk/afganistan-ziadna-spravodlivost-pre-tisicky-obeti-operacii-usa-a-nato/

Píše sa v nich, že v rokoch 2009 – 2013  bolo zabitých minimálne 140 civilistov, vrátane tehotných žien a viac ako 50 detí.

 

A tu je ten link o 90% obetí civilných  – ťažko predpokladať, že by všetky médiá dali o USA taký nesprávny údaj…

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/595880-americky-analytik-prezradil-tajne-informacie-dostal-takmer-4-roky-vazenia/

 

 

palenque  – stačí si pozrieť i iné zdroje nielen slovenské – ach,  a o úspechoch USA píšu takto

https://www.jacobinmag.com/2021/04/daniel-hale-whistleblower-us-drone-program-papers-intercept-espionage-act

A hoci vláda tieto vraždy označuje za „cielené zabíjanie“, viac ako 90 percent tých, ktorí boli zabití pri náletoch USA, nebolo zamýšľaným cieľom. Napriek tomu, aj keď americká vláda zabila nechcené ciele, označila ich za „nepriateľov zabitých v akcii“.

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021361x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie