Založ si blog

Fúúú 8. – Ach, tie afgánske ženy podporme – vyzýva prezidentka. . .

Prezidentka vyzýva na podporu afgánskych žien

https://www.extraplus.sk/clanok/caputova-vyzyva-na-podporu-afganskych-zien

Neznášam pokrytectvo – a tak pár ostrých slov teraz zaznie…

 

Začnime tým, čo k veci napísal poslanec Blaha

15 h 
Milá pani prezidentka Čaputová,
dovoľte niekoľko dobre mienených rád, ktoré by Vám mohli pomôcť, aby ste toľko nestrápňovali svoj úrad.
1. Keď vám stíska srdiečko kvôli afgánskym ženám, možno by bolo fajn, keby ste sa zastali aj tých saudskoarabských, ktoré sú utláčané ďaleko viac.
2. Ja viem, že Saudská Arábia je spojenec USA a na americkej ambasáde by vám to zatrhli, ale fakt by to pôsobilo úprimnejšie, keby ste sa nebili za ženy iba tam, kde to Američania potrebujú.
3. Lebo ono to vyzerá dosť pokrytecky, keď sú vám ukradnuté palestínske ženy, ktoré zabíja izraelská armáda, ale slzy roníte iba za ženy v Afganistane.
4. Je zvláštne, že vám nevadí, v akých otrockých podmienkach pracujú ženy v Indočíne, ktoré vykorisťujú nadnárodné korporácie z USA či EÚ.
5. Dokonca aj niektoré západné obchodné reťazce, pôsobiace na Slovensku, využívajú takmer otrockú prácu afrických žien – to vám takisto nevadí?
6. A úplne najlepšie je na tom to, že sú vám kompletne ukradnuté slovenské ženy. Nepočul som, že by ste sa zastali stoviek šičiek z Turca, ktoré prídu o prácu.
7. Nepočul som, že by ste plakali nad osudom tisícov slovenských žien, čo robia pre západné korporácie a žmýkajú ich ako otrokyne.
8. Nepočul som, že by ste ronili slzy za slovenskými mamičkami, ktorým vláda berie obedy zadarmo pre ich deti. Alebo že by ste bojovali za naše babičky, ktorým vláda ukradla trinásty dôchodok.
9. Alebo za všetky tie utrápené ženy, ktoré nedôverujú očkovaniu a hrozí im strata zamestnania a slobody. Naopak – keď týmto ženám liberálna tlač nadáva do dobytku a čvargy, vy čušíte ako voš pod chrastou.
10. Nie, vás zaujímajú iba afgánske ženy – lebo chcete byť strašne svetová a zapáčiť sa americkým liberálom. Len mi dovoľte pripomenúť, že najviac žien trpelo a zomrelo v Afganistane kvôli vojne, ktorú tam spustili tí vaši úžasní Američania.
Milá pani Čaputová,
to nie je všetko.
11. Chápem, že keď na návštevu príde nemecký prezident, máte chuť vrhnúť sa k zemi a bozkávať mu nohy. Ale prosím, na tlačových konferenciách vyzerá mimoriadne trápne, keď sa mu podhadzujete ako nejaká slúžka.
12. Vy nemáte nemeckého prezidenta informovať o úspechoch v oblasti reformy právneho štátu na Slovensku, ako keby sem došiel na kontrolu gubernátor do nemeckej kolónie.
13. Ponižujete tým slovenský národ a trápne to bolo aj samému nemeckému prezidentovi, vzdelanému štátnikovi, ktorý na rozdiel od vás pozná dejiny 20.storočia a vie, ako to pôsobí odpudivo vzhľadom na éru druhej svetovej vojny.
14. Vy sa nemáte čo nemeckému prezidentovi spovedať ohľadom našich suverénnych vnútorných záležitostí – už nie je rok 1944 a Slovensko je suverénny štát.
15. Ja viem, že by ste najradšej Slovensko rozpustili v kokakole a odovzdali všetko Američanom a Nemcom, ale prosím, chápte, že slovenský národ túži po slobode a suverenite a vaše správanie je nedôstojné, vazalské a ponižujúce.
A na záver, vážená pani prezidentka, dovoľte, už len jedna rada.
16. Ak budete nabudúce napádať generálnu prokuratúru za jej zákonné rozhodnutia, spomeňte si na Vaše slová, ktoré ste vyriekli po smrti Milana Lučanského.
17. Odporúčali ste všetkým, nech sa držia faktov a nech rešpektujú rozhodnutia prokuratúry. A vraj nemáme podliehať náladám verejnej mienky.
18. To je čudné. V prípade Lipšicovej prokuratúry ste samý rešpekt, a to dokonca aj keď zomrie nevinný človek – hrdina, ktorý si od hlavy štátu zaslúžil ďaleko viac než takéto arogantné zametanie pod koberec.
19. Ale vám napadne útočiť na prokuratúru iba vtedy, keď sa chcete zapáčiť liberálnej tlači. V prípade generálnej prokuratúry nerešpektujete nič a otvorene napádate orgány činné v trestnom konaní.
20. Vyznieva to neuveriteľne hlúpo a neférovo, pani prezidentka. Možno si to neuvedomujete, a preto dobrá rada – už to preboha nerobte. Likvidujete tým právny štát v priamom prenose.
21. Generálny prokurátor to povedal za nás všetkých, keď vás nepriamo označil za „nekompetentnú“. V skutočnosti je to ešte horšie.
22. Vaše vyjadrenia nie sú iba nekompetentné, ale vzhľadom na prepojenie Daniela Lipšica a vášho právneho poradcu Kubinu ide aj o zjavný konflikt záujmov.
23. A preto malá rada na záver: namiesto toho, aby ste komentovala právne prípady, o ktorých nič neviete, bolo by lepšie, aby ste sa venovali tomu, v čom sa skutočne vyznáte. Výberu garderób.
24. Pre Slovensko by bolo azda najlepšie, keby ste už nehovorila vôbec nič a iba vymetala šatník – to vám ide, zdá sa, najlepšie.
25. Užite si príjemný víkend s Jurajom.
S úsmevom, Ľuboš Blaha 🙂

 

Ja s názorom poslanca Blahu plne súhlasím – diskriminácie žien je i u nás i vo svete viac ako dosť.

Akurát že nie s úsmevom to hovorím – lebo mne do smiechu nie je, že máme prezidentku, ktorá sa viac venuje témam kdekade vo svete ako domácim témam, kde by mala reálnu šancu niečo váhou svojej funkcie posunúť k lepšiemu. A keď už niečo u nás „zbadá“, tak hlavne veci, ktoré nemusí ona nijako riešiť – unavených hasičov ide objímať, vysloví sústrasť rodine po smrti dieťaťa v tábore. Nevenuje sa veľkým a zásadným témam, niektoré z nich som spomenula včera v blogu Fúúú 3.

Alebo sa vyjadruje odveci a neodborne ku disciplinárnemu konaniu generálneho prokurátora voči Lipšicovi, či sa mieša do postupov generálneho prokurátora, o ktorých nemá  čo polemizovať nielen kvôli jej neoboznámeniu sa so spisom, ale i kvôli faktu, že to je jeho kompetencia. Nič neporušil, neurobil nič nezákonné a ani nesprávne.

 

Vyjadruje sa prezidentka ku situácii žien v Afganistane – prečo nežiada, aby boli dodržiavané práva žien celosvetovo?

A opakovane sa prezidentka vyjadruje ku situácii v Afganistane – skutočne si niekto z vás myslí, že Taliban zaujíma jej názor, prezentovaný v našich médiách – číta ich Taliban azda hromadne? Veď nech zájde tam pohovoriť s nimi o jej predstave, možno Taliban ohúri svojimi outfitmi.

 

No a spomínam si na minuloročný 25. február, kedy pred Prezidentským palácom stála v rámci protestného pochodu skupina zúfalých rodičov, ktorých deti zomreli vinou závažných nedbalostí a pochybení lekárov. Premrznutí a unavení, mnohí z nich cestovali celú noc, aby sa dostali do Bratislavy.

Prišli z celého Slovenska, aby bojovali za zmenu k lepšiemu v slovenskom zdravotníctve. Aby starostlivosť v ňom prežili vaše deti. Aby u nás ľudia zbytočne neumierali. Lebo medzinárodná štatistika o 11 000 mŕtvych Slovákoch každoročne, ktorí by mohli žiť, keby sa im dostala potrebná zdravotná starostlivosť, je alarmujúca.

V rámci protestného pochodu boli i pred Prezidentským palácom, o čom jej dopredu napísali

https://www.facebook.com/watch/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&v=1315037595355273

Neunúvala sa ani na päť minút ísť von, prejaviť úctu tým rodičom a ich mŕtvym deťom.

Ani jediným slovom sa doteraz nepostavila na stranu tých jedenástich tisícov ľudí u nás, ktorí by mohli žiť, no zomierajú každoročne pre neposkytnutie potrebnej zdravotnej starostlivosti.

Ani jediným slovom sa nepostavila proti pošahanej lotérii a nevyzvala, aby tie peniaze dali radšej rodinám s postihnutými deťmi, ktoré vrchnáčiky zbierajú na potrebnú liečbu svojich detí.

Ani jediným slovom sa nespýtala, kde sú moderné lieky pre onkologicky či inak vážne chorých ľudí a nežiadala, aby ich situáciu vláda bezodkladne zlepšila namiesto bohapustého zbrojenia.

 

Ja viem, ja viem, oveľa ľahšie je rozdávať rady Talibanu…

 

Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004956x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie