Založ si blog

Fúúú 9. – Zločin v priamom prenose. . .

Prvý deň vyplácania „333 eur na dieťa“ bol.

Šla som večer pred pol siedmou z práce. Na autobusovej zastávke sedeli ťažko opití spoluobčania, jedna na zemi sediaca pani sa pomočila. Fajčili a cigaretový smrad sa šíril – neznášam fajčenie, ten zápach vo mne vyvoláva nevoľnosť. Policajtov nikde – hoci v také dni, kedy majú nezamestnaní ľudia prísun peňazí, by podľa mňa mali zvýšene chodiť ulicami hlavne v podvečerných a večerných hodinách. Popíjali alkohol priamo z fliaš…

Myslela som na postihnuté deti, ktorým zbierame plastové vrchnáčiky, aby sa mohli liečiť. Na to, ako štát chce ozbíjať budúcich dôchodcov i o časť peňazí, ktoré vkladali desiatky rokov do dôchodkového systému. Na to ako bohapusto vyhodila vláda tieto peniaze. Keby sa urobilo prešetrenie KOĽKO Z TÝCH PEŇAZÍ  SKUTOČNE SKONČILO V NIEČOM ZMYSLUPLNOM PRE DETI, tak by sme asi túto vládu hnali cez Dunaj za ten nápad.

Rastú životné náklady prudko, u nás pracujúci sa musia tiež uskromňovať, nemá každý príjem poslanca a neefektívne vynakladanie peňazí z toho čo „solidarizujeme štátu“ je preto okrádaním nás všetkých. A že mu nedávame málo – dve tretiny nášho zárobku každý mesiac je to

https://www.ta3.com/relacia/21464/takmer-o-dvoch-tretinach-zarobkov-rozhoduje-stat-na-co-vsetko-sa-pouzivaju

Mali tie peniaze radšej dať do ruky obciam a tie z ne mohli nakúpiť deťom i dôchodcom potrebné D-vitamíny či lieky v priebehu budúcich mesiacov.

Lebo covidsituácia  sa prudko zhoršuje

https://www.noviny.sk/koronavirus/628745-korona-situacia-sa-na-slovensku-zhorsuje-v-poprade-su-az-dve-ohniska-nakazy?fbclid=IwAR2BFpZ4cKhL3wNJmXu0mqUnS40Orw8_XW9Z7g0GyxWX-rOwHvAuOQR2Xlo

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Poprade zverejnil následujúce stanovisko:„Po rodinnej oslave v Štrbe, konanej 13.8.2021, evidujeme 46 pozitívnych osôb na Covid-19.“

Číslo ale ani zďaleka nie je konečné. Už v pondelok budú priamo v dedine testovať ďalšie úzke kontakty. Starosta občanov rozhlasom vyzval, aby boli opatrní a že to tu majú po roku opät.

Starosta by aj prijal konkrétne opatrenia ale to, kto je nakazený, sa môže iba domnievať. Oficiálne údaje mu nikto neposkytne. Celú situáciu komentoval následovne:“My sme ako špióni. Pátrame, aby sme dali dohromady skupinu ľudí, ktorá by mohla byť nakazená.“

 

Cítim hnev voči tým ľuďom, čo takto bezohľadne nákazu šíria.

Mám strach o mamu, aby neochorela. Mala som ju ísť pozrieť budúci týždeň práve, teraz nejdem – lebo si kvôli financiám nemôžem dovoliť zostať v karanténe či ochorieť.

Jeden aspekt tohto problému je, že obce by mali dostať informáciu o chorých a povinne karantenizovaných občanoch. Bol to problém i v druhej vlne – mohlo by byť oveľa menej problémov, keby sme nezodpovedne konajúcich efektívne kontrolovali ohľadne dodržiavania karantény – a je to problém i teraz. Prečo to kompetentní nedoriešili? 

Druhý aspekt problému je,že namiesto opatrení znižujúcich riziká robia také, ktoré riziká zvyšujú. Kroky situáciu u nás zhoršujúce sú naozaj viaceré – dovolenkári a chodenie očkovancov cez hranice bez kontrol, hoci sú tiež možným zdrojom nákazy, sú zlým krokom vlády všeobecne známym a riziko zvyšujúcim už v druhej vlne.

Nepoučili sa politici – alebo je to cielene plánované?

 

Veď prudko pribúda chorých – skutočne si niekto z vás myslí, že je teraz vhodné pripravovať stretnutie s pápežom?

Prezidentka podľa mňa rozhodne nemala pápeža pozývať sem k nám na jeseň – lebo už v čase jeho pozývania sa hovorilo o tom, že v závere leta sa situácia u nás zhorší. Mohol prísť v júli napríklad, kedy by bolo riziko šírenia nákazy minimálne. Až mi to pripadá ako niečí škaredý zámer skutočne, že tu takto premyslene zhoršujú situáciu, aby nám mohli zasa zaviesť opatrenia a šikanovať nás a nanucovať vakcíny.

Organizovať teraz stretnutie s pápežom a navláčať ľudí na kopy znamená iba jedno

– spôsobovať škodu veľkého rozsahu štátu a ohroziť verejné zdravie. Pribúdaním chorých rastú náklady a tým i náš štátny dlh – kto ho raz bude splácať, naše vnúčatá? A ako dlho potrvá, kým zasa vyhlásia núdzový stav a začnú nám obmedzovať život tak, že to hraničí až so psychickým a fyzickým týraním?

 

No ale som rada, že som našla prehľadný článok, ktorý poskytuje vyjadrenia odborníkov rôzneho druhu

https://svetkrestanstva.postoj.sk/86935/povolit-vstup-na-podujatia-aj-testovanym-a-tym-ktori-covid-prekonali

Ten článok je moc zaujímavý – a mali by ste si ho rozhodne pozorne prečítať celý, verte mi, viem o čom hovorím.

Popri inom sa tam už pán Pavelka konečne neoznačuje ako epidemiológ.

A samozrejme sú tam i ich celé vyjadrenia, takže je zrejmé kto by sa mal spolupodieľať na náhrade škody veľkého rozsahu, ak šírením nákazy po tomto podujatí vznikne.

Článok však napríklad ukazuje aj účelovú snahu manipulovať ľudí ku očkovaniu príchodom pápeža, lebo je tam jasne pomenovaná skutočnosť, že letecké dni sa konali bez podobných opatrení v tomto čase. A samozrejme aj ľudia, ktorí majú zodpovednosť za tie letecké dni, sú tam pomenovaní – no poviem vám, výborný článok to je.

 

Ťahať na pápeža aj neočkovaných je v tejto chvíli zločin.

Nie preto, že by viac neočkovaní ochoreli ako očkovaní – ale preto, že tým sa zvyšuje kopa ľudí, ktorá sa zhromaždí na jedno miesto. a hrozí ešte väčšie riziko rozvláčania nákazy. Vláda a aj terajšia jej poradná kumpánia – otázne ako odborná – si musí byť vedomá rizík, a ja neverím v ich dobrý úmysel, keď takto postupujú.

Ľudia by mali mať rozum a hrdosť – veď len preto im to umožňujú, lebo hrozí medzinárodná hanba z nízkej účasti – mali by ich to nechať občania nechať, aby si politici tú hanbu užili. A zároveň by tým chránili nás všetkých, keby sa na to podujatie nevytrepali…

Je to zločin v priamom prenose – na kopu natrepať toľko ľudí v čase šírenia nákazy.

 

Neverím ani v dobrý úmysel pápeža.

Lebo by mal konať rozvážne a ohľaduplne voči ľuďom, pre ich dobro – a tak sa jeho návšteva v tomto čase veru nedá označiť. Nie je žiadne umenie v tejto situácii odhadnúť riziká, ktoré vyvoláva svojou návštevou. A žiaľ, následky by zasiahli všetkých tu žijúcich – aj neveriacich, aj veriacich iných cirkví.

Niektorým sa to iste nebude páčiť, no keď pápež sám nemá toľko svedomia a rozumu aby davy na kopu neťahal, tak úprimne a z celého srdca prosím Boha, aby ho zastavil.

 

Elena

 

 

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935880x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie