Založ si blog

Hanba 10. – Profesor Krčméry vyhlásil, že nie sme normálna demokratická spoločnosť. . .

No, keď počúvate pozorne našich odborníkov na riadenie pandémie, tak ste hneď doma…

https://www.facebook.com/111637047165974/videos/319504379512359

Ľudské práva sú im na ťarchu pri riadení pandémie podľa ich predstáv, ako to za nich profesor Krčméry povedal.

A cynicky dodávam, že zjavne aj platné zákony a odborné riešenia sú im na ťarchu  – neexistujú pre nich konflikty záujmov, ani základné epidemiologické zásady. Ani morálka a hanba, lebo sami porušujú všetky pravidlá, do ktorých nás nútia.

 

Je to skrátka hrôza – toto odborné aj právne a morálne povedomie. Kde vyštudovali títo ľudia epidemiológiu? Ich nápady so žolíkmi a výhodami očkovancom sú porušením základných epidemiologických pravidiel. Spôsobujú tu svojimi hlúpymi nápadmi škodu veľkého rozsahu. Mal by už konečne zasiahnuť generálny prokurátor a mali by skončiť vo väzbe.

A neviem o žiadnej pandémii, ktorú by mal riadiť človek, ktorý je účtovníkom a vydáva sa za epidemiológa – ako je to údajne u pána Martina Pavelku, ktorý  nie a nie prezradiť verejnosti, aké má vzdelanie. Skutočne nechápem, že prečo, lebo v týchto ťažkých časoch musíme mať úplnú istotu, že to tu riadia odborníci.  Podľa mňa človek, ktorý vzdelanie nadobudol čestne, ten sa nijako nehanbí povedať o ňom iným. Ja vám pokojne porozprávam o každej z mojich troch atestácií, a detailne aj o prácach, ktoré som v rámci nich robila. Priamo a hneď, bez prípravy, lebo sa snažím robiť veci zmysluplne. A tak si myslím, že oprávnene chcem, aby sa ku svojej odbornosti prihlásili všetci tí, ktorí rozhodujú o našich životoch a spoločenskom dianí. Aby sme vedeli, že skutočne majú na to robiť zásadné rozhodnutia o nás kompetetívne.

A neviem o žiadnej pandémii, ktorú by mal riadiť človek, ktorý má finančné prepojenie na farmalobby. Konflikt záujmov tých ľudí znedôveryhodňuje.

Takže čakám, pán generálny prokurátor, kedy konečne začnete stíhať v štýle padni, komu padni „manažérov pandémie“ – ktorí porušujú ľudské práva a aj základné epidemiologické zásady. Lebo neviem o žiadnom víruse, ktorý by reagoval na „žolíka“.

 

O kompetetívnosti podaktorých mám veru nevalnú mienku.

Minister Legvarský tára o výhodách pre očkovaných – keby bol odborník, mal by jasné, že akýmikoľvek výhodami by len zvyšoval riziko šírenia nákazy. Ak by mali mať výhody očkovanci oproti neočkovaným, potom by mali mať i nevýhody v prípade, že ochorejú. Poisťovni by za ich liečbu mali zaplatiť farmafirmy, lebo drahými vakcínami garantujú – no, hm, hm, všetci vieme čo…

Aj nový policajný prezident je trápna figúrka – a jeho nápad  oceniť policajtov, ktorí na pošte v Prievidzi konali proti invalidovi v nahrávke, ktorú som i ja nedávno v blogu dala – pokladám za klinec do rakvy úcty ľudí voči slovenskej polícii.

O vláde sa už radšej ani nevyjadrujem, lebo nič slušné by som o nich nepovedala. Čakám, kedy medzinárodný súd zaujme stanovisko ku celoplošnému testovaniu u nás spred roka. Lebo tí, ktorí ho tu riadili a vyvíjali nátlak na ľudí, aby sa ho nútene zúčastnili, konali ako organizovaná skupina v prepojení s cudzou mocnosťou a dostali za to peniaze zo zahraničia. Celý ten čin by mohol byť kvalifikovaný ako zločin proti ľudskosti – a aj keď sa  hovorí o hroziacich doživotných trestoch za to, ja som za popravu vinníkov. Tak ako vojnových zločincov popravili po 2. svetovej vojne, musíme sa s týmto zločinom a jeho realizátormi vysporiadať  zásadne.

 

Nie, nie sme normálna demokratická spoločnosť.

Lebo v normálnej demokratickej spoločnosti by bolo nemysliteľné, aby riadil vysokú školu človek, ktorému sú ľudské práva v čase pandémie na ťarchu. Ktorý zjavne vôbec nechápe prioritnosť ľudských práv, a ani celú hrôzu marazmu do ktorého nás vlečú s ich neodbornými opatreniami, s ich výnimkárčením a spôsobovaním škody veľkého rozsahu, s ich farmalobby prepojeniami…  no mohli by sme dlho pokračovať…

Nie, nie sme normálna demokratická spoločnosť…

 

Elena

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8984903x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie