Založ si blog

Takže zasa raz 8. – Pomáhať ľudsky. . .

Ľudia prechádzajúci hranice k nám utekajú pred vojnou.

Moc si prajem, aby tu nemali zlú skúsenosť, aby sa ich niektorí Slováci nepokúsili využiť a obrať o to málo, čo majú, či zneužiť ich postavenie. Na hranice sa vybralo veľa ľudí pomáhať nezištne, tak snáď to bude v poriadku.

 

Je dojímavé vidieť tých ľudí, ktorí stratili svoje doterajšie životné istoty a ja ako empatik preberám ich vnútorné chvenie i strach, ak sa na nich dívam a pritom na chvíľu odtiahnem ochranný múr.

Sú v nepohode z tej situácie, každý z nás by bol na tom rovnako. Je fajn, že im ľudia nanosili na pomoc odevy, obuv, potreby pre bežný život i sladkosti či hračky.

Chcem teraz ale poukázať na jednu vec – nájdu sa medzi nimi takí, ktorí prichádzajú aj so svojimi domácimi miláčikmi – psom alebo mačkou.

Prosím, nenúťme ich vzdať sa ich milovaného zvieraťa – lebo ak niekto v takejto situácii nesie so sebou svoje zvieratko, má pre neho evidentne veľkú dôležitosť.

Nestavajme týchto ľudí do situácie voľby, že ak sa niekde u nás chce ubytovať, musí sa zvieratka vzdať. Je to kúsok ich života, ktorý nesú so sebou a dodáva im nádej.

Pomôže im to ľahšie prekonať traumu zo situácie, ktorú zažívajú.

 

Vytvorme podmienky, aby si mohli svoje zvieratko vziať so sebou, prosím. Ak máte možnosť pomôcť týmto ľuďom s ubytovaním tak, aby si mohli svojho miláčika pri sebe ponechať, prosím, dajte i na ukrajinskú stranu colnice nejakú informáciu, aby vedeli tých ľudí správne nasmerovať k vám.

 

Elena

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302473x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív