Založ si blog

Anjelské krídla 4. – Putin v zime na Slovensku zabil možno až 4000 ľudí. . .

Iste neočakávate, že som padla na hlavu a napísala taký článok ja.

Veru, nie. Ten článok napísal mediálne známy infektológ – ako ho výstižne označil ten denník, ktorý to zverejnil –

https://dennikstandard.sk/176237/sabaka-putin-zabil-v-zime-na-slovensku-mozno-az-4-tisic-ludi/

Teda údajne tým, že na základe informácií niektorých webov sa vraj neočkovali…

 

Ach, sklamem vás, nejdem teraz písať o Putinovi – ale k tomu článku sa vyjadrím. O mediálnych hviezdach.

Áno, o tých na mediálnom nebi žiariacich v tejto chvíli dám pár hrozných slov. 

 

Spomínate si na časy, kedy nám na obrazovku vybiehali  lekári a primári v časoch prudko bežiacej korony?

No, ja som stále rozmýšľala že kedy to stíhajú všetko. Lebo hovorili o tom, ako sú zavalení prácou, preťažení a už nevládzu – a pritom sme ich videli podchvíľou usmiatych na televíznej obrazovke či čítali ich vyjadrenia v médiách či početné statusy na sociálnych sieťach.

Skutočne som vtedy uvažovala, že či tie mediálne výstupy nie sú na úkor pacientov.

No a dnes som dostala odpoveď – nie som sama, kto to vidí.

Veď pozrite

 

8 h 
MUDr. Milanovi Kulkovskému, primárovi interného oddelenia NsP Považská Bystrica.
Pán primár Kulkovský,
písal sa deň 06.03.2021, bola sobota ráno. Vy ste nastúpil do 24 hodinovej služby. Na internom oddelení, ktorého ste primárom vy, ležala už 23 – tí deň mladá 45 ročná žena MARTINA ČIČKOVÁ s už ťažkým zápalom pľúc (o ďalších diagnózach, ktoré jej pribudli počas liečby u vás zatiaľ pomlčím). Prijatá k vám na hospitalizáciu bola s pravostranným rozvíjajúcim sa zápalom pľúc, ktorý bol diagnostikovaný ako bakteriálny (aký bakteriálny zápal to bol, to je veľká neznáma).Po týždni hospitalizácie už bol zápal pľúc obojstranný. Postupne ste do nej neúspešne naládovali 9 druhov antibiotík, medzi ktorými boli viaceré širokospektrálne a chránené… No nechcem sa tu rozpisovať o vašej liečbe, alebo medicínskych postupoch, to nechám na znalcov.
Vrátim sa teda ku dňu 06.03.2021. Vy ste v službe a vaša pacientka MARTINA ČIČKOVÁ má na rannej ne – vizite saturáciu 80% pri kontinuálnom dýchaní kyslíka. Zo strany vášho oddelenia žiadna reakcia, akurát navýšenie prietoku O2. Žiadne iné vyšetrenie, viac jej saturácia na vašom oddelení nebola meraná, aj napriek tomu, že Maťka mala dňa 04.03.2021 robený RTG snímok pľúc s výsledkom silného progresu pneumónie oproti predošlému snímku a dňa 05.03.2021 mala robený ďalší snímok RTG, kde bol popísaný silný progres oproti predošlému dňu 04.03.2021. Vo večerných hodinách bola Maťka premiestnená na covidové oddelenie na základe pozitívneho PCR testu (údajne reinfekcia po 1,5 mesiaci). V noci sa jej malo pohoršiť s dýchaním, bola napojená na high – flow a ráno bola nájdená mŕtva. Čo by som k Maťkinej hospitalizácii ešte dodal ? Čo sa týka čisto odbornej stránky tak zatiaľ pomlčím, no z tej ľudskej mi pár vecí nejde do hlavy, tak dúfam že mi to vysvetlíte pán primár.
Dňa 12.03.2021 ste poskytol rozhovor pre Hospodárske noviny, kde spomínate to, ako vám zomrela mladá pacientka, na ktorej živote vám veľmi záležalo. https://slovensko.hnonline.sk/2315005-vlada-mohla… Pravdepodobne tou vami spomínanou mladou ženou bude Maťka Čičková, lebo citujete jej posledné slová zo správy, ktorú vám pár hodín pred smrťou poslala cez váš blog na FB. Netušila ešte, že zomiera… Vedel to ešte niekto okrem Boha ? Áno, čítala váš Milan Kulkovský blog a verila vašim slovám ktoré ste písal, tak ako uchvátili tieto slová aj mňa počas jej hospitalizácie. Čítal som váš blog aj potom, ako nás Maťka navždy opustila a pri vašich dovtedajších príspevkoch ma zrazu niečo zarazilo. Deň 06.03.2021. Ten deň, keď ste mal nesmierne ťažkú službu, ako popisujete v článku pre Hospodárske noviny. Ten deň, keď na vašom oddelení ležala v ťažkom zdravotnom stave Maťka Čičková, na ktorej živote a zdraví vám tak veľmi záležalo. Pán primár, vy ste v tento deň napísal a uverejnil váš nový blog ? V čase, keď ste bol v práci? Keby aspoň článok o zdraví a liečbe, ale úplne bezvýznamný článok ? Alebo to ste si ráno privstal, aby ste si článok nachystal a potom v práci ste ho doobeda uverejnil ? Aj vaše odpovede v diskusii ste mal dopredu nachystané ? Bolo takéto vaše konanie dôležitejšie ako zdravie a život vašej pacientky ? Prijal ste dňa 06.03.2021 nejaké opatrenia k Maťke Čičkovej, vzhľadom k rapídnemu zhoršeniu jej zdravotného stavu ? Nič, ani ste nepovažoval za potrebné ju osobne vyšetriť, alebo vydať pokyn na takýto úkon ? Miesto toho ste odovzdával posolstvo svetu v podobe vášho skvelého článku o ničom na FB a čakal na Maťkin pozitívny PCR test ako na spasenie.
Takže pán Kulkovský, tieto vaše reči pre médiá a vo vašich komentároch, že ste nikdy nepísal blog v práci vám nežeriem. Obhajujete sa, že ste nikdy nepísal na úkor svojich pacientov ? Ale áno, písal. V tomto prípade na úkor pacientky, ktorá vám na vašom oddelení zomierala, zatiaľ čo vy ste sa ako tvrdíte pre médiá v práci nezastavil. Písal ste na úkor života Maťky Čičkovej.
Pán Valjent uverejnil na svojom blogu i tie spomínané statusy primára..
No čo na to dodať?
Skutočne sa nezamýšľam nad tým koľko ľudí u nás v zime údajne mohol zabiť Putin.
Ale moc a moc ma zaujíma, koľko ich mohli zabiť slovenskí lekári tým, že sa hrali na mediálne hviezdy…
Elena
K diskusii  anysta, zlatko  ste si istá, že čítanie môjho blogu neškodí Vášmu duševnému zdraviu? A k anjelom buričom som patrila, o tom som kedysi dala celú jedenástku blogov…

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8980757x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie