Založ si blog

Anjelské krídla 5. – Hranica krehkosti. . .

Vzduch slnkom prehriaty,  jar tu v meste naťahuje prsty popoludním. Návrat domov do hôr cestou z práce mi zakaždým pripomína ten rozdiel – lebo u nás ešte sneh pri bytovke svieti. Nastavila som tvár záplave slnečných lúčov, kulhajúc k busu v štýle morskej panny – každý krok bolestný. Pred dvomi týždňami som spadla na ľade cestou k busu, nuž znášam bolesť. A predvčerom opäť, tá istá noha, ale i koleno. S bolesťou, ale bez sĺz prekonávam hranicu krehkosti.

Tvrdohlavá ako mulica, syčal mi do kroku Zámer sveta znechutene…

 

Posunula som sa v spomienkach o týždeň späť.

Vločky snehu krúžili minulotýždňovú stredu v skorom ráne. Podchvíľou pomaly a pozvoľna, potom zasa rýchlo a divoko krúžili nad bielobielou krajinou.

Dívala som sa na ne bezmyšlienkovite, kulhajúc k busu. Nahodila som fotku na facebook, nech si moji priatelia a známi užijú trochu snehu. Lebo už pod ostrou zákrutou u nás z hôr po snehu nebolo ani stopy.

 

 

Dlhá sukňa tmavomodrých šiat mi viala vo vetre, prudký vietor vyrážal dych.

Pocity a myšlienky vo mne tak víria – uvedomila som si náhle a na chvíľu som sa dostala do kontaktu so svojimi pocitmi. Cítila som ostrú bolesť v nohe i smútok. Keby si vykročila srdcom,  prešla by i bolesť nohy – Zámer sveta zaševelil v tom stredajšom ráne – vykroč k tomu, k čomu máš. Spomeň si na sobotu.

Áno, predminulotýždňovú sobotu ma tiež pocity zavalili.  Ak ste nikdy neriešili pleseň na stene na rebríku v situácii, že na ľavú nohu nemôžete stúpiť bez ostrej bolesti a ľavou rukou odrazu nepohnete bez ostrej bolesti, nie je to nič, po čom by ste mali túžiť.Protiplesnový postrek, stierka, farba- aaaaa, hotovo – zliezla som, odložila som farbu a i rebrík. Som zdravá ako rybka a odolná, bolo to fakt divné s tou náhlou bolesťou ruky – čo mi chceš tým povedať, Zámer sveta? Díval sa hodne nešťastne – a v tej chvíli mi došlo, že nie on, ale ja.  Sadni si, okamžite si sadni – zavelil. Sadla som si spomalene – a v tej chvíli som sa spojila so svojimi pocitmi. Blíži sa koniec mesiaca, je to výročie Maroškovej smrti. Obostierala ma silná bolesť, sedela som tíško. Môj syn mal ľavostrannú hemiparetickú DMO a ja som si podvedome presunula príznaky na ľavú ruku a nohu. Uvedomila som si zrazu, koľko úsilia musel vynaložiť môj syn, aby prekonával  takúto bolesť ruky i nohy, a zaplavila ma hrdosť, aký to bol úžasný bojovník, nevzdával sa.  Ako mi chýba, a tak si ho podvedome prehrávam tou bolesťou – úlomok  hlbokej bolesti sa uvoľnil, odrazu som sa chvela od zimy v akútnej traume, po tvári mi tiekli slzy, a náhle mi zmizla bolesť ruky. Ďalšia z hraníc krehkosti to bola…

Vrátila som sa k tomu stredajšiemu ránu v myšlienkach v sobotu večer. Rozprávka Coco šla v telke, tak som si ju pozrela – mám ju moc rada. Je konštelačne múdra, o úcte k predkom. Pre mňa sú konštelácie jednou z najlepších vecí v živote, ku ktorým som došla – ich hlasu dôverujem a ak by som sa mala pre niečo dôležité v živote rozhodnúť a k čomukoľvek vykročiť, určite by som si na to konštelačku postavila. Prijímať prichádzajúce s dôverou mám úprimnú snahu, aj viem, že človek a poslanie je ako zámok a kľúč. Poslanie nám ukazuje všetko – dokonca i pravý dvojplameň vám odhalí pri veľkom poslaní, lebo  je s poslaním tiež ako zámok a kľúč, nielenže musí byť schopný ho plniť, ale i byť s tým poslaním šťastný. Takže ako jediný nepovie  preboha, ale wauuu… Je to súčasť úcty k Zámeru sveta, keď nasledujeme jeho poriadok – Česi majú oveľa krajšie slovo Řád. Až vtedy sa stávame ozajstne slobodnými, keď ho prijímame a nasledujeme. Aj tam je hranica krehkosti, veru.

Hm, naozaj úprimne som uvažovala čo ma v tom vykročení brzdí. A priznala som Zámeru sveta – pozri, konštelačne by som sa postavila v poradí iba za ženu, ku ktorej by som mala úctu. Nie za hocijakú šlápotu. Úžasne ho to pobavilo a chechtal sa bláznivo. Netvrdím, že som reinkarnovaný Budha, a možno by som mala na tom posudzovaní popracovať, priznala som sebakriticky. Ale tak skoro to nebude,  dodala som úprimne.

No tak, no tak, pokojne – zašepkal. Pozná túto moju hranicu krehkosti.

 

A tak dnes zmenil taktiku a kopu konštelačných udičiek mi nahádzal. Áááááá…

Vie ako na moju hranicu krehkosti.

 

 

Elena

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986427x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie