Založ si blog

Ostrým okom 5. – Ako ľahko a rýchlo vyriešime odpojenie ruského plynu. . .

Okamžité odpojenie plynu z Ruska žiada  dnes kadekto.

Teda ja nie – aby sme mali jasno hneď na začiatku – i dnes ráno som sa v temne včasrána u nás v horách  brodila snehom k busu v závoji snehových vločiek, čo ma posýpali.

 

Preto som dokonca minulý týždeň Znepokojeným matkám, ktoré sa v tomto smere angažujú, napísala, aby sa nevyjadrovali za mňa

https://www.ta3.com/clanok/232512/tak-takto-hnutie-znepokojene-matky-ziada-premiera-o-okamzite-zastavenie-plynu-a-ropy-z-ruska

Nemôžem povedať, komunikovali slušne, ale i tak to bola strata času,

pre ilustráciu citujem z ich myšlienok  „…cenou za naše teplé radiátory a plné nádrže je utrpenie ľudí na Ukrajine…“

Nuž, spojiť vykurovanie  a cestovanie na Slovensku s vojnou na Ukrajine, to už chce ujetosť vyššieho rádu…

 

Diskutovať s ľuďmi fanaticky rozhodnutými odstrihnutie plynu vidieť ako Putinov koniec nemá význam, rovnako ani vysvetľovať im, že v živote vždy keď niečo robíme s nenávistným úmyslom, tak to vypáli zle.

To podľa mňa o tri triedy múdrejší postoj zaujal Sulík –

https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/24954603-zaplati-slovensko-za-rusky-plyn-v-rubloch-sulik-pripustil-aj-tuto-moznost

chcela som dať na počesť jeho vyjadrenia, že i za ruble by plyn kúpil, nadpis môjmu dnešnému blogu Sulík ako druhý Marx

– ale väčšina čitateľov by to nepochopila. Pretože nevedia, že Marx sa nerozhodoval v dimenziách dobra a zla, ktoré je vždy subjektívne hodnotené, ale v ekonomických pojmoch, bol to skrátka ekonóm a myslel ekonomicky. Tak preto to prirovnanie.

Ja so Sulíkom v tomto plne súhlasím, a moc si cením jeho ochotu plyn i za ruble nakúpiť, lebo je ekonomicky realistický. Nech ho nakúpi pre seba, aj pre mňa, a pripíšte sa ku zoznamu i všetci ďalší, ktorí ten ruský plyn chcete tiež.

 

Viete, snažím sa uvažovať spravodlivo. Rozumiem tomu, že sú medzi nami ľudia, ktorí za žiadnu cenu nechcú plyn z Ruska a mám pre nich plné pochopenie.

Ale veď riešenie je jednoduché –

spíšte  sa na ďalší zoznam všetci, ktorí sa od toho ruského plynu chcete odstrihnúť – a my vás od toho ruského plynu odpojíme.

Ihneď, keď chcete.

Pokojne môžete sedieť doma s vypnutými radiátormi, alebo kupovať ten skvapalnený americký či neviemaký plyn, je to na vás.

 

 

Elena

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8982963x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie