Založ si blog

DRAK SA VRACIA 1. – Doktor Weis bojuje i za vás. . .

Som si istá, že by bolo žalovateľné to, čo si myslím o Slovenskej advokátskej komore (SAK) – presnejšie o niektorých jej členoch.

Podľa mňa by právo malo byť postavené na spravodlivosti a konanie právnikov na morálke  – a SAK mala už dávno robiť poriadky s advokátmi, správajúcimi sa v procesoch ubližujúco a retraumatizujúco voči obetiam pochybení lekárov. 

Každopádne namiesto toho sa SAK pustila do doktora Weisa, ktorý bojuje za nás všetkých vo veci pravdivého pomenovania situácie okolo Covidu-19 a podal podnet aj na medzinárodný súd vo veci porušovania našich práv.

Prosím podporte ho – pošlite stanovisko a podporné vyjadrenie pre doktora Weisa 7. disciplinárnemu senátu na adresu sekretariátu SAK: office@sak.sk

Uveďte prosím v záhlaví „Podpora pre JUDr. Weisa“, adresujte to predsedovi Disciplinárnej komisie SAK JUDr. Peter Štrpka, PhD., a pridajte spisové číslo 177/1428/2021.

Ach, pravdaže som to urobila i ja. A toto som mu napísala…

 

JUDr. Peter Štrpka, PhD., predseda disciplinárnej komisie SAK

 

Ctený pán JUDr. Peter Štrpka,

 

som matka dieťaťa, ktoré zomrelo v slovenskom zdravotníctve v dôsledku závažného pochybenia lekárov.

Som matka, ktorá – pri boji za spravodlivosť pre svojho mŕtveho syna Maroška v slovenskej justícii v súdnom konaní – si musela vypočuť zo strany advokátov zastupujúcich páchateľov ich vyjadrenia, že predsa mám ešte ďalšie deti a že život s dieťaťom s postihnutím je utrpením, či dokonca vyjadrenia, že život človeka s postihnutím je menej hodnotný ako život človeka zdravého.

Som matka, ktorá sa napriek tomu nedočkala zo strany SAK snahy o preverenie morálky a etickosti postupu svojich kolegov.

Verím, že rozumiete, aké hlboké retraumatizovanie znamenajú pre obete pochybení lekárov takéto postupy slovenských advokátov, zastupujúcich páchateľov v súdnom konaní.

 

Nespochybniteľne sú advokáti, ktorí si i z môjho pohľadu zaslúžia stáť pred disciplinárnym senátom SAK a mali by sa ich kolegovia vážne zamyslieť nad tým, či povinnosti advokáta zásadným spôsobom neporušili. Nakoľko, ako výstižne uvádza predsedníčka Revíznej komisie  SAK Mgr. Zuzana Ondrejková podľa médií

„advokát musí vedieť používať slová vo vhodnom kontexte, poznať ich pravý význam a uvedomovať si a zvažovať dopad, ktorú jeho vyjadrenia (najmä vo verejnom priestore) môžu mať“.

Medzi tých advokátov, nad ktorých postupmi  a aj morálkou a etikou by sa SAK mala zamyslieť, však podľa mňa nepatrí JUDr. Peter Weis. Práve naopak, je jedným z mála slovenských advokátov, vďaka ktorým verím, že slovenskí advokáti si nemusia slová čestnosť a zodpovednosť študovať v slovníku cudzích slov.

A kladiem si otázku, kde bola doteraz tá pani predsedníčka v situácii, že sme ako obete pochybení lekárov boli vystavovaní závažnej retraumatizácii zo strany niektorých jej kolegov? A tiež, ako bude konať teraz, keď verejne týmto upozorňujem na nekorektné a neetické postupy niektorých slovenských advokátov.

 

Som matka, ktorá spoločne s ďalšími matkami, ktorých deti zomreli v dôsledku závažných lekárskych pochybení, napísala Tretí a posledný otvorený list premiérovi Slovenskej republiky

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/06/fukanie-do-pupav-2-treti-a-posledny-otvoreny-list-premierovi/

A to, čo naozaj chcem, je aby sme v tomto štáte mali advokátov, ktorí sa bez zaváhania postavia na stranu pravdy a spravodlivosti, čestne a odvážne. Tak ako JUDr. Weis.

 

Verím, že Vy osobne ste človek a odborník, pre ktorého prioritou je čestnosť a obhajoba spravodlivosti, a že vo veci disciplinárneho konania JUDr. Petra Weisa, spisové číslo 177/1428/2021 budete postupovať podľa Vášho najlepšieho vedomia a svedomia.

 

Prajem Vám, aby ste našli dostatok ľudskej a odbornej odvahy a sprístupnili slovenskej verejnosti všetky informácie, ktoré sa stanú súčasťou písomného spisu – bezodkladne po ukončení disciplinárneho konania.

V záujme pravdy a dobra nás všetkých.

 S úctou

 

 

 

 

Elena 

 

 

 

Na rovinu 1. – To, čo by malo riešiť medzinárodné spoločenstvo. . .

26.06.2024

Bezodkladne a urgentne – poukazujem rečou právnikov a zdravotníkov na nutnosť riešiť veci okamžite. A aj my Slováci – a to skôr než by sme podpísali akúkoľvek zmluvu s diablom, teda pardón, s WHO – mali by sme si ujasniť ako to bolo s tou pandémiou predchádzajúcou. Idem poukázať na tri základné veci. Prvý krok – Medzinárodný trestný [...]

Téééda 11. – Amerika a jej konšpirátori. . .

25.06.2024

Keď pozerám na ten pohon, ktorý sa rozbehol proti Kotlárovi iba preto, že pripomenul skutočnosť, že u nás situácia s kovidom nenaplnila odbornú definíciu pandémie, tak mi je smiešne. Nuž, ak budem mať v ruke pomaranč a tváriť sa, že to je dyňa, tak každý bude vidieť a chápať, že v lepšom prípade sa mýlim, a v tom horšom prípade vedome klamem. Unúvali ste sa [...]

Téééda 10. – O zle medzi nami. . .

24.06.2024

Prešlo už pol roka od chvíle, kedy v Prahe pošahaný páchateľ zavraždil 14 ľudí a Česi ešte stále riešia „šialeného strelca na filde“. Snažia sa pomenovať – alebo podľa mňa skôr nepomenovať – chyby, ktoré sa vyskytli pri útoku a každý sa vyhovára, ako vie. A. Psychiatra navštevoval – ale psychiatrička vraj nemala komu oznámiť, [...]

Robert Kaliňák

Kaliňák: Letisko Sliač by mohlo byť pripravené na stíhačky o tri až päť rokov

26.06.2024 14:03

Na Sliači by mali byť stíhacie lietadlá trvalo umiestnené.

Fico, fiala

Bratislava kritizovala Fialu za jeho výrok k medzivládnym konzultáciám

26.06.2024 13:58

Český kabinet tento rok v marci pozastavil medzivládne konzultácie pre rozdielne názory na kľúčové témy zahraničnej politiky.

hlina

Hlina podal trestné oznámenie na Lesy SR pre podozrenia z machinácií pri ťažbe kalamitného dreva na Horehroní

26.06.2024 13:45

Hlina kritizoval obstarávanie ťažby kalamitného dreva na Horehroní už v júni.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Vo výberovom konaní na šéfa žilinskej nemocnice uspel Juraj Kacian

26.06.2024 13:36

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková ho vymenovala do funkcie na päťročné funkčné obdobie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,902
Celková čítanosť: 9213541x
Priemerná čítanosť článkov: 3175x

Kategórie

Archív