Založ si blog

DRAK SA VRACIA 1. – Doktor Weis bojuje i za vás. . .

Som si istá, že by bolo žalovateľné to, čo si myslím o Slovenskej advokátskej komore (SAK) – presnejšie o niektorých jej členoch.

Podľa mňa by právo malo byť postavené na spravodlivosti a konanie právnikov na morálke  – a SAK mala už dávno robiť poriadky s advokátmi, správajúcimi sa v procesoch ubližujúco a retraumatizujúco voči obetiam pochybení lekárov. 

Každopádne namiesto toho sa SAK pustila do doktora Weisa, ktorý bojuje za nás všetkých vo veci pravdivého pomenovania situácie okolo Covidu-19 a podal podnet aj na medzinárodný súd vo veci porušovania našich práv.

Prosím podporte ho – pošlite stanovisko a podporné vyjadrenie pre doktora Weisa 7. disciplinárnemu senátu na adresu sekretariátu SAK: office@sak.sk

Uveďte prosím v záhlaví „Podpora pre JUDr. Weisa“, adresujte to predsedovi Disciplinárnej komisie SAK JUDr. Peter Štrpka, PhD., a pridajte spisové číslo 177/1428/2021.

Ach, pravdaže som to urobila i ja. A toto som mu napísala…

 

JUDr. Peter Štrpka, PhD., predseda disciplinárnej komisie SAK

 

Ctený pán JUDr. Peter Štrpka,

 

som matka dieťaťa, ktoré zomrelo v slovenskom zdravotníctve v dôsledku závažného pochybenia lekárov.

Som matka, ktorá – pri boji za spravodlivosť pre svojho mŕtveho syna Maroška v slovenskej justícii v súdnom konaní – si musela vypočuť zo strany advokátov zastupujúcich páchateľov ich vyjadrenia, že predsa mám ešte ďalšie deti a že život s dieťaťom s postihnutím je utrpením, či dokonca vyjadrenia, že život človeka s postihnutím je menej hodnotný ako život človeka zdravého.

Som matka, ktorá sa napriek tomu nedočkala zo strany SAK snahy o preverenie morálky a etickosti postupu svojich kolegov.

Verím, že rozumiete, aké hlboké retraumatizovanie znamenajú pre obete pochybení lekárov takéto postupy slovenských advokátov, zastupujúcich páchateľov v súdnom konaní.

 

Nespochybniteľne sú advokáti, ktorí si i z môjho pohľadu zaslúžia stáť pred disciplinárnym senátom SAK a mali by sa ich kolegovia vážne zamyslieť nad tým, či povinnosti advokáta zásadným spôsobom neporušili. Nakoľko, ako výstižne uvádza predsedníčka Revíznej komisie  SAK Mgr. Zuzana Ondrejková podľa médií

„advokát musí vedieť používať slová vo vhodnom kontexte, poznať ich pravý význam a uvedomovať si a zvažovať dopad, ktorú jeho vyjadrenia (najmä vo verejnom priestore) môžu mať“.

Medzi tých advokátov, nad ktorých postupmi  a aj morálkou a etikou by sa SAK mala zamyslieť, však podľa mňa nepatrí JUDr. Peter Weis. Práve naopak, je jedným z mála slovenských advokátov, vďaka ktorým verím, že slovenskí advokáti si nemusia slová čestnosť a zodpovednosť študovať v slovníku cudzích slov.

A kladiem si otázku, kde bola doteraz tá pani predsedníčka v situácii, že sme ako obete pochybení lekárov boli vystavovaní závažnej retraumatizácii zo strany niektorých jej kolegov? A tiež, ako bude konať teraz, keď verejne týmto upozorňujem na nekorektné a neetické postupy niektorých slovenských advokátov.

 

Som matka, ktorá spoločne s ďalšími matkami, ktorých deti zomreli v dôsledku závažných lekárskych pochybení, napísala Tretí a posledný otvorený list premiérovi Slovenskej republiky

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/06/fukanie-do-pupav-2-treti-a-posledny-otvoreny-list-premierovi/

A to, čo naozaj chcem, je aby sme v tomto štáte mali advokátov, ktorí sa bez zaváhania postavia na stranu pravdy a spravodlivosti, čestne a odvážne. Tak ako JUDr. Weis.

 

Verím, že Vy osobne ste človek a odborník, pre ktorého prioritou je čestnosť a obhajoba spravodlivosti, a že vo veci disciplinárneho konania JUDr. Petra Weisa, spisové číslo 177/1428/2021 budete postupovať podľa Vášho najlepšieho vedomia a svedomia.

 

Prajem Vám, aby ste našli dostatok ľudskej a odbornej odvahy a sprístupnili slovenskej verejnosti všetky informácie, ktoré sa stanú súčasťou písomného spisu – bezodkladne po ukončení disciplinárneho konania.

V záujme pravdy a dobra nás všetkých.

 S úctou

 

 

 

 

Elena 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9002849x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie