Založ si blog

Hra svetla 11. – Strata strát, medvede a poslanec Benčík. . .

Poslanec Benčík je dnes v centre môjho záujmu.

Nedám k nemu nijaký prívlastok, aby ma nebodaj nezažaloval.

Tí, ktorí ma poznajú, chápu z môjho zdanlivo ničnehovoriaceho a humorný prídych postrádajúceho komentára, že som v tejto chvíli drak šľahajúci plamene.

 

Útoky medveďov sa odohrali v poslednom čase viaceré.

Pani, ktorej otec zahynul minulý rok v dôsledku útoku medveďa včera v správach smutne hovorila, ako sa v posledný deň lehoty odvolalo ministerstvo,hoci rodina už túžobne čakala na ukončenie sporu. Súcitila som s ňou moc, viem že tie súdy dookola „vřtajú v rane“. A neskutočne to bolí – po strate blízkeho človeka vás toto zabíja druhý raz.

Snáď sa raz dočkajú odškodnenia.

 

Odškodnenia sa ale už dočkal poslanec Benčík.

Prípomeniem o ňom iba strohý fakt – jeho osobnosť chráni tento štát úžasne

– čo dokladujem rozsudkom, ktorým súd vo veci ochrany jeho osobnosti, dotknutej jedinou vetou v časopise Zem a vek.

Podstatou tej urážky jeho osobnosti bolo údajne vyjadrenie v článku, že svojimi blogmi kryje neonacistov na Ukrajine a vystavuje nebezpečenstvu slovenských občanov. Vyčítali mu, že údaje do blogov čerpal od ukrajinskej neziskovky Mirotvorec, ktorej činnosť odsúdili BSE, Reportéri bez hraníc i Medzinárodná federácia novinárov a pripisovali jej vinu za smrť niekoľkých novinárov.

Detaily sú v rozsudku, ktorý je  verejne prístupný a link k nemu prikladám

https://m.facebook.com/janbenciknrsr/posts/pcb.230355222530072/?photo_id=230354752530119&mds=%2Fphotos%2Fviewer%2F%3Fphotoset_token%3Dpcb.230355222530072%26photo%3D230354752530119%26profileid%3D100003815419950%26source%3D48%26__tn__%3DEH-R%26cached_data%3Dfalse%26ftid%3D&mdp=1&mdf=1

Popri mediálnom ospravedlnení dostal poslanec Benčík 30 000 eur za tu nemajetkovú ujmu poškodením osobnosti.

 

A teraz urobím výkop za spravodlivosť.

Za poškodenie osobnosti jedinou vetou pre poslanca Benčíka prisúdili 30 000 eur odškodnenia.

Povedzte mi, nože mi povedzte – aké veľké odškodnenie by mali pri takejto mierke spravodlivosti dostať blízki toho pána medveďom zabitého? 

A aké odškodnenie by mali dostať rodiny detí, ktoré zomreli v dôsledku závažného pochybenia lekárov???!!!!

 

Nerada používam slovo STRATA v súvislosti s našimi deťmi, ktoré už nežijú vinou chyby lekára.

Lebo startiť môžem kľúče či peňaženku a hľadať ju – my sme naše deti nestratili, ktosi v slovenskom zdravotníctve im svojim preukázane nedbalým a neodborným postupom vzal život.

MY SME NAŠE DETI NESTRATILI.

A ak slovo strata teraz používam, tak preto, aby ste pochopili, že táto situácia má dve tváre – jednou z nich je samotná smrť dieťaťa, ktoré niečím pochybením prišlo o život. A tou druhou tvárou je naša strata – lebo i náš život táto udalosť narušila celoživotne.

Je to strata strát – vracia sa táto bolesť do rany v niektorých situáciách – meniny, narodeniny, výročie úmrtia a pohrebu. Niečia svadba, niečie narodenie dieťaťa – a tichý hlások zašepká „prečo moje dieťa nikdy nie…“

Mamy „našich detí“ by vám o tom mohli rozprávať hodne dlho…

 

Poslanec Benčík dostal za ujmu na osobnosti mediálne ospravedlnenie.

V prípade úmrtia môjho syna sa páchateľka nikdy neospravedlnila, Nemocnica sa ospravedlnila za „spôsobenú finančnú ujmu nákladmi na pohreb“, nie za zavinenú smrť dieťaťa.

Blíži sa čas Maroškových narodenín – a ja si kladiem otázku čo je toto za obludný štát, ktorý zaisťuje takto diametrálne odlišný prístup ku spravodlivosti? Čo je toto za obludný systém spravodlivosti v podaní slovenskej justície?

 

 

Je to hanba, hanba slovenského súdnictva a hanba tohto štátu.

 

Elena

 

 

 

 

 

 

 

 

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8972265x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie