Založ si blog

Iba 11. – Európska komisia oči treštila v osade. . .

Europoslanci oči treštili v osade na východe Slovenska.

Nuž, mali pobudnúť u nás dlhšie. Videli by ste, ako by oči treštili, keby sa dozvedeli za aké platy u nás pracujú pre štát  ľudia v  školstve, sociálnych službách, zdravotníctve, polícii…

 

Videli europoslanci osady.

Uvažujem o tom, čo ich vydesilo najviac. V mnohých krajinách – počnúc USA, končiac niektorými európskymi vyspelými krajinami –  žijú ľudia v slumoch v biednych podmienkach, pokiaľ nepracujú.

Hŕby smetí sa v tej osade váľali – no ale azda im ich tam nenavláčili extrémisti, sú to ich vlastné odpadky, ktoré rozhadzujú po okolí. Riešenie vidím v tom, že si obyvatelia smeti upracú. Dobrá správa je, že zrejme nehladujú, keď tých smetí je tam toľko.

Určite nie je v poriadku žiť bez pitnej vody a teplej vody. Ibaže voda nie je zadarmo – a aj keď bude jeden automat na vodu pred každým domom v osade, tak problémom bude, že za vodu bude treba platiť. Sociálne dávky nie sú určené na alkohol a cigarety – a rozdávanie zadarmo nie je cestou ku zlepšeniu situácie – je potrebné umožniť ľuďom z osád pracovať. Niektorí za prácou dochádzajú do Česka, iní k spracovávaniu zeleniny do okolia Bratislavy.

Pravdou je, že u nás zle nastavená štátna politika viedla k tomu, že sa oplatilo mať veľa detí a nebolo potrebné pracovať. A tiež je pravdou, že i teraz, keď boli rozdávané pandemické peniaze „na deti“, stáli niektorí rodičia pred obchodmi a zisky nešli výrobcom detskej obuvi a oblečenia, ale alkoholu a cigariet. Treba si konečne povedať pravdu – že bez vzdelania a práce, iba s rozdávaním z hotového, sa v osadách nič nezmení. Hovorme o tom otvorene – zrejme všetci sme videli rodičov, potácajúcich sa ulicami celý týždeň po vyplatení tých pandemických peňazí, či váľajúcich sa na autobusovej zastávke namol opitých, a deti pri nich stojace. Boli to peniaze doslova vyhodené do vzduchu – a mnohým deťom nielenže nepomohli, ale ešte im pridali utrpenia v podobe ožratých rodičov.

 

Ak niekto tvrdí, že pre ľudí z osád niet dosť práce, potom sa otvorene pýtam prečo zamestnávame v automobilkách a kdekade robotníkov zo zahraničia a dotujeme im draho miesta, keď tu máme hŕbu vlastných nezamestnaných. Prichádza VOLVO, zamestnajme  v ňom ľudí z osád, lebo pokladám za nerentabilnú investíciu dotovať drahé vytvárané miesta u nás pre Ukrajincov, Poliakov, či Srbov namiesto Slovákov.

 

Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006771x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie