Založ si blog

Iba 11. – Európska komisia oči treštila v osade. . .

Europoslanci oči treštili v osade na východe Slovenska.

Nuž, mali pobudnúť u nás dlhšie. Videli by ste, ako by oči treštili, keby sa dozvedeli za aké platy u nás pracujú pre štát  ľudia v  školstve, sociálnych službách, zdravotníctve, polícii…

 

Videli europoslanci osady.

Uvažujem o tom, čo ich vydesilo najviac. V mnohých krajinách – počnúc USA, končiac niektorými európskymi vyspelými krajinami –  žijú ľudia v slumoch v biednych podmienkach, pokiaľ nepracujú.

Hŕby smetí sa v tej osade váľali – no ale azda im ich tam nenavláčili extrémisti, sú to ich vlastné odpadky, ktoré rozhadzujú po okolí. Riešenie vidím v tom, že si obyvatelia smeti upracú. Dobrá správa je, že zrejme nehladujú, keď tých smetí je tam toľko.

Určite nie je v poriadku žiť bez pitnej vody a teplej vody. Ibaže voda nie je zadarmo – a aj keď bude jeden automat na vodu pred každým domom v osade, tak problémom bude, že za vodu bude treba platiť. Sociálne dávky nie sú určené na alkohol a cigarety – a rozdávanie zadarmo nie je cestou ku zlepšeniu situácie – je potrebné umožniť ľuďom z osád pracovať. Niektorí za prácou dochádzajú do Česka, iní k spracovávaniu zeleniny do okolia Bratislavy.

Pravdou je, že u nás zle nastavená štátna politika viedla k tomu, že sa oplatilo mať veľa detí a nebolo potrebné pracovať. A tiež je pravdou, že i teraz, keď boli rozdávané pandemické peniaze „na deti“, stáli niektorí rodičia pred obchodmi a zisky nešli výrobcom detskej obuvi a oblečenia, ale alkoholu a cigariet. Treba si konečne povedať pravdu – že bez vzdelania a práce, iba s rozdávaním z hotového, sa v osadách nič nezmení. Hovorme o tom otvorene – zrejme všetci sme videli rodičov, potácajúcich sa ulicami celý týždeň po vyplatení tých pandemických peňazí, či váľajúcich sa na autobusovej zastávke namol opitých, a deti pri nich stojace. Boli to peniaze doslova vyhodené do vzduchu – a mnohým deťom nielenže nepomohli, ale ešte im pridali utrpenia v podobe ožratých rodičov.

 

Ak niekto tvrdí, že pre ľudí z osád niet dosť práce, potom sa otvorene pýtam prečo zamestnávame v automobilkách a kdekade robotníkov zo zahraničia a dotujeme im draho miesta, keď tu máme hŕbu vlastných nezamestnaných. Prichádza VOLVO, zamestnajme  v ňom ľudí z osád, lebo pokladám za nerentabilnú investíciu dotovať drahé vytvárané miesta u nás pre Ukrajincov, Poliakov, či Srbov namiesto Slovákov.

 

Elena

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300689x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív