Založ si blog

No toto 6. – Kam šli tie prachy?

Vynárajú sa informácie o tom, kto sa nabalil na pandémii. Popri výrobcoch vakcín to boli aj testovači.

Informáciu o tom priniesol FINSTAT – aj keď nerozumiem, prečo analyzoval len údaje od 290 zo 400 prevádzkovateľov – a nie všetkých.

Nuž, bolo to defilé lumpov a ľudí bez morálky, čo nám tie časy ukázali.

 

MOMky boli skutočne dobrý biznis, s medziročným zvýšením tržieb o 29%,  pričom z každého eura získali 11 centov zisku ako hovorí článok v linku

https://spravy.pozri.sk/clanok/ake-trzby-mali-minuly-rok-prevadzkovatelia-mobilnych-odberovych-miest-nemocnice-na-tom-boli-najlepsie/1552339

 

Zisky boli výrazné, napríklad podľa článku v linku

https://ekonomika.pravda.sk/firmy-a-trhy/clanok/635553-kolko-zarobili-testovaci-covidu-v-mom-kach-finstat-analyzoval-skoro-300-prevadzkarov/

najväčší prírastok tržieb mala spoločnosť Váš Lekár, ktorá prevádzkovala až 100 odberových miest a štyri očkovacie centrá. Jej tržby vzrástli z 241-tisíc eur v roku 2020 na 9,7 milióna eur v roku 2021.

Pritom nebolo potrebné zistiť nijakého nakazeného, dokonca ani nikoho otestovať, stačilo otvoriť MOMku.

 

O tom, že to nebolo celkom v poriadku, svedčí i článok v linku

https://index.sme.sk/c/22664611/desattisice-za-pozitivneho-z-testovania-je-drahy-biznis-bez-riadnej-kontroly.html,

však nie všetci prevádzkovatelia MOMiek mali tie najčestnejšie úmysly a projekt mal dva zásadné nedostatky – nehospodárnosť a slabú kontrolu.

Článok uvádza tiež  konkrétnu tabuľku ziskov prevádzkovateľov – z viacerých sa stali milionári.

 

Aj nedostatočnú efektivitu plošnému testovaniu vyčítali odborníci. No aby aj nie –  podľa článku v linku

https://www.startitup.sk/momky-ako-super-biznis-ich-prevadzkovatelia-maju-milionove-trzby/

v okrese Nitra po zohľadnení nákladov na antigénové testy aj platieb pre odberové miesta za odhalenie jedného pozitívneho v okrese sme vynaložili vraj až 75-tisíc eur.

Jedným z dôvodov šialene vysokých nákladov bolo práve neregulované zakladanie MOMiek súkromníkmi. No i štátni funkcionári medzi nimi boli – napríklad jednym z najväčších prevádzkovateľov bol štátny tajomník MZ SR, na takmer 20 MOM zarobil vyše 1, 37 milióna eur.

NIektorí prevádzkovatelia si vraj otvárali MOMky vedľa seba a pod hlavičkou rôznych firiem, lebo jedna firma nemala prevádzkovať viac ako jednu MOMku v okresnom meste alebo mestskej časti. Bol to skrátka výsmech všetkým občanom v štýle – ako urvem čo najviac drzo a verejne. Jednu MOMku vraj prevádzkovali dokonca v Bratislave v bytovke a tak sa k nej tiahol rad potenciálne nakazených ľudí. To nevymyslíš.

Nápadom storočia bolo zo strany MZ SR, že denne za každý test nad 250 MOMka dostávala dve a pol eura navyše. Ale nikto nekontroloval reálny počet zrealizovaných testov, len počet testov pozitívnych – takže bolo možné celkové údaje skresľovať.

 

Poviem vám, nemohli sme radšej tie peniaze dať na liečbu detí s postihnutím, či na moderné lieky ľuďom chorým na rakovinu?!

 

Aj nemocnice mali zisk v miliónoch eur – uvažujem kam šli tie peniaze v nemocniciach. Iba si z nich niekto nabalil vrecká?  Lebo veď na odmeny zdravotníkov štát dal peniaze navyše. Zaujíma ma, či za tie peniaze niečo renovovali,  alebo zakúpili nejaké potrebné prístrojové vybavenie, alebo na aký účel ich použili.

Zaujímavá by bola analýza príjmov zdravotníkov pred koronou a v čase korony  s porovnaním nemocníc  z koronapacientov a MOMiek.  Lebo pred časom prebehol na fb príspevok, v ktorom nejaká česká sestra hovorila k téme a  podľa nej zdravotníci označovali za koronapacientov ľudí i kvôli peniazom.

A zaujíma ma preto teraz, či tie počty kovidových pacientov v nemocniciach tam prišli s kovidom a ťažkosťami s ním prepojenými, alebo im iba tak BTW zistili  testom i kovid, keď šli do nemocnice s inou diagnózou.

 

 

Elena

 

 

k DISKUSII

PALENQUE  Samozrejme, veľká konšpirácia od Finstatu, ktorý to uvádza v tej ich konšpirátorskej správe, ako to potvrdzuje aj článok v linku

https://ekonomika.pravda.sk/firmy-a-trhy/clanok/635553-kolko-zarobili-testovaci-covidu-v-mom-kach-finstat-analyzoval-skoro-300-prevadzkarov/

Najvyššie tržby prirodzene dosahovali nemocnice. Išlo o milióny eur,“ uvádza sa v analýze spoločnosti Finstat, ktorá skúmala finančné výsledky prevádzkovateľov mobilných odberových miest.

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004312x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie