Založ si blog

Raz. 8 – Niet kam dávať peniaze?

Pakistan je ďaleko, a tak dianie tam sledujeme len cez sociálne siete, či v rámci oficiálnych správ. Alebo nijako, keď sa blahosklonne odstrihneme od všetkého, čo by mohlo narušiť náš pekný deň a pohodlný život. Nesledujem správy, tak som v pohode a mám samé dobré pocity – hlásajú podaktorí, zavretí vo svojom malom pohodlnom svete ako konzervované uhorky v sklenenom pohári.

Akosi nespravodlivo je na zemeguli rozvrhnuté najnovšie nielen bohatstvo, ale aj zrážková činnosť – a tak kým my zažívame obrovské suchá, Pakistanci sa pasujú s monzúnovými záplavami ako nikdy doteraz, ako ukazuje aj článok v linku

https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/262254-fotogaleria-tretina-pakistanu-je-pod-vodou-rozsah-skod-odhaluju-satelitne-snimky?fbclid=IwAR0niYTgTJmurezUUmvQmVjzUu5KfIyIOOb0IOC2aNRsFiJJzjLRgT6Vf14

Zvieralo mi srdce v ktorýsi deň v tomto týždni počas večerných správach pri pohľade na ľudí brodiacich sa bahnom tam, kde mali predtým domovy.

V televíznom shote jeden z nich povedal – Boli sme chudbní, teraz budeme ešte chudobnejší.

Obrátili sa síce na svet s prosbou o pomoc, ale rozhodne nečakajú s natiahnutými rukami  a robia sami svojpomocne čo vedia. Provizórne prístrešky z konárov a zvyškov látok ako strechy si na prežitie začali stavať. Sú skromní, a správajú sa dôstojne v ťažkej životnej situácii.

Aký to je kontrast oproti Zelenskému, podľa ktorého my musíme na Ukrajine nielen opraviť zničené vojnou, ale aj vybudovať nový základ pre ich  život  – bezpečný, moderný, dostupný a pohodlný, ako vyhlásil.

 

Vyzbrojovanie vo veľkom na Slovensku prebieha

https://www.startitup.sk/heger-nasa-obrana-je-v-kondicii-v-akej-nebola-ani-pocas-jednej-z-predchadzajucich-vlad/

Nie, nejdem vymenovávať všetko to, čo a za koľko nakúpíli v rámci tej vyzbrojovačky. Sú to obrovské peniaze, ktoré chýbajú na našej životnej úrovni. A nemôžem ani povedať, že by ma tešilo, že obrana je v takej úžasnej kondícii, lebo skutočne nevidím dôvod sa brániť pred kýmkoľvek a tie peniaze sme podľa mňa mali využiť rozumnejšie. Kiežby radšej bola v dobrej kondícii krajina a naša životná úroveň. 

Človek si najlepšie uvedomí dôležitosť a cenu mieru, až keď vníma dych vojny. Teraz jasne vidíme, aké obrovské peniaze sa premrhávajú vo vojnách, a na šialené vyzbrojovanie. Ako nás tým zbrojárske lobby okrádajú o životnú úroveň, aby si napchali vrecká, a ako málo záleží tým pri moci na životoch obyčajných ľudí.

Z tých obrovských peňazí, investovaných do zbrojenia u nás a na Ukrajine, sme podľa mňa radšej mali pomôcť Pakistancom vybudovať obydlia a vrátiť sa k bežnému životu po povodniach.

 

 

Elena

 

K diskusii

palenque  Píšem o našich slovenských peniazoch – skutočne netuším, či Ukrajinci nejaké vlastné peniaze do zbrojenia dávajú, však  všetko ťahajú od nás ostatných – aj zbrane, aj peniaze. Ale úprimne by som bola rada, keby všetky krajiny sveta – vrátane Ruska – namiesto zbrojenia investovali tie peniaze do pomoci pri prírodných katastrofách.

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300838x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív