Založ si blog

Oooooch. . . 1. – Tituly rozumu nepridávajú, pán generálny prokurátor. . .

No vidíte, hovorí sa to – ale už to máme aj v praxi overené.

Bohužiaľ.

O tom v tejto chvíli pár slov.

Teda aby som vás neuviedla tým nadpisom blogu do omylu. Generálneho prokurátora týmto verejne oslovujem – aby v rámci pravidelného monitoringu tlače  – venoval pozornosť prípadu, o ktorom píšem. On sám je podľa mňa našťastie vizitkou toho, že človek i napriek vzdelaniu si môže zachovať zdravý rozum a charakter.

 

Zato v Ladomírovej by sa mali vážne zamyslieť voliči.

Lebo tam majú starostu, o ktorom sa radšej nevyjadrím nijako – slušne by sa nedalo, a nadávku by mi zrejme admin scenzuroval.

Ten pán starosta – predstavte si – dal bágrom zrovnať  so zemou cintorín padlých ruských vojakov.

Správu o tom priniesli sociálne siete.

https://www.facebook.com/photo?fbid=614387723353515&set=a.447989989993290

 

No to by akosi nešlo podľa mňa, aby sme sa takto správali – bágrom rovnať hroby padlých vojakov.

 

Tuším že zákon na takýchto podnikavcov pamätá, však, pán generálny prokurátor? Takže Vás verejne týmto žiadam, aby ste preverili,či skutočne došlo ku takémuto závažnému hanobeniu ľudských ostatkov a v prípade potvrdenia bezodkladne konali voči páchateľovi v zmysle platnej legislatívy.

Som skutočne zvedavá, akým spôsobom bude toto konanie v prípade jeho potvrdenia kvalifikované.

Žeby to bol prečin hanobenia mŕtveho podľa § 366 TZ?

Zákon hovorí, že

(1) Kto zneužije alebo zneuctí mŕtveho, alebo neoprávnene vykoná exhumáciu ľudských ostatkov, alebo svojvoľne odníme z pohrebiska ľudské ostatky, alebo nakladá s ľudskými ostatkami v rozpore so všeobecne záväzným právnym predpisom, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až na tri roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) závažnejším spôsobom konania, alebo

b) z osobitného motívu.

I zákon č. 131/2010 Z. z. o  pohrebníctve hovorí o svojvoľnom narábaní s ľudskými ostatkami. 

A ktovie aké ďalšie paragrafy tam nájdu odborníci.

Pán starosta zničil hrobov viacero – údajne teda zbágroval hroby všetky. Navyše konal ako verejný činiteľ, čiže o závažnejšom spôsobe niet pochýb. Ako funkcionár spáchal zrejme prečin skutočne poburujúci verejnosť – no čo vám poviem, azda si v Ladomírovej vyberú do funkcie niekoho, za koho sa nebudú musieť hanbiť.

 

Elena

 

P. S.:

A čo bude nasledovať nabudúce, pán starosta Ladomirovej? Čo od Vás môže okolie očakávať v štýle tohto Vášho správania? Znepáči sa Vám sused, a pôjdete vykopať jeho babku z hrobu?

 

K diskusii:

palenque  Mali ste to nahlásiť. Nemali by sme sa ľahostajne prizerať zlu – mŕtvi sami sa už nemôžu brániť.

 

 

 

 

P.S.S.:

Generálny prokurátor sa vyjadril k situácii – dal status, že vec preverí. Jeho status je v galérii v článku

https://www1.pluska.sk/krimi/rusky-velvyslanec-siri-propagandu-klamstva-hroboch-vychode-slovenska-tomuto-neuverite?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_position=1&itm_area=spravy 

Článok tiež uvádza, že informácia o zničení hrobov je nepresná – tak pre objektivitu ju pridávam –

„Ide o nepravdivú informáciu. Hroby naďalej zostali na svojich miestach. Podotýkame, že pri hroboch boli betónové obrubníky, ktoré sa rozpadávali a nebola možná ich údržba,“ píše v statuse primátor.

Neviem síce, ako sa pri takej dobrej starostlivosti, o akej pán primátor (tak je tá Ladomirová dedina či mesto?) píše, môžu betónové obrubníky pri hroboch rozpadnúť, ale to je len detail oproti tomu, že by mali byť hroby bágrom zničené.

Úprimne som rada, že tie hroby neboli zbágrované – lebo to by bolo už to posledné, ničiť hroby akýchkoľvek mŕtvych u nás.

 

K diskusii jozefca  Ak niekto môže preverovať skutočnosti ohľadne primeranosti starostlivosti, tak je to práve GP. Lebo iste sa nestaráte tak o hroby svojich blízkych, aby sa rámy rozpadli. O hroby padlých sa treba starať, i keby to hneď „nepriateľské“ hroby boli, smrť všetky rozdiely zarovná.

 

A časmi dáva za pravdu , ako uvádza článok v linku s vyjadrením bývalého starostu –  údržba bola minimálna, aj báger tam bol likvidovať tie rámy pomníkov.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/640752-starosta-ladomirovej-vojensky-cintorin-sme-neznicili-exstarosta-si-mysli-opak/

Ako sa len mohli rámy hrobov rozpadnúť za osem rokov? Koľkí máme desiatky rokov mŕtvych blízkych pochovaných a nič sa nerozpadáva. Robili to azda z nejakých nekvalitných materiálov, alebo čo?

Ako píšem – toto je práca pre orgány činné v trestnom konaní, aby vec prešetrili poriadne a spravodlivo.ň

 

No a aj prešetrili zjavne. Pokračovanie príbehu

Polícia i koalícia obviňovali Žilinku z ruskej propagandy. Eštok: Bol v práve, cintorín bol zničený!

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937744x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie