Založ si blog

Ťažké časy 11. – 2. 10. 2022

Viete čo by mohlo nastať v ten deň?

Preťaženie súdov žalobami občanov.

 

V blogu Ťažké časy 10. som uviedla dôvody, kvôli ktorým by sa tak malo stať.

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/09/15/tazke-casy-10/

Lebo buď si neboli vedomí dôsledkov zmien  v zákone o regulácii sieťových odvetví, odhlasovaných nimi v apríli, a v takom prípade nemali čo robiť v tých funkciách. Alebo si boli vedomí, čo implementujú do našej legislatívy – a v takom prípade je to zločin voči vlastnému obyvateľstvu až na úrovni genocídy. Ak by bola pravdivá tá druhá verzia, tak zapadnú do skladačky pochopenia i dieliky s letenkami či možnosťou stravy vojakov v školských jedálňach, schválenou Grohlingom od septembra. A i ten Sulíkov ranč v Austrálii. Lebo tie nimi poschvaľované zákony k nám vpustili kšeftárov s energiami a nás de facto od 1.10. 2022 vystavujú trhovým cenám bez regulácie. Môžu nám vziať pre iné krajiny plyn zo zásobníkov „v rámci solidarity“. A tiež vystaviť možnej šikane príkazmi a zákazmi v oblasti energií, lebo inteligentné merače by mohli sledovať v našich bytoch, či dodržujeme nimi schválenú spotrebu. 

 

Profesor Staněk  článku v linku

19.8.2022 Současná krize vzbudí v lidech velkou zuřivost. Ale elity použijí k udržení u moci silové složky (https://voda235.webnode.cz/peter-stanek-videa/)

hovorí o vojne civilizačných modelov – a mali by sme si podľa mňa jasne pomenovať, čo ktorý z nich prináša do našich životov, aby sme sa vedeli sami rozhodnúť, aké hodnoty chceme nasledovať.

 

Viete, prezradím vám niečo – vždy som si pri absolvovaní povinných školení BOZP a CO  priala vidieť film, ako by sa zrealizovali tie CO pokyny len v jednom meste. Otvorene – i  ja osobne by som na tie ich pokyny kašlala a šla by som domov. I pešo, zrejme lesmi a nie po ceste, aby mi ich opatrenia neprekážali.  Prezradila som vám to teraz, lebo som vždy váhala,  či by som sa pri takom filme bezuzdne smiala, alebo by som plakala.

No a rovnaký postoj mám aj ku opatreniam, týkajúcim sa „šetrenia energiami“. Lebo toto nie je o ochrane prírody, ale o kšeftároch a lumpoch,  snažiacich sa nás doslova ožobráčiť a zotročiť. Tie vysoko odborné rady na to,ako môžeme energie „bezbolestne šetriť“ v štýle „utrite lampy od prachu“, či oblečte si dva svetre. V Česku dokonca rozbehli akciu Pletením proti zime a začali vypletať svetre a ponožky – to naozaj nežartujem

https://www.reflex.cz/clanek/tema/115063/pletenim-proti-zime-reflex-se-spojil-s-projektem-ponozky-od-babicky-a-prichazi-s-vlastni-kolekci-ponozek.html

Uvažujem, či niekto naozaj vážne môže myslieť, že mu sedenie v pletených ponožkách  a svetri v zime pomôže, ak nebude kúriť. I nápad znižovať teplotu na pracoviskách pokladám za scestný, to už rozumnejšie je rozhodnutie vysokých škôl ukončiť skôť semester.

Najrozumnejšie by ale bolo, keby sa ľudia spamätali a donútili vládu svojim tlakom zakúpiť dostatok ruského plynu v rubľoch.

 

Ak sa ľudia v dostatočnom počte nespamätajú, potom by sa mala nájsť dosť veľká skupina ľudí, ktorí by spoločne zažalovali štát. Aj keď sa môžu podávať i individuálne žaloby, spoločný postup pokladám za efektívnejší.

Nie, tento postup – súdiť sa so štátom – nie je môj vlastný nápad. Ten odporúča i ombudsmanka pre energetiku JUDr. Monika Jankovičová, ako je uvedené v článku v linku

https://www.infovojna.bz/article/energeticka-ombudsmanka-varuje-pred-zalobami-na-vladu-ustava-sr-garantuje-kazdemu-zachovanie-ludskej-dostojnosti-nevyhnutnou-zivotnou-potrebou-kazdeho-obcana-tejto-krajiny-je-varit-svietit-mat-teplo-a-nezavadnu-vodu-ak-to-vlada-sr-nie-je-schopna-zabe?fbclid=IwAR3-G4r3lnhTcLeVTEjoeKRU7uiDlQv06Ocht35AHw6rSLlCBhy3aR2dVsc

Podľa nej

Ak vláda SR nie je schopná zabezpečiť svojmu obyvateľstvu, resp. zraniteľným odberateľom dodávky energií za primerané ceny a dostanú sa do situácie, že si pre vysoké ceny nemôžu dovoliť zakúpiť energie do svojho obydlia základné životné potreby, tak potom má plné právo každý sa obrátiť na svojho advokáta alebo právnika a uplatniť si ochranu svojich základných práv a slobôd na súde.

 

Máme ešte nádej na zvrátenie tej veľkej špinavosti, ktorú tu na nás ktosi skúša? Závisí od toho, ako sa ľudia dokážu rozhýbať a zjednotiť.

Veru, už 2:10. 2022 by mohlo byť jasné, že ľudia mlčať nebudú…

 

Elena

 

P. S.: palenque – pre svoje duševné zdravie urobíte najlepšie, ak nebudete čítať moje blogy. Zjavne nedokážete pochopiť ani základné súvislosti – vyložila som podstatu problému úplne jasne v blogu Ťažké časy 10. a 11.  A nie, nie je to Putin.

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935728x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie