Založ si blog

Zrkadlenie 9. – Šetriči všetkých krajín, spojte sa. . .

Nadšenie občanov, že smieme pomáhať Ukrajine na úkor nášho mizerného blahobytu, nemá hraníc.

Vlastne sa bojím chvíle, keď nejakú konkrétnu hranicu nadobudne.

A po článkoch ako tento možno bude na niektorých miestach Slovenska tak horúco, že ani kúriť nebude treba – napríklad v sídle našej vlády – Sláva jej!!! Nič iné ako 600 percentné zvýšenie cien energií sme tu nepotrebovali

https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/647130-urso-uz-ma-cenove-ponuky-niektorym-domacnostiam-moze-zdraziet-teplo-aj-o-600-percent/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

Žiadam otvorene týmto vládu, aby bezodkladne zverejnili, ktorých domácností sa to 600-percentné zvýšenie cien energií týka.

Je vykurovacie obdobie a potrebujeme všetci vedieť, ako na tom sme s cenou za kúrenie a a s pomocou štátu v tejto situácii. Takéto zvýšenie cien určite pracujúci človek u nás zaplatiť nedokáže z týchto našich oproti západným krajinám mizerných platov.

A tiež žiadam zverejniť tú analýzu dopadov u nás, z ktorej vychádzal Heger keď pobiehal Bruselom s rečami ako treba bezpodkladne odpojiť ruský plyn. Lebo bol zvolený ako slovenský premiér a jeho povinnosťou je hájiť slovenské záujmy.

 

Ak som nedávno spomenula v blogu, ako sporivci v Česku nabehli a posporili čo sa dalo, tak už i u nás, predstavte si – nie je to infekčné, tak ako ten covid?

Ach, áno, príspevok z fb – zdroj úmyselne nedávam

Opis fotky nie je k dispozícii.

Smutné je predstaviť si temperované byty s mamičkami s malými či nebodaj aj chorými deťmi, či celodenne v nich sediacich dôchodcov, invalidov.

To teda bude chorých pri našom kolabujúcom zdravotníctve.

Jedni pre „temperovanie“, druhí pre „vodu“

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/slovensku-siri-smrtiaca-choroba-sprchy-ochorenie-hrozi-tym-ktori-setria-teplou-vodou

A to ani nepíšem ako stúpne v tejto spoločnosti napätie – lebo tepelná nepohoda zvyšuje nepohodu psychickú.

Keďže nie som odborník – energetik, nevyjadrujem sa ku otázke, čo to urobí s celým vykurovacím systémom v bytovkách – či ho to nerozhodí, také nerovnomerné vykurovanie a ustavičné prelaďovanie teploty.

 

Som presvedčená, že je najvyšší čas,  aby vláda jasne povedala, ako ide nám občanom v bytovkách žijúcim pomôcť. Je potrebné prestať lifrovať naše peniaze do zahraničia, budeme ich potrebovať tu u nás, a pomocou nich riešiť túto situáciu pre všetkých občanov. Buď energošekom spravodlivo každej domácnosti rovnako, nielen nepracujúcim ale i všetkým pracujúcim, alebo radšej znížením cien energií a zastropovaním cien tepla na určitú výšku.

Pokladám za dôležití bezodkladne zverejniť konkrétne, ktoré teplárne rátajú s takým obrovským nárastom cien. Ak podaktoré teplárne nakupovali nevýhodne, sú tam predsa konkrétni ľudia, ktorí berú plat a majú niesť aj zodpovednosť – lebo je jednoduché riešenie hodiť  zodpovednosť cez nehorázne ceny na plecia obyvateľov bytoviek.

A pravdaže, je potrebné začať otvorene hovoriť a aj trestnoprávne riešiť kšefty s elektrinou. Zakladá či nezakladá sa na pravde informácia, že je predaná celá jej výroba u nás do zahraničia až do konca roku 2025 cez nejaký pochybný fond? Ak áno, potom by mal bezodkladne zasiahnuť generálny prokurátor, lebo to celé treba kvalifikovať ako podvod, preveriž veci a vinníkov potrestať.

 

Nie, nech mi teraz  neprídu na oči s tými kecami, ako chceme Ukrajinu nanovo budovať – ja teda nechcem.

Nech Ukrajinci idú domov, keďže vojna končí a začnú poctivo pracovať na obnove svojej krajiny. Ako my po 2. svetovej vojne – teda naši predkovia. Neskladala sa im celá Európa na nové domy a moderný pohodlný život, ako teraz povykuje Zelenskyj, že im ho máme zariadiť. Budovali tu vlastnými rukami a za svoje svoju vlasť a budúcnosť krajiny nanovo.

Pomohli sme im už dosť, až nad naše možnosti – podľa toho, ako dopadá teraz celá situácia na naše životy. Máme svojich starostí viac ako dosť. Pokladám za scestnú predstavu, že my budeme drieť a sedieť v temperovaných bytoch za neúmerné ceny, a pritom budeme posielať Ukrajine miliardy a budovať im nové, pohodlné zázemie.

Ako je možné, že im teraz zasa posielame zbrane, keď je verejne známe, že s nimi kšeftujú na čiernom trhu a dostávajú sa tak tieot výzbroje do rúk zločincov???!! Je to zneužívanie národa a vytváranie hrozby pre nás všetkých – posúvať takto zbrane kšeftárom a zločincom.

 

Kolabuje tu zdravotníctvo – a i keď požiadavku lekárov na zvýšenie platov pokladám za naozaj nenažranú v tejto situácii, tak s viacerými ich požiadavkami súhlasím. Keby stiahli tú požiadavku platov extrémne navýšených – pretože nemôže mať jedna profesia platy ako na Západe, a ostatní zamestnanci platy niekoľkonásobne nižšie ako západné, musí sa zachovať nejaké primeraný platový pomer pre sociálny zmier – tak by som aj ten ich protest podporila.

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/nemocnice-odhalili-drsne-scenare-ked-odide-2-tisic-lekarov-vysetrime-iba-tychto-pacientov?utm_source=P1D&utm_medium=interlinkKS&utm_campaign=KS

Podľa mňa SMER urobil realistický krok ku zlepšeniu situácie návrhom v parlamente

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/sok-slovenskom-parlamente-poslanci-prijali-uznesenie-smeru-situacii-zdravotnictve?itm_brand=plus1&itm_template=listing&itm_modul=articles-rubric-list&itm_position=6

Obsahuje jednotlivé požiadavky lekárov aj s termínmi riešenia. Napríklad odpracovať a zabezpečiť implementáciu systému DRG, zabezpečiť zdroje v štátnom rozpočte a dofinancovať zdravotníctvo v časti úhrady za poistenca štátu v rozsahu štyroch percent priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve za poistenca štátu mesačne. 

Ďalej hovorí o úprave normatívu počtu zdravotníckych pracovníkov a podobne. Smer-SD apeloval na vládu, aby sa s lekármi dohodla a predišla tak kolapsu zdravotníctva. Ten podľa strany hrozí po tom, ako v decembri vyprší výpovedná lehota viacerým lekárom.

Na druhej strane súhlasím s vládou v tom, že v zdravotníctve sa peniaze sypú do súkromných vreciek, nehanebne a okrádaní sú tým občania poctivo platiaci zdravotné odvody. Ale kto s tým má urobiť poriadok – azda ja? Ako je možné, že nerobia žiadne opatrenia, aby naše peniaze nútene platené ako zdravotné odvody uchránili a mali sme za ne skutočne poskytovanú túto službu???!!!!

Viete, riešenie vidím jednoduché – ak máme dostávať iba nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť, potom by sme mali platiť podstatne nižšie zdravotné odvody – takže

drahé zdravotné poisťovne O KOĽKO MENEJ MESAČNE vám máme posielať, ak nám zaistíte za naše peniaze iba základnú a nevyhnutnú, a nie komplexnú a primeranú zdravotnú starostlivosť? 

 

Hovorme otvorene o tom ako je to so službami za naše dane a odvody?

Keď máme šetriť, tak na pravom mieste. 

 

 

Elena

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004161x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie