Založ si blog

Veru 1. – Ukrajine len to najlepšie. . .

Veď ja netvrdím, že niekam poputujú bojovať naši vojaci zajtra. Len zauvažujem, čo by bolo, keby tak náhodou mali ísť, keď o tom toľko kadekto špekuluje…

 

Na začiatok priznám jednu vec – viete, ja uvažujem, kto by od nás bojovať mal ísť  – keby nebodaj napríklad na tú Ukrajinu ísť bojovať mali.

Snáď by nešli šoféri autobusov, však to by sme sa mnohí potom nikam nedostali – azda by sme nechodili desiatky kilometrov pešo? Alebo niekto čaká, že potom by som si sadla za volant autobusu ja? No to by sme rýchlo došli. Takže šoféri autobusov nie.

U nás vlaky nechodia – ale nebudem sebecká, u vás niektorých vlaky sú – a žien tam asi tiež veľa nie je zamestnaných ako vlakvedúce – takže ani vlakvedúci by nikam ísť nemali, aby vám tie vlaky niekto riadil.

Bez lietadiel v doprave sa zaobídeme, drahí piloti, to ma fakt mrzí, možno by ste sa dovtedy mali rekvalifikovať.

Ani smetiari by nikam nemali odchádzať, dodávam rýchlo. Inak by sme smeti museli niekde na kope páliť – no to by asi životné prostredie a EÚ neprežili. Smetiari tiež teda nie.

Tak kto by vlastne šiel na tú vojnu?

Keby nám odišli pracujúci chlapi z výroby, museli by sme mnohé fabriky odstaviť – lebo však kto by v nich robil? Azda tie ženy, ktoré teraz pracujú? Tie by predsa museli pomáhať v takých prevádzkach ako pekárne, obchody, nemocnice, domovy dôchodcov.

Ak by nám odišlo na front stotisíc dlhodobo nepracujúcich chlapov zo Slovenska, to by sme si u nás vo výrobe nevšimli. Isteže ak by odišli pracujúci, tak nechať si doma týchto „neúderníkov“ by nám nepomohlo, keď nemajú pracovné návyky – kto by takých ľudí dostal do roboty? Ale zasa ani na Ukrajine by to s nimi nebolo žiadne terno, keby tam išli – jedine ak by tie kopy šrotu tam rozmontovávali, to by im aj šlo mnohým – ale to je povojnová robota, vo vojnovom víre by sa tam popod nohy nemohli s karičkou so šrotom motať pri bojoch nikomu.

Na druhej strane – azda by nemali dlhodobo nezamestnaní u nás len tak ďalej posedávať doma, kým by chlapi bojovali a my tu dreli? Niekedy keď idem z práce a vidím, ako sa pripití derú s plnými taškami do busu dopredu, tak si vravím, že keby sa tak do práce pchali, mali by sme tu druhé Švajčiarsko. Nepchajú sa tam zjavne, a tak druhé Švajčiarsko nemáme,  ale určite by som nesúhlasila s tým, aby my pracujúci sme dreli a našu nezamestnaní by sa váľali a len ruky  na hotové naťahovali, lebo nemajú pracovné návyky a ani na vojnu nie sú spôsobilí.

Pracovné návyky sa získavajú len prácou a bojové zručnosti tým základným nácvikom vraj. Oni by pokojne teda mohli taký nácvik absolvovať, však nemusia ich cvičiť naši velitelia. Kadečo sa o našich lampasákoch vravelo, že hodne pijú a tak, aj kadejaké filmy humorné o tom vznikli. Ale jednak neviem, či to i dnes o nich ešte platí, a jednak tu máme našťastie kvalitných veliteľov napríklad od našich amerických priateľov, tí pri ich výcviku môžu vypomôcť. Trochu sa síce bojím,aby sa pritom nezľakli a neodmietli Ukrajine pomáhať, keď by videli akú oštaru s podaktorými pracovnebeznávykovými spoluobčanmi majú, ale to azda zvládnu prekonať.

 

A samozrejme popri týchto našich tímoch, ak by ich amíci vycvičili, musíme poslať bojovať nejakú kvalitnú základňu. Naozaj by som na Ukrajinu nepchala tých, ktorí bojovať odmietli, ani kopať zákopy nie – však tá hanba pre nás, keby tam začali nejaké protiukrajinské reči viesť. Nie, nie, kdeže, my tam musíme poslať niekoho kto je naozaj na úrovni, nie nejaké prokremeľské živly. Napríklad taký štátny tajomník Smatana, ktorý vyhlásil rozhorčene, ako treba takým živlom, čo bojovať odmietajú, odoberať zbrojné preukazy a ako potvrdzuje článok v linku

https://standard.sk/319843/statny-tajomnik-smatana-chce-odobrat-zbrojny-preukaz-tym-ktori-odmietli-bojovat-v-pripade-mobilizacie/

 

No prosím, tak on sa občiansky osvedčil. Vidíte to???!!!  Ten úžasný, uvedomelý postoj, to je ozajstný hrdina. Som si istá, že takému hrdinovi sa ženy samé vrhajú okolo krku – a nemusí obťažovať nezletilé dievčatá, ako to o ňom zlé jazyky kdesi na fb písali včera ku spomienke na jeho učiteľské časy údajné. Naozaj nevidím dôvod, aby ako vysoký štátny úradník bol oslobodený od povinnosti mobilizácie – my sa bez neho zaobídeme – našťastie nám nikto z tých, ktorí prehlásenia o odmietnutí ísť bojovať dali, neodmietol stať sa štátnym tajomníkom. No tak to zvládneme bez neho ľavou zadnou, ktokoľvek z tých 40 000 ho na mieste štátneho tajomníka MŽ SR nahradí.

Takých chlapov ako on, Smatana, na Ukrajinu musíme poslať bojovať – nech vidia Ukrajinci, že nám ich budúcnosť leží v srdci a nemáme ju v inej časti tela. Veru, musíme im poslať našich vysokých štátnych úradníkov, či aj vedeckých expertov ako Čekana a Sabaku, a takisto i predstaviteľov našej už odvolanej vlády. My si zvolíme inú, a oni nech idú pomáhať tam, lebo ako Heger vyhlásil, proukrajinská vláda to bola. Nuž, umožnime im bojovať za to, čo je ich srdcu blízke.

Pokojne aj prezidentku tam pošlime, ona sa už aj kedysi predvádzala v maskáčoch – nemusela by vystrojenie kupovať, snáď sa do neho ešte zmestí – iste by sa vrhla odhodlane bojovať a dokázala by tam citlivo vnímať. Nech Ukrajinci vidia, že sme pre nich a ich šťastie ochotní obetovať veľa.

Žiadne zoznamy tých, ktorí môžu byť mobilizovaní, ktoré doteraz zostavili, zjavne nie sú správne zostavené  – na nových základoch spravíme nové zoznamy. Ako som vám práve vysvetlila, nemôžeme tam naposielať kadekoho.

Ukrajine treba dať len to najlepšie.

 

Elena

 

 

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999534x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie