Založ si blog

Veru 8. – Bandera párty. . .

Výpovedná informácia o tom, ako žijú podaktorí ukrajinskí migranti v Česku.

Konkrétne v Plzni – organizujú Bandera párty, na ktorých veselo tancujú mladí Ukrajinci, kým ich krajania vo vlasti zomierajú.

Správa o tom je v reportáži v linku

https://www.facebook.com/watch?v=1115886379811374

Je podľa mňa hanbou, že mladí chlapi mali možnosť poodchádzať z Ukrajiny namiesto plnenia si povinnosti brániť vlasť.

A je vrcholom ich drzosti nazvať svoje žúry po vrahovi, ktorého bandy zabíjali aj československých občanov, a pritom sa nechať živiť ľuďom tej krajiny.

Mali by ich všetkých Česi zbaliť a poslať na Ukrajinu bojovať. Naď ich u nás môže vycvičiť – majú to cestou.

O Banderovi a jeho kumpánoch som sa vyjadrila tvrdo a pravdivo v blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/08/21/no-toto-11-boze-prosim-nedovol-nam-na-nich-zabudnut/

Tak ako Hitler nie je žiadna historicky kontroverzná osobnosť, ale vojnový zločinec, a žiadny normálny človek ho nebude velebiť, rovnako ani Bandera nie je nijakou osobnosťou historicky kontroverznou, ale vojnovým zločincom. A všetkým, ktorí v tom nemajú jasno, je to potrebné otvorene a hlasne pripomínať. V mene všetkých ním a jeho kumpánmi utýraných obetí.

 

U nás došlo k napadnutiu v Prešove, kde Patrika stojaceho pred podnikom partia Ukrajincov surovo dobila tak, že mu hrozia trvalé následky, detaily uvádza článok v linku

https://regiony.zoznam.sk/surovy-utok-partia-ukrajincov-dobila-mladeho-muza-hrozia-mu-dozivotne-nasledky/

Skutočne u nás 17-ročný ukrajinský študent po nociach žúruje kdekade – to z prospechového štipendia, či z akého príjmu? Skutočne som zvedavá, čo u nás študuje a či mu platíme ubytovanie ako „utečencovi“. Slovenskí 17-roční študenti na internátoch bývajúci asi nevyrážajú do ulíc po nociach, predpokladám, zjavne i dotyčnému ukrajinskému študentovi by bolo bývalo na prospech žiť na internáte s povinným dohľadom nad jeho štúdiom do 18 rokov. O ostatných účastníkoch incidentu je ticho – môžeme čakať, že tá ukrajinská partia bude platiť dotyčnému Slovákovi s trvalými následkami doživotne invalidný dôchodok?

 

Myslím, že čas vždy ukáže pravdu o ľuďoch. A o podaktorých Ukrajincoch je to pravda hodne nelichotivá.

 

 

Elena

 

K diskusii

Všimnite si, prosím, ako rýchlo podaktorí, keď im chýbajú argumenty ku reálnej téme, začnú motať niečo o Putinovi. Takže pre tých, ktorí majú problém i jednoduchý text prečítať s porozumením – podstatou blogu je, že v Plzni utečenci či dezertéri z Ukrajiny robia Bandera párty. Vážne to takto nazvali oni sami, a namiesto boja za vlasť či pomoci krajanom, ktorí v krajine zasiahnutej vojnou trpia, zvesela žúrujú.

Ďalšia časť blogu je venovaná prípadu z Prešova, kde Patrika napadli bezdôvodne zrejme nie triezvi Ukrajinci a spôsobili mu trvalé zdravotné následky. A nie, Putin ich na to nenaviedol.

Diskusia by preto mala smerovať ku vyjadreniam, či je v poriadku, ak niekto spôsobí ťažkú ujmu na zdraví niekomu v krajine, kde sa kŕmi a býva zadarmo.

A tiež, či je v poriadku robiť žúrky, pomenované po fašistickom banditovi, ktorého obete ležia na našom území

 

BTW – všetci proukrajinsky orientovaní diskutéri by ma mali velebiť – však v blogu vyzývam, aby tí ukrajinskí zbehovia šli domov brániť vlasť namiesto žúrovania. Mier nechcete, návrh zbehov posielať bojovať za vlasť tiež neoceňujete. Ja už fakt neviem, čo by ste chceli…

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004568x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie