Založ si blog

Veru 7. – Ako rozoznáme kto je kto. . .

Veru, presne táto otázka – ako rozoznáme kto je kto – ma naozaj zaujíma a dlhšie už nad ňou dumám.

Je to hodne dôležitá otázka. Lebo nám pomôže v kadejakých životných situáciách.

 

Ako rozoznáme toho pravého vodcu, ktorý by nás mal odvážne viesť k svetlej budúcnosti? Ako rozoznáme toho pravého človeka, ktorý by mal pri nás stáť v živote? Ako rozoznáme kto sme my sami naozaj? Ako rozoznáme svoju pravú cestu a poslanie?

Podobných otázok by sme si mohli položiť kopu.

Ako rozoznáme človeka, odhodlaného ísť za svojim snom? A ako rozoznáme lumpa, klamára, šlápotu, dobrú vládu, úžasnú knihu, či trebárs najlepší recept na cesto na langoše?

Prezradím vám – svetlo do tmy mi včerajšok v niečom vniesol.

 

Niektoré odpovede nájdeme relatívne ľahko.

Ako spoznáme dobrých ľudí? Nezištne pomáhajú. Napríklad také OZ Kone ľuďom v minulom roku rozbehlo projekt nezištnej pomoci handicapovaným deťom formou hipoterapie a canisterapie.

https://www.facebook.com/koneludom.

Teraz sami potrebujú pomoc, aby ďalej mohli pomáhať – no a tak je namieste otázka, koľko dobrých ľudí sa u nás na ich podporu nájde, aby mohli ďalej poskytovať bezpečný domov psom veľkých plemien a starým koňom. Možno sa k nim pridáte i vy, ktovie?

A ako spoznáme človeka odhodlaného ísť za svojim snom?  Napríklad tak, že vynakladá úsilie na jeho naplnenie – trebárs autor knihy, ktorý sa snaží o jej zrod i na startlabe

https://www.startlab.sk/projekty/3152-tukan-ktory-tuzil-letiet-kniha/

Fascinovane som si pozerala nádherné obrázky, ako živé. Veru, podporila som ten projekt i ja, a teším sa na tú knihu.

Aj dobrý nápad vieme celkom ľahko rozpoznať, trebárs ako na tom startlabe, knihu  a pracovný zošit pre deti na rozvoj emocionálnej inteligencie pomocou príbehov – no vyzerá to ako super nápad

https://www.startlab.sk/projekty/3168-leove-dobrodruzstva-/

Názor na klamárov, dobrú vládu, či hoci i to najlepšie cesto na lángoše mám jasný. Lángoše mám rada tenučké a chrumkavé, takže cesto už dlho robievam len podľa jedného jednoduchého receptu z múky, vody a sódy bikarbóny.

Hmmmm…

Ale sú  otázky, na ktoré odpovede nevieme nájsť tak ľahko.

 

Prerušila som marcové ticho vlastných krokov rozhovorom s mojim najstarším dieťaťom včera. Náš rozhovor býva plný smiechu v spoločnom humore a jej nápady sú žiarivejšie ako konjunkcia Jupitera s Venušou.

Tiež uvažujem o ľuďoch, a na niečo som prišla, povedala tajomne.

No povedz, spozornela som.

Ľudí rozlíšime ľahko podľa toho, kde žijú – povedala. Pozri, ak je niekto vodník, tak žije vo vode, mlynára nájdeme v mlyne a pustovníka zasa v pustatine. Tak mi povedz, kde žije priekopník? 

 

 

Elena

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986695x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie