Založ si blog

Ticho a nahlas 1. – Generálny prokurátor začal prešetrovať manažment pri pandémii. . .

Je toho dosť, čo je potrebné preskúmať.

Skúsme sprehľadniť toky zodpovednosti, aby sme si uvedomili, čo všetko môže byť problémom.

Generálny prokurátor to nemá ľahké, lebo kadečo by bolo potrebné preskúmať.
Ale poviem vám, ako mu to uľahčím – možno ani stíhanie nebude potrebné, postačí mu zistenia zverejniť, t. j. oboznámiť národ s niektorými vecami.

 

V prvom rade vláda.

Je potrebné pomenovať kam boli odosielané vojakmi spisované údaje ľudí, ktorí absolvovali celoplošné testovanie. Lebo potom zistíme, kto a za akým účelom ich chcel, a zvážime, či mu mali byť poskytnuté bez nášho riadneho pravdivého oboznámenia o účele zberu týchto údajov a adresátovi (t. j. bez adekvátneho informovaného súhlasu.

Je potrebné zistiť, kto a akým spôsobom vyberal (dosadzoval) ľudí do krízového štábu údajne plného odborníkov. Potrebujeme si overiť, či tam skutočne boli odborníci. Nemyslím si, že by ten zoznam mal byť tajný, a že by sa občania nemali právo dozvedieť, či tam skutočne boli len odborníci. Lebo ako som písala v blogu https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/11/22/vediet-viac-1-krizovy-stab/ 

objavilo sa mediálne vyjadrenie o účasti istej slečny či pani Laury v krízovom štábe. Je namieste zverejniť zoznam tých, ktorí v krízovom štábe boli, či šlo o platenú účasť, a z titulu akej odbornosti tam boli. 

Je potrebné zistiť, kto a akým spôsobom rozhodoval o umiestnení UPV v jednotlivých nemocniciach, a špecificky o umiestnené prietokových UPV. A  kto nesie zodpovednosť za dostatok zaškolených odborníkov na prácu s nimi – nemalo by ju riadiť a koordinovať ministerstvo zdravotníctva? Poviem vám, nečudujem sa rozhodnutiu Lengvarského  zmiznúť z toho ministerského kresla. Samozrejme prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť to neukončuje.

 

V druhom rade zdravotníci.

Ak sa preukáže škodlivý účinok tých experimentálnych vakcín, nemyslím si, že by malo byť vyriešením zodpovednosti  a vyvinenie sa vakcinátorov cez zamávanie, že veď papier mi očkovanci podpísali. Oni súhlasili a dokonca sami žiadali. Lebo ak nechápali mnohí pacienti – laici pravdu o  tom, že ide len o látku experimentálnu a čo to znamená, tak lekár by to mal vedieť nepochybne.  Vakcinátori  – zdravotníci teda veľmi presne vedeli, na čom sa podieľajú.

Vlastne, mali by sme začať otvorene hovoriť o počte ľudí so závažnými problémami, ktoré spájajú s tým vakcinačným pokusom.  Lebo podaktorí i odškodnenie budú chcieť, a niektorí sú aj invalidizovaní z následkov. To bude súdnych sporov… A kto sa na následky bude tým ľuďom skladať – ak nebodaj vyhrajú  – my, ktorí sme sa odmietali očkovať, a po ktorých podaktorí z nich vykrikovali, že si máme platiť všetku zdravotnú starostlivosť?

A kto obsluhoval UPV – budú niesť trestnú zodpovednosť tí, ktorí by ich boli obsluhovali bez príslušnej kvalifikácie?

 

A iní…

Doktor Weis uvádza na stránke

https://www.prinasamenadej.sk/post/show/272?fbclid=IwAR2L08MFKvWdc1r91pqAQdiUK95GYuKpET2DvgcL06etpUutgL4aUpkcZys

koho zažaloval on.

Ako pripomína, všetci, ktorí páchali trestné činy v súvislosti s pandemickou situáciou, páchali ich počas krízovej situácie či núdzového stavu. Iste chápete, čo to znamená.

 

 

Elena

 

A hej, toto si pozrite – sú to údaje o súčasnej nadúmrtnosti    https://www.facebook.com/1244236290/videos/2326107497571647

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003288x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie