Založ si blog

Kvapky krvi 10. – Utýraný. . .

Za poctivú prácu s poctivým platením poistných odvodov si môžeme zaistiť dôstojný život a dôstojnú starobu. Alebo nie, ak nám štát berie priveľa.

Začnem dôchodkovým systémom, lebo chcem aby ste si uvedomili, že sa môžeme mať rôzne, a ako rôzne.

Sú krajiny ako Chile či Čína, kde odchodový dôchodkový vek je o hodne nižší ako 60 rokov.

Poučný je aj článok v linku, ktorý ukazuje ako sú na tom napríklad Taliani

https://www.trend.sk/financie/penzie-kratko-pred-sedemdesiatkou-politici-zachranuju-dochodkove-systemy-ludia-su-strese/6

V krajine je základný vek odchodu do dôchodku stanovený na 67 rokov s podmienkou, že minimálna doba poistenia je aspoň 20 rokov. Pre rok 2023 však platí aj kvóta, podľa ktorej môžu do penzie odísť ľudia v 62 rokoch, ak do systému prispievali najmenej 41 rokov. Priemerná výška penzie vlani zodpovedala zhruba 1 200 eurám mesačne. Podľa údajov z roku 2020 poberalo asi 10 percent talianskych dôchodcov penziu prevyšujúcu 2 580 eur.

Čiže žiadne strhávanie % z dôchodku ako na Slovensku, ak po 40 odpracovaných rokoch chcete ísť na dôchodok. Lebo ste pre štát odviedli pri 40 odpracovaných rokoch už toľko, že je hanba takému štátu, ktorý sa snaží tých ľudí ešte o čosi oberať. Oplatí sa nám pracovať a dávať do systému na svoj dôchodok?  Mnohým z nás by sa oveľa viac oplatilo pracovať na dochodok spôsobom ukladania na vlastný dôchodkový účet, z ktorého by následne čerpali na dôchodku, ako poctivo dávať do solidárneho systému, v ktorom doslova dotujeme pohodlný život špekulantov a lajdákov. U nás sa systém odvodov stal bremenom na krku pre poctivo pracujúcich vzdelaných ľudí, ktorí nielenže nemajú kvalitne zaplatenú odbornú prácu, ale i čoraz viac  solidarizujú cez dôchodkový systém a čoraz viac doplácajú na solidaritu s ľuďmi, ktorí sa nevzdelávajú, nepracujú a špekulujú.

Pozrite sa, ako sú na tom Maďari

https://www.trend.sk/financie/penzie-kratko-pred-sedemdesiatkou-politici-zachranuju-dochodkove-systemy-ludia-su-strese/5

Maďarsko: Penzie vyššie o 15 percent

Na zamestnancov, ktorí v Maďarsku poberajú priemernú mzdu, čaká dôchodok na úrovni 94 percent výplaty. Od januára 2023 sú starobné dôchodky zvýšené o 15 percent, pričom pôvodne to malo byť o 5,2 percenta. Predseda vlády Viktor Orbán (na snímke) pritom argumentoval vysokou infláciou a zachovaním dôstojnej hodnoty penzií. Vláda okrem toho poskytne penzistom aj 13. dôchodok a pomôže v zachovaní nižších cien energií, avizoval minister financií Mihály Varga. Muži odchádzajú do penzie vo veku 64,4 roka, ženy v 62 rokoch. Maďari okrem 13. dôchodku tiež dostávajú daňový bonus vo výške 80-tisíc forintov (218 eur).

Nuž, ako vidíme aj dôchodkové systémy môžu byť rôzne – a mali by sme o nich otvorene hovoriť. Mali by sa ozvať tí, ktorí poctivo pracujú – lebo mlčať znamená v tomto prípade čoraz viac doplácať na lajdákov a špekulantov. Myslím, že by sme mali v spoločnosti otvorene začať hovoriť o celom tom systéme pomoci a solidarity, ktorý sa nám zvrhol  – a máme v ňom ľudí, ktorí sú ako ťažné kone, po celý život poctivo drú, a majú robiť čoraz dlhšie a pričom počúvajú dookola kecy, ako majú čoraz viac solidarizovať.  A potom v ňom máme ľudí, ktorí sú ako kone pre parádu, iba spokojne berú z hotového, tiež celoživotne. Nepotrebujú si vyrobiť na dôchodok, lebo ich uživíme pohodlne aj tak.

 

Možno niektorí z vás už pochopili, že okolo mňa v tejto chvíli šľahajú dračie plamene. Veru áno, a o chvíľu pochopíte, že prečo.

Človek si povie, že tí dlhodobo nepracujúci ľudia by mali aspoň riadne vychovať svoje deti, keď majú toľko času – ale nie. Pozrite sa tu – toto bolo dnes na fb

zúfalý príspevok

PROSIM O MAXIMALNE ZDIELANIE -NECH KAZDY VIDI CO SA TU DEJE!!!!

VIEME VSETKO AKO LUDIA??? VLADA NA SK SI NA SMIECH!!! NEROBIS NIC NA POMOC TYMTO UBOHYM TVOROM!!!!!!!!!

VYZYVAM MEDIA!!! SPRAVITE -POHNETE S NIECIM??? CI SA TREBA LEN PRIZERAT!

ALE LEN MIZIVE MINIMUM VIE ZACHRANOVAT TAKETO MRAVCEKY Z OSADY???????

VIEME SA ZOBRAT A PROTESTOVAT??? CELE AUTOBUSY?

TAK SA PYTAM KTO A KEDY NAROBI PORIADOK V OSADACH NECH TAKETO BABATKA V OSADACH V UKRUTNYCH BOLESTIACH NEUMIERAJU !!!!!

TENTO KRASNY DROBCEK CO KOMU UROBIL ZE SI Z NEHO OSADNICKI HARANTI SPRAVILI HRACKU!!! OBUCHALI HO O ZEM!!!PREREZALI MU NOZICKY ODCVAKLI JEMNE NECHTIKY NA NOHACH A SPOSOBILI UKRUTNU BOLEST AZ VYKRVACAL V BOLESTIACH!

 

A ja sa pýtam s autorkou príspevku verejne a otvorene –

TENTO KRASNY DROBCEK CO KOMU UROBIL ZE SI Z NEHO OSADNICKI HARANTI SPRAVILI HRACKU!!! OBUCHALI HO O ZEM!!!PREREZALI MU NOZICKY ODCVAKLI JEMNE NECHTIKY NA NOHACH A SPOSOBILI UKRUTNU BOLEST AZ VYKRVACAL V BOLESTIACH!

Požiadala som autorku fotky a textu o informáciu, kde sa to stalo – vraj na Luníku IX.

 

Tak si pozrite, ľudia, čo žiada od štátu Amnesty International

kontrolované nastavenie školských obvodov, prevencia ‚bieleho odlivu‘

https://www.amnesty.sk/novela-skolskeho-zakona-ignoruje-ze-desiatky-tisic-romskych-deti-su-v-dosledku-segregacie-uvaznene-v-bludnom-kruhu-chudoby-a-vyclenovania/

Krucinál, kde ste Amnesty International? Predstavte si, najlepší liek na chudobu je práca rodiča – navrhujem, aby sme na štátom dotované miesta, ktoré v súčasnosti obsadzujú zahraniční robotníci, bezodkladne zaradili našich dlhodobo nezamestnaných občanov. Poznám dosť Rómov, ktorí žijú usporiadane a vyčleňovaní nie sú. Ak hovoríte o vyčleňovaní sa od ľudí z osád, asi by sa mali zamyslieť nad svojim spôsobom života – lebo nie farba pleti, ale spôsob života je dôvod, kvôli ktorému sa im ľudia radšej vyhnú.

A nože poďme verejne diskutovať o tom, či majú sedieť povinne naše deti v škole s deťmi, ktoré vystrájajú toto. Ktoré brutálne utýrajú zvieratko bez akýchkoľvek zábran. Či ich majú vychovávať a socializovať povinne v školách naše deti namiesto ich doma sa povaľujúcich rodičov. Povedzte verejne do očí tým ľuďom, ktorí žijú v blízkosti osád a ich deti denne cestujú do škôl do mesta, že ich deti nesmú cestovať a musia sa povinne vzdelávať v mieste bydliska.

Je mi jedno, akej farby a etnika je kto z nás. Chcem, aby každý šiel poctivo pracovať na svoju rodinu a riadne vychovával svoje deti. A ak rodič vychová spratkov, ktorí brutálne utýrajú zvieratko, potom aby bol za zanedbanie výchovy svojich detí súdený a aj odsúdený – bez ohľadu na farbu pleti a etnikum.

 

 

Elena

 

P. S.. https://www.ta3.com/clanok/260471/nehadzme-temy-udskeho-pristupu-ku-zvieratam-na-vedajsiu-koaj-hovori-pravnicka-stanova

„Moderná demokratická krajina by mala prestať hádzať tému humánneho správania sa k živým a cítiacim bytostiam na vedľajšiu koľaj,“ upozornila právnička z Iniciatívy Zvierací ombudsman Zuzana Stanová, ktorá je za svoje aktivity nominovaná na cenu Krištáľové krídlo. 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005896x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie