Založ si blog

Dokedy 2. – Pravda o ukrajinskom obilí, alias S faktami to máte tak. . .

Mám dve správy – dobrú a zlú.

Tá dobrá správa je, že ukrajinské obilie konečne pôjde do Afriky. Afričania nebudú hladovať.

Tá zlá správa je, že ukrajinské obilie je škodlivé, a preto im poškodí zdravie.

 

Ukrajinské obilie predtým nešlo do Afriky a ani do blízkovýchodných krajín nie, hoci tam mali bez neho od hladu zomierať.

Vyspelé európske krajiny, ktoré sa tvária ako zástancovia humanity a ľudských práv im ho totiž vykúpili pred nosom tu.

Je to fakt škaredý príbeh, však, ak sa tvárite ako idete niekomu pomáhať, a pritom ho takto sproste okradnete, navyše v situácii jeho núdze?

 

Ak si naivne myslíte, že sme sa zahanbili teraz, vstúpili si do svedomia a prenechali sme obilie hľadujúcim Afričanom, tak ste naivnejší ako ste si mysleli. Obilie by sme im kradli spokojne pred nosom i naďalej, keby sa nezistilo, že je zdraviu škodlivé.

Myslíte, že si vymýšľam? Pozrite, takto kŕmia humanisti Afričanov

https://joj24.noviny.sk/spravy-joj-24/780590-minister-vlcan-pre-joj-24-obilie-dovezene-z-ukrajiny-obsahuje-nebezpecne-latky

 „Žiaľ, potvrdilo sa, že ide o nebezpečnú koncentráciu, ide o látku chlórpyrifos, ktorá je v Európskej únii zakázaná,“ uviedol Vlčan. Okrem likvidácie dotyčnej šarže budú naše úrady intenzívne kontrolovať všetky vzorky ukrajinskej pšenice všade na Slovensku. „Samozrejme, zintenzívnime aj kontrolu produktov, ktoré boli z akejkoľvek ukrajinskej pšenice vyrobené,“ povedal Vlčan. Čosi podobné sa zrejme dalo očakávať. Na Ukrajine totiž neplatia také prísne normy, ako v Európskej únii, a aj preto je tamojšie obilie výrazne lacnejšie. A hoci bolo primárne určené pre chudobnú Afriku, časť z neho končí aj u nás.“

Nie je vám z toho zle, ľudia? Tým chudobným ľuďom do Afriky posielajú Ukrajinci brak, ktorý im poškodzuje zdravie? A my to všetci vieme, ale sme spokojní, lebo veď to ide do chudobnej Afriky? Sme naozaj všetci takí zvrátení a morálne chorí?

 

Je na zamyslenie skutočnosť, že obilie je ukrajinský vývozný artikel, nemali by si dať záležať na jeho kvalite? To fakt tí Ukrajinci nedokážu nič urobiť poriadne a kvalitne?

Nie, nie je to môj výmysel, tento hoax je oficiálny, už je aj zakázané u nás ukrajinské obilie a výrobky z neho.

https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96077669-spolocny-nastroj-by-mohol-umoznit-ukrajine-nakupovat-svoju-vlastnu-psenicu-tvrdi-vlcan-po-zakazani-obilia

Slovensko zakázalo spracovávať naskladané ukrajinské obilie a z neho vyrobenú múku, obilie nesmie sa dostať ani na trh. V kontrolovanom obilí bol potvrdený výskyt pesticídu, ktorý nie je v Únii povolený a ktorý má negatívny vplyv na ľudské zdravie.  Informovalo o tom dnes ministerstvo pôdohospodárstva.

 

A vyvážalo sa  – aj vyváža iste – kade-tade, veru, ako hovorí článok v linku

https://euractiv.sk/section/ekonomika-a-euro/infographic/ako-ukrajina-vyvaza-obilniny-napriek-ruskej-blokade-pristavov-infografika/

V súčasnosti Ukrajina najviac vyváža obilniny do prístavov v Rumunsku a Poľsku. Ďalšie možné trasy môžu zahŕňať talianske, chorvátske, slovinské, holandské a belgické prístavy.

Čo sa týka železničnej dopravy, tam spolupráca naráža na niekoľko prekážok. Nejde len o početné hraničné kontroly a všeobecnú nepripravenosť infraštruktúry na také množstvá produkcie, ale aj o rôznu šírku koľají na Ukrajine a v Európskej únii. Náklad sa teda musí na hraniciach preložiť na iné vlaky alebo sa im musia vymeniť podvozky. Na túto operáciu navyše nie je dosť vlakov, na hraniciach sa pre byrokraciu už teraz čaká v priemere 16 dní.

A nevyvážali ho málo, ako vidno v článku už z februára tohto roku

https://euractiv.sk/section/ekonomika-a-euro/news/ukrajinske-obilie-nas-valcuje-varuju-europski-farmari/

tak sa ho iste dostalo u nás aj v iných krajinách na predaj kopu. Kde končí? To u nás zakúpené vraj vysypú. Ale všetko, aj predtým nakúpené, alebo len to teraz označené ako závažné? A vysypú ho aj iné krajiny, alebo z neho narobia múku a pošlú k nám z neho výrobky, ktoré budeme kupovať v sladkej naivite, že „zlé obilie“ sa vyhádzalo von a jeme bezpečné výrobky?

 

Ale ako hovorí článok v linku, máme premiéra Hegera, ktorý to všetko pre nás zariadi

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/663904-premier-o-ukrajinskej-psenici-tvrdo-postihujeme-tych-co-s-nou-obchodovali/

Dôležité je podľa neho systémové riešenie celého problému, teda nedovoliť, aby sa dodávka ukrajinskej pšenice dostala na domáci trh, ale prostredníctvom uzavretých vlakových kontajnerov smerovať dodávky do prístavov, odkiaľ ich majú transportovať do afrických krajín.

Nie je vám zle, ľudia, z toho koho ste to volili?

Vážne je pre vás nejakou morálnou autoritou a človekom, ktorému dávate dôveru vás viesť k budúcnosti niekto bez morálnych zábran sa prizerajúci, ako zdraviu škodlivé obilie putuje do Afriky? 

 

A čo sa týka našich drahých spojencov – niektorí ľudia pre prachy nemajú žiadne morálne zábrany, tak veríte tomu, že vysypú a zničia už nakúpené „zlé obilie“, alebo ho skôr niekde pod rukou budú chcieť skšeftovať?

 

S faktami to máte tak.

Ak je žena tehotná, je tehotná v Poprade rovnako ako v Prahe.

Ak je niekto mŕtvy, je mŕtvy tu i keď ho prevlečiete o 2000 kilometrov ďalej.

A ak je niekto amorálna špina, ochotná kšeftovať bez ohľadu na poškodenie zdravia ľudí, tak ostane špinou bez zábran voči chudobnej Afrike rovnako ako voči vám…

 

Elena

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000103x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie