Založ si blog

Jedenástka 7. – Ukrajinská múka a paragrafy. . .

Ukrajinská múka mohla narobiť riadnu šarapatu za ten čas, čo ju tu kšeftári nakupujú, zrejme aj melú a do kadečoho dávajú.

Myslím, že by nám kompetentní mali jasne povedať, odkedy sa ukrajinská múka a výrobky z nej k nám dovážali, koľko tej múky sa tu priviezlo a tiež poskytnúč presný zoznam ďalších potravín, v ktorých ten pesticíd mohol byť,

Stav globálnej núdze pre covid už je zo strany WHO zrušený oficiálne – https://www.noviny.sk/slovensko/788915-koniec-pandemie-who-odvolala-globalny-stav-nudze-pre-covid-19

tak tu hlavný hygienik skutočne nemá o čom uvažovať – azda nebudeme celosvetovou výnimkou, že budeme v respirátoroch chodiť kvôli pandémii, ktorá oficiálne neexistuje. Mal by ich nosenie u nás zrušiť bezodkladne.

Ale mal by preveriť riadne ukrajinské škodliviny. V čom všetkom sú doteraz popchaté?

Aké to môže mať dopady na zdravie konzumentov? Mal by sa k tomu hlavný hygienik verejne vyjadriť – lebo ak niekto predáva výrobky zdraviu škodlivé, nesie aj zodpovednosť za škody na zdraví tých, ktorým ich predáva. 

 

A samozrejme, keď som uvažovala nad tými ukrajinskými nekvalitami, tak som si uvedomila, že tu i ďalší trestný čin môže byť páchaný zo strany predajcov a aj nákupcov múky. lebo program Obilie z Ukrajiny mal dodávať obilie s podporou 150 miliónov dolárov i z prostriedkov EÚ – a pravdaže mal ich dodávať krajinám ohrozeným hladom a suchom. Jednalo sa o africké krajiny, ktoré boli aj menované, ako Jemen, Etiópia, Sudán, Somálsko. Rozhodne medzi nimi nebolo menované Slovensko, ani iné európske krajiny, patriace do EÚ.

Bolo by to i divné, nakupovať tú pšenicu odtŕhaním jej od úst hladujúcim v Afrike. Najmä keď, ako píše na svojom webe Rada Európy

https://www.consilium.europa.eu/sk/infographics/ukrainian-grain-exports-explained/

EÚ je významným svetovým producentom a vývozcom pšenice. Podľa odhadov EÚ vyviezla v roku 2022 približne 36 miliónov ton pšenice letnej. Medzi cieľové krajiny patrí Alžírsko, Maroko, Egypt, Pakistan a Nigéria.

Ako významný svetový producent pšenice EÚ nepochybne nie je v žiadnej svojej členskej krajine odkázaná na dovoz obilia z Ukrajiny. Tobôž nie na úkor krajín ohrozených hladom. A akýkoľvek dovoz obilia do krajín EÚ by nepochybne nebol dotovaný 150 miliónmi dolárov.

 

Ak nakúpili mlyny v SR ukrajinské obilie, šlo o obilie dotované  tými 150 miliónmi dolárov? Potom podľa môjho názoru môže ísť o podvod s financiami Európskej únie a požiadala som kontrolné orgány EÚ OLAF o dôsledné preverenie týchto skutočností.

 

Elena

 

K diskusii

popelka  z ČTK to prevzalo viacero slovenských novín,

Oficiálnu stránku RE citujem, takže oni to majú oficiálne takto doslovne zverejnené. Úlohou OLAF bude preveriť, či šli peniaze na pšenicu posielanú do EÚ, lebo ak áno, ide o podvod s financiami EÚ.

A áno, veľkú časť ukrajinskej pôdy vraj zakúpili dve americké firmy.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9001187x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie