Založ si blog

Jedenástka 6. – Generálny prokurátor a ombudsman, dôsledne skontrolujte väznice. . .

Veru, ľudia, treba zvýšenú pozornosť začať venovať tým basám. A nielen tým, ktorí tam sedia, ale zjavne aj tým, ktorí tam pracujú.

O prípade generála Lučanského sa ani nezmieňujem – to je zjavný problém.

Ale predstavte si, aj ten chlap, ktorý pobúril Slovensko „turistikou“ s úbohým psíkom, ktorý zanechával na skalách krvavé stopy, tak kdesi na fb písali, že i ten vraj v base robí.

Nuž, neviem či je to pravda, ale každopádne, ak to pravda je, mala by náramná kontrola spôsobilosti personálu u nás prebehnúť.

Veď keď ten človek takto bez zábran ubližuje psíkovi, na očiach verejnosti, ako sa asi správa k väzňom?

Myslím, že článok v linku to vysvetľuje úplne jasne, aké je jeho správanie voči psovi neadekvátne

https://www.pescezles.sk/kauza-fifinka-vrazedna-turistika-a-zlyhanie-statu/?fbclid=IwAR3rxGOhQD_v_K7_VOyOGAzp__q6wmQj0L7vt4yLuslgeEpj0IbFuTREYQ8

Tento prípad ma obzvlášť zaujal keďže sám som Cestu Hrdinov SNP absolvoval so svojim psom Hektorom. Bolo to pre nás to najkrajšie dobrodružtvo v živote, o ktorom som dokonca napísal aj knihu: Cesta s Hrdinom. Keď som sa dozvedel o tomto prípade a videl chlapa čo sa snaží túto cestu prejsť so psíkom, ktorý zjavne nevládze, okamžite som sa vo veci začal angažovať. Bolo očividné, že toto nie je človek, ktorý svojho psa miluje a chce si cestu užiť krásnu turistiku, ale človek, ktorý sa vyžíva v týraní psa. Táto statočná fenka mala na sebe 5kg batoh, ktorý jej spôsobil otvorené rany, nehovoriac o nadmernej záťaži v náročnom teréne. Pre Fifinku, drobného kríženca border kólie by bol už aj 1kg vážiaci batoh dosť ťažký… 5kg batoh pre fenku môžme porovnať s 50kg batohom pre bežného turistu…

Ako uvádza článok, týmto spôsobom dotyčný koná opakovane

Od 17.04.2023 sa internetom šírili videá, na ktorých je zjavné, že fenka bola vystavená verejnému týraniu. Bola vytvorená petícia na odobratie fenky. Na povrch sa dostal aj prípad ešte z roku 2020, kedy bol tento turistický sadista spolu s tou istou fenkou na turistike priamo na náročnom úseku tatranského štítu. Pri výstupe dostal pokutu od polskej horskej služby za nezodpovedné chovanie, keďže fenka mala vtedy krvavé labky a bola totálne vyčerpaná! Ľudia na internete hlásili svoje skúsenosti z rôznych turistík po Slovensku, kde pána spätne opoznali. Opoznali ho práve preto, že v každom prípade bola fenka Fifinka totálne vyčerpaná čo bol hlavný dôvod prečo si na tieto zážitky spomenuli. Prípad z Tatier z roku 2020 sa objavil aj v televíznych novinách podobne ako aj najnovší prípad z roku 2023. Pod príspevkami sa začali objavovať informácie o minulosti páchateľa ale aj adresa tyrana spolu s výzvami na krádež psa.

Dokonca bol pokutovaný. To je reprezentant štátu, že pácha priestupky a musí byť pokutovaný? A vôbec preverili kompetentní nadriadení nejako osobnosť dotyčnéhio po tom prvom čine, kde bol tiež v televízii a dostal pokutu? Má takýto človek nebodaj aj zbrojný preukaz, prístup k zbrani? 

 

A nielen to – ale pri kontrole u dotyčného našli mačku na reťazi, čo nikto kompetentný neriešil.

Avšak keď boli títo kompetentní zamestnanci dňa 26.04.2023 na kontrole priamo u tyrana na pozemku mali možnosť si všimnúť MAČKU NA REŤAZI. Tá im však nestála za pozornosť veď predsa riešia psa tak pred inými “vecami” treba zatvoriť oči. Nejaká mačka nie je predsa dvôvod ich návštevy. A toto je presne to ignoranstvo čo ľudí hnevá a prečo celý mediálny tlak začal a trvá. Ak by tam bol človek, ktorému naozaj záleži na zvieratách určite by si mačičku všimol a z vlastnej iniciatívy začal konanie voči takémuto správaniu a mačku zachránil. Dokonca na mieste bola 30.04.2023 aj polícia, OO PZ Vrbové, ktorá zaisťovala stopy po krádeži Fifinky. Príslušníci si taktiež plnili úlohy v rámci prípadu, no žiadny ľudský ohľad na mačku, ktorá bola na reťazi len pár metrov od nich. Je jednoduchšie zavrieť oči, než si zbytočne urobiť dalšiu prácu navyše… Smutné. Keď zvieratám nepomôžu ľudia, ktorí to majú v náplni svojej práce a sú za to platení tak kto iný? Je absurdné, že ľudia, ktorým to nie je ľahostajné musia riskovať často aj svoju slobodu pre záchranu života zvieraťa, ktoré nikto z kompetentných neberie vážne. Vyzývam na to, aby bol podaný podnet na prešetrenie chovu mačky na reťazi. Myslím, že to nie je celkom normálne a niečo to o majiteľovi svedčí…

Pre mňa sú toto všetko varovné signály, ktoré vyvolávajú otázku aká je miera empatie voči živým bytostiam u dotyčného „chovateľa“ a závažnú pochybnosť o zdravosti tých hraníc, ktorú týmto verejne vyslovujem.

 

Generálny prokurátor  a ombudsman, by mali bezodkladne a dôsledne preveriť, aký prístup má dotyčný „turista“ voči väzňom, ak s nimi skutočne pracuje. 

A vôbec, nielen dotyčného preveriť, ale urobiť hlbkovú kontrolu spôsobilosti personálu, lebo nejaká bazálna miera empatie k živým bytostiam by u nich určite mala fungovať.

Inak nemajú čo robiť v práci s ľuďmi.

 

A samozrejme, zdravím OOPZ Vrbové – môžu namiesto riešenia prípadu evidentného týrania mačky tráviť čas hádaním, komu som o ich „odbornom postupe“ napísala.

 

 

Elena

 

K diskusii: domino  to, čo napíšem teraz sa Vým bude páčiť ešte menej –  pokladám za zlý systém, v ktorom jedni ustavične drú a druhí len žijú s pohodlne natiahnutou rukou. Som za to, aby každý pracoval, a tým odpadne táto patologická solidarita, v rámci ktorej robíme každý týždeň viac na iných ako sami na seba a svoje rodiny. Nie je v poriadku, ak jedni robíme desiatky rokov, a pritom sú ľudia, ktorí sa so svojimi rodinami iba pohodlne kŕmia z hotového a nepohnú prstom. Každý by mal povinne pracovať na seba a svoju rodinu.

 

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:57

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8974675x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie