Založ si blog

Čooo 4. – Drahá vláda, čí je to bordel?

Stačí pozrieť na facebook a človek rýchlo pochopí, že nie je jediným naštvaným poistencom Sociálnej poisťovne a občanom.

Rodičovský dôchodkový bonus úradníci tohto štátu dobabrali, pretože niektorí rodičia dostali potvrdený tento bonus len na niektoré svoje deti, hoci ostatné ho tiež chcú poskytovať.

 

Márnosť, zavoláte do Sociálnej poisťovne a dozviete sa, že vraj máte doniesť na pobočku svoj rodný list, aby si overili, že chcete dať bonus svojej vlastnej matke. A tiež to rozhodnutie, ktoré jej pôvodne Sociálna poisťovňa doručila.

Takže v mojom prípade by moja mama mala cestovať do mesta prefotiť to ich pôvodné blbé rozhodnutie, v ktorom zahrnuli iba platbu od mojho brata. Potom by mala zájsť na poštu a poslať mi ho. Ja by som mala zájsť v rámci mojej dovolenky na poštu po ten list, potom na matriku vybaviť si rodný list, a potom s ním  doputovať na overenie na pobočku Sociálnej poisťovne.

No a tak sa verejne pýtam – načo potom máme tie desiatky či stovky miliónov stojace elektronické prepojenia štátnej a verejnej správy, ak nie sú schopní si cez ne úradníci Sociálnej poisťovne overiť ani takú základnú vec, či som dieťa mojej mamy.

No hlavne že facebookovú stránku si Sociálna poisťovňa prevádzkuje – akí sú moderní, však?

 

Ale aby sme pravdu povedali – žiadnu chybu si nepriznávajú.

Údajne nesprávne údaje dostali z Ministerstva vnútra SR z ich Registra osôb, ako tvrdia na tej fb stránke https://www.facebook.com/socialna.poistovna.official.

Pýtam sa verejne – kto teda urobil chybu a ako ju štátne orgány napravia?

Lebo nepokladám za správne riešenie problému, aby si stovky pracujúcich brali dovolenky, ich rodičia posielali doklady a oni putovali na úrad s rodným listom, aby si tam úradníci odfajfkli, že sú deťmi svojich rodičov.

 

Položím otázku jasnejšie – KTO svojim nesprávnym úradným postupom spôsobil problémy stovkám pracujúcich a ich rodičom? Lebo ten by podľa mňa v plnom rozsahu mal hradiť všetky náklady, ktoré týmto ľuďom vzniknú pri oprave chýb úradníkov štátu.

 

 

Elena

 

P.S.: NO a to som sa ešte dostala k článku v linku

https://e.dennikn.sk/minuta/3376954

kde Sociálna poisťovňa poučuje lekárov, ako majú vypisovať elektronické PN od 1.6.2023. vraj aké to bude ľahké, jednoduché a efektívne.

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935698x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie