Založ si blog

Hm 6. – Ako nám USembassy pravdu ukázala. . .

Veru pravdu napísali na tých plagágikoch, čo vylepili kade-tade.

Bilbord ambasády USA, ktorého fotku na FB zdieľal poslanec Republiky Miroslav Urban

fotka prevzatá z

https://www.aktuality.sk/fotogaleria/KGHNIj3/sest-bilbordov-ambasady-usa-o-demokracii-rozculilo-sefa-smeru-po-nato-obvinil-aj-spojene-staty/2/

 

Tak to je. Akú spoločnosť si uvaríme, takú budeme mať.

 

A žiaľ, zlých kuchárov máme na Slovensku zjavne veľa – ako ukázali posledné voľby, ktoré dostali k moci vládu, ktorá sa musela zbaliť už hodne dlho pred voľbami.

Varili nám tu „drahívoliči“ z kadečoho – ako psíček s mačičkou, ktorí v známej Čapkovej rozprávke piekli tortu,

 

Zobrali múku, mliečko a vajíčko a zmiešali to dokopy. „Torta musí byť sladká,“ povedala mačička a nasypala do toho cukor. „A trošku slaná tiež,“ povedal psíček a dal tam soľ. „A teraz tam dáme maslo a zaváraninu,“ povedala mačička. „Zaváraninu tu nie, tu ja nemám rád,“ povedal psíček, „dáme tam miesto zaváraniny syr.“ Tak tam dali niekoľko syrov. „Mne se zdá, že je málo mastná,“ povedala mačička, „musíme tam dať niekoľko koží zo slaninky.“ „A oriešky, aby sme nezabudli,“ povedal psíček a nasypal tam oriešky. „Oriešky sú dobré,“ schválila to mačička, „ale mala by tam určite tiež prísť uhorka,“ a dala tam uhorku. „A kosti,“  zavolal psíček, „musíme tam predsa dať nejaké kosti!“ Tak do tej torty dali veľa kostí. „A predsa nejakú myš, myši mám veľmi rada!“ spomenula si mačička a dala do torty štyri myši. „Aj niekoľko špekáčiek,“ povedal psíček a dal tam niekoľko špekáčiek. „A teraz to hlavné!“ povedala mačička, „predsa šľahanú smotanu!“ dali tam plný hrniec šľahanej smotany. „A trochu cibule,“ povedal psíček a dal tam cibuľu. „A čokoládu,“ povedala mačička a pridala do toho čokoládu. „A omáčku!“ napadlo psíčkovi, a dali tam omáčku.

Tak do tej svojej torty dávali a miešali všetko možné, dali tam aj cesnak a korenie, a zamiešali tam sadlo aj cukríky, škvarky a škoricu, krupicovú kašu a tvaroh, perník a ocot, kakao a kapustu, jednu hlavu z husi a tiež hrozienka, no všetko možné do tej torty dali, len chleba tam nedali, pretože psíkovia a mačičky moc chleba radi nemajú. Keď to všetko zmiešali a rozmiešali, byla z toho torta tak veľká ako kolo z koča. „Jéééj, to bude veľká torta, to sa teda najeme!“ chválili si to, „a teraz to dáme piecť.“ Dali tortu piecť a tešili sa, až bude upečená. Dymilo sa z toho, bubľotalo to, prskalo a syčalo, škvarilo sa to, a šla z toho para, smažilo sa to a pripaľovalo, kypelo to a pretiekalo, a čmudilo to, ako keby staré handry pálily.

 

A veru i nám tá „drahýmivoličmi“ namiešaná torta smrdela a čmudila tak, že tu máme dočasnú vládu – vyberanú prezidentkou namiestou predsedom  parlamentu, tak bohvie či aj legitímnu.

Smrdelo to poriadne, lebo zrazu nebolo tých, ktorí nám volebnú tortu takto namiešali.

 

Spomeňte si na to, čo nám tu upiekli, ako to smrdelo a riadne si premyslite, čo do tej torty pridáte. 

Či naozaj chcete platiť dlhy za Ukrajinu a niesť za jej dlhy záruky.

Či chcete, aby sme šialene zbrojili a budovali základne americkým vojakom.

Či chcete, aby sa nám tu navláčali migranti zo Sýrie, či Afriky, a aby sme platili 20 000 eur  za každého nami odmietnutého migranta z tých EÚ pridelených.

Či chcete, aby vám EÚ zakázala kúriť drevom, uhlím aj plynom https://regiony.zoznam.sk/koniec-pre-vykurovanie-plynom-v-domacnostiach-sa-blizi-prve-zakazy-zavedu-uz-coskoro-vieme-detaily/

Či chcete, aby v rozprávke Snehulienka bola černoška a traja zo siedmich trpaslíkov predstavitelia trans a LGBTQI+ komunity.

Či chcete mať i po budúcich voľbách na krku čvargu, ktorá proti vám za vaše dane chodí privolávať „na pomoc NATO“.

Či chcete prezidentku okydávajúcu vlastný národ.

Či chcete, aby vám tu po Slovensku vycapávala plagáty USembassy.

 

Spomeňte si na to, čo nám tu upiekli podaktorí zlí kuchári spomedzi vás, ako to smrdelo a riadne si premyslite, čo do tej torty v nasledujúcich voľbách pridáte. 

 

Elena

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016206x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie