Založ si blog

Hm 10. – Vraj nevypovedateľná? Neplatná. . .

Povedzme si rovno – je to účelové klamstvo, čo tvrdí Palkovič o výhodnosti platiť za nespotrebované a ešte ani nevyrobené vakcíny. 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/670443-od-zmluvy-s-pfizerom-sa-odstupit-neda-najblizsie-roky-pridu-na-slovensko-miliony-vakcin/

Minister zdravotníctva Michal Palkovič podotkol, že Slovensko aktuálne peniaze na vakcíny proti covidu nevyhadzuje, no nakontrahované vakcíny sú záväzkom k zmluve so spoločnosťou Pfizer. Čoskoro by tak do našich skladov malo doraziť päť miliónov vakcín od spoločnosti Pfizer. Len za ostatný týždeň sa podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií nechalo zaočkovať 48 ľudí pričom od začiatku roka využilo možnosť tzv. booster dávky 684 ľudí.

 

Je to zo strany firmy Pfizer nečestné konanie. Seriózna firma by sa takto nesprávala.

Ale zasa – farmafirmy sa ako špiny správali od počiatku pandémie. Ľudia zomierali, a oni si dali draho platiť za neoverenú látku, ktorá podľa mňa rozhodne nebola vakcínou a ešte sa aj snažili vyviniť z nesenia následkov za prípadné dopady. Pfizer nenesie zodpovednosť za škody spôsobené  vedľajšími účinkami vakcín, zodpovednosť preberajú na seba  vlády. No hyeny v ľudskej koži na kvadrát sú to. Hovorí sa pritom o závažných škodlivých účinkoch tej vakcinácie a bežia prvé žaloby, v ktorých sa farmafirmy snažia vyviniť a vinu hodiť na ich prisluovačov, ktorí „očkovali“. .

Ako píše článok v linku

https://spravy.rtvs.sk/2023/04/nemci-hromadne-zaluju-vyrobcov-vakcin-proti-covidu-hovoria-o-vaznych-vedlajsich-ucinkoch/

ťažké následky po očkovaní zaznamenali Inštitút Paula Ehrlicha či Európska lieková agentúra. Ide o necelý jeden prípad na 10-tisíc očkovaní. Nie je to teda až také bežné – vyhlásil nemecký minister zdravotníctva. Článok pripomína, že na vakcíny proti covidu sa v zásade vzťahujú rovnaké pravidlá zodpovednosti ako na iné lieky. Výrobcu je možné brať na zodpovednosť, ak ide o výrobnú chybu. Ak však vakcínu podali neodborne, zodpovednosť nesie očkujúca osoba.

 

Vážne si niekto z vás praje spolupracovať s firmou, ktorá nás takto zneužíva? Som za to, aby sme zrušili všetky zmluvy s firmou Pfizer, nebudeme predsa spolupracovať s lumpami a podvodníkmi. 

Lieky od nich dovážané nahraďme výrobkami iných firiem.

 

Pred rokom tvrdili naši predstavitelia, že

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/626275-slovensko-ziada-pfizer-zastavit-dodavky-vakcin/

Rezort tvrdí, že iba Európska komisia môže predmetné zmluvy so spoločnosťou Pfizer znovu otvoriť a zabezpečiť zmenu objemu objednaných dávok. 

No tak sa pýtam verejne a otvorene – Leyenovú kedy dovyšetrujú za ten podvod s nákupom vakcín? AK sa k tomu nemajú naši predstavitelia vo vláde, môlžeme my kolektívne požiadať o vyrozumenie, v akom stave je to prešetrovanie a kedy bude ukončené. Je potrebné, aby sme zmobilizovali masy v Európe a všetci žiadali odchod tej lajdy, keď sama nemá toľko morálnej súdnosti, aby po tej špinavosti odstúpila?!!!

 

V prvom kroku nám sa nám Heger verejne vyjadrí, akú zmluvu s Pfizerom podpisoval on, keď sa hral na ministra zdravotníctva.

 

V druhom kroku nech sa vyjadrí Generálna prokurátúra, či je platná zmluva, ktorá sa zverejní riadne nepodpísaná  a riadne neosignovaná dátumom a miestom podpisu obomi zúčastnenými stranami. 

Špecifická zmluva č. 2022/EU/32, ktorou sa implementuje rámcová zmluva HERA/2021/3/002

https://www.crz.gov.sk/data/att/3775010.pdf

evidentne náležitosti nesplňa.

Je podpísaná Lengvarským ako ministrom zdravotníctva SR s dátumom 5. 12. 2022. Píše sa k nej ale v identifikácii zmluvy, že bola uzavretá 13.12.2022.

Verejne preto vyzývam Generálnu prokuratúru v rámci ich pravidelného verejného monitoringu tlače, aby začali konať vo veci a preverili, či nedochádza ku vzniku škody Slovenskej republike plnením neplatnej zmluvy.

V prípade, že sa preukáže neplatnosť zmluvy v dôsledku zverejnenia riadne nepodpísaného – t. j. povinné náležitosti nespĺňajúceho kontraktu, žiadam o vyvodenie trestnoprávnej aj finančnej zodpovednosti voči osobám, ktoré v rámci neplatnej zmluvy neopodstatneným vyplácaním financií firme Pfizer spôsobili Slovenskej republike škodu veľkého rozsahu. Je mimochodom otázne že akú vysokú, lebo v spomenutej zmluve sa hovorí o 19 350 000 eur, kým v identifikácii zmluvy sa uvádza  úplne iná suma – 21 285 000,00 €.

 

Elena

P.S.:

Ak Palkoviť melie o výhodnosti toho „nákupu“, tak nech nám verejne povie, či pri produkte takto predávanom tento štát čestne a zodpovedne preberá záruku voči očkovaným za možné dopady na ich zdravie namiesto súdnych konaní

Kupujúci takisto berie na vedomie, že dlhodobé účinky a účinnosť Produktu nie sú v súčasnej dobe známe a že sa môžu vyskytnúť nepriaznivé účinky Produktu, ktoré nie sú v súčasnosti známe.

 

K diskusii

Ak by ste čítali s porozumením, milí diskutéri, všimli by ste si, že nenavádzam na akési fiktívne porušovanie platnej zmluvy, ale poukazujem na pochybnú platnosť na základe konkrétnych faktov jej zverejnenia v Centrálnom registri zmlúv.

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016219x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie