Založ si blog

V mene Loly 4. – Škaredý príbeh o pačmage v Revúcej. . .

Pôjdeme na vec rovno – nejaký psychopat v Revúcej vystrájal  –  dokonca za bieleho dňa a v strede mesta.

No, psychopat ako vyšitý. A ja ako vždy uvažujem v súvislostiach – a tak si kladiem otázku, kto taký nepodarok priviedol na svet a vychoval nám na krk ako bremeno.

 

Poviem vám celý príbeh.

V stredu 28. 6. 2023 okolo 16:00-16:15 hod v okolí predajne Orange v Revúcej bolo vo vode nájdené dostrieľané šteniatko. Voda ho nepriniesla, ale do vody zrejme vbehol ochrániť sa pred cvokom, ktorý do neho strieľal brokmi. Našli sa statočné ženy, ktoré bojovali o jeho život. Boj vyhral.

Psíka pomenovali Oskar.  To je on – foto prevzaté z https://www.facebook.com/photo/?fbid=305945055121173&set=pcb.305945588454453

 

Na obrázku môže byť pes

A keďže v podaní píšu, že kamerový systém je v okolí všade, mala by polícia rýchlo zistiť páchateľa. A v záujme prevencie kriminality aj verejnosti oznamovať, kto je páchateľom takej darebáčiny.

 

Poviem vám, som za to, aby sme upravili solidárny systém. Páchateľ takéhoto činu a jeho rodičia by odo mňa nemali dostať solidárne ani cent. Je mi úplne jedno, či zdochnú v priekope hladom,  alebo hoci aj v tom potoku. Nechcem na takých ľudí robiť a prispievať im. Asi by sme mali začať v spoločnosti otvorene hovoriť o tom, na koho chceme prispievať a vo vzťahu ku komu si uplatníme výhradu svedomia, aby sme ho neživili z našich daní a odvodov. Mne zaberá  veľa času robiť v solidárnom systéme – platím si cestu do práce a ,míňam na ňu čas, berie mi to veľa času života a energiu.

Nevidím dôvod dať sa v solidárnom systéme zneužívať na to, aby som solidarizovala s každým a bezhranične. Lebo takého lumpa, ktorý ublíži bezbrannému zvieraťu, za nijaký prínos pre spoločnosť nepokladám. Nie je hoden toho, aby som na neho a jeho prašivý mizerný život drela a míňala svoju energiu, čas a peniaze. Ja si vážim môj čas a peniaze, a chcem aby si ich vážil aj tento štát – aby nám umožnil vzniesť výhradu svedomia a nemusieť prispievať na živobytie indivíduám, ktoré týrajú zvieratá.

 

Mala radšej taká matka potratiť.

 

Elena

 

P. S.: Tento systém zneužíva tých, ktorí poctivo žijú a pracujú. Pohodlne sa  v ňom pelešia kriminálnici a my doplácame na nich a ich rodiny (lebo niekto musí zarobiť namiesto nich na ich deti a rodičov). Otvorene prehlasujem, že som ochotná ísť do verejnej mediálnej diskusie naživo s politikmi, aby národu vysvetlili či je v poriadku, že na pobyt kriminálnika v base dáme denne viac ako za poctivú prácu pracujúcemu. Nech sa konečne tomuto národu otvoria oči a postaví sa proti takémuto bezbrehému zneužívaniu slušne žijúcich a pracujúcich ľudí.

 

K diskusii

karol4  Môžu sa živiť vlastnou prácou. Ale odo mňa by solidárne dobrovoľne nedostali ani cent. Človek, ktorý ubližuje zvieratám, si moje peniaze, môj čas a moju energiu nezaslúži. Rovnako nemám potrebu súcitiť s lumpami kšeftujúcimi s orgánmi detí, ľuďmi týrajúcimi starých ľudí či deti. Nech žijú, ale žiadny z nich nie z mojich daní a odvodov – ani za cenu, že by skapali hladom v priekope.

Už sa odmietam hrať na falošnú solidaritu, v rámci ktorej táto spoločnosť dáva šance lumpom, ktorí potom ubližujú ďalším a ďalším obetiam, a robia ďalšie a ďalšie darebáčiny.

Neverím, že normálny a dobrý človek takto dostrieľa zviera a díva sa ako trpí jeho pričinením. Čo nabudúce vystrojí takýto cvok – dostrieľa na ulici dieťa, alebo nejakú starenku? Budete potom karol4 plakať pre obete, alebo sa čudovať, že ako sa to len mohlo stať a kto to len mohol čakať, že niečo také páchateľ vystrojí? 

Ariadna 11. – Ach, cesty, prach ciest. . .

08.05.2024

Vietor duje od polnoci u nás šialene, možno aj prach ciest rozmetáva. A možno privieva prach spomienok, aby sme nezabudli na časy, ktoré boli. 8. máj k tým časom rozhodne patrí. Výročie ukončenia 2. svetovej vojny je dátum, ktorý by sme si mali pripomínať s najväčšou úctou. Lebo vojna je zlo. Každá vojna. Utrpenie, ktoré zažívali ľudia v časoch 2. svetovej vojny, je [...]

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,865
Celková čítanosť: 9045344x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív