Založ si blog

Hlasno 8. – A už sa to začalo. . .

Správu o žalobách, ktorými ľudia požadujú odškodnenie na vakcinovanie, priniesol článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/ludia-pozaduju-odskodnenie-za-ockovanie-proti-covid-19-niektori-aj-100-milionov/3235382

Ako uvádza České ministerstvo zdravotníctva dostalo už 115 žiadostí o odškodnenie za zdravotné problémy po očkovaní proti COVIDU-19. Sumy sa pohybujú od 18 000 do 100 miliónov Kč, informuje CNN Prima News

Vo viacerých európskych krajinách prebiehajú aj súdne spory s výrobcami vakcín.

 

Výrobcovia vakcín sa majú ako vykrútiť v súdnych konaniach, lebo dokazovanie príčinnej súvislosti nie je jednoduché. S tým rátali, no nerátali s tým, že ak sa aj vykrútia na súde, nemusia obísť bez následkov.

Podobne sa špekulantsky snažia oprávnené nároky ľudí obísť aj zo strany českého ministerstva zdravotníctva – niektoré zo žalôb odmietli rovno, pretože údajne nie sú poškodenia zdravia vakcinovaním spôsobené obzvlášť závažnými poškodeniami zdravia. A to sa u nás dostanete ku odškodneniu ešte ťažšie – v Česku o nároku rozhoduje ministerstvo zdravotníctva, u nás súdy.

Celkovo je trend súdov nepriznávať poškodeným odškodnenie, pretože by sa spustila lavína žalôb. O zamietnutí jednej zo žalôb poškodených – dokonca lekárky, t. j. osoby znalej ako preukázať prípadné poškodenie –  píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/678699-sud-v-nemecku-odmietol-odskodnenie-za-zdravotne-problemy-po-ockovani-proti-covidu/

Ak čítate pozorne, uvidíte ďalšiu z fínt, ktorou sa chcú vykrútiť vinníci zo zodpovednosti za spôsobené škody – montujú do procesov informáciu o stave vtedajších vedeckých poznatkov a prezentáciu odborných informácií.

Tvária sa, že po zistení možných vedľajších účinkov upustili od podávania rizikových výrobkov. Podstatou však je, že celé to vakcinovanie bolo len experimentom s látkou, ktorá nebola dostatočne overená. A nielen to, ako ukazujú záznamy, ktoré farmafirmy zverejniť nechceli a až súdny zásah ich k tomu donútil, vedeli veľmi dobre, že vakcína má celý rad veľmi závažných dopadov.

Mali by stáť bok po boku pred medzinárodným tribunálom s tými, ktorí vytvorili a vypustili vírusy covid. 

Podľa mňa by sa mali čím skôr rozbehnúť procesy nielen s výrobcami vakcín, ale aj s výrobcami vírusov covid. Samozrejme, aj so všetkými tými, ktorí tu odušu vakcinovali  v naivnej predstave, že sa zbavili prípadného trestného stíhania tým, že dali obetiam vakcinovania podpísať lístok, že o vakcinovanie sami  žiadajú.  Nevyvinili sa tým.

 

A otvorene – myslím si, že tie procesy by sa mali rozbehnúť pekne rýchlo, lebo bude pribúdať naštvaných ľudí a niektorí z vinníkov skončia tak, že ľudia vezmú spravodlivosť do vlastných rúk, ak sa jej nedočkajú zo strany štátu.

 

Elena

 

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030976x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív