Založ si blog

Hlasno 10. – Volebne a povolebne. . .

Zrejme nejednému z nás sa melie hlavou, čo bude po týchto predčasných voľbách.

Či niekto nebude hľadať špinavé cestičky, aby k voľbám nedošlo…

A akú vládu budeme mať, ak voľby prebehnú – Ódor a company už špekulujú, že by mohli po voľbách byť i pár mesiacov ešte. To by tu ešte poschvaľovala kadečo táto vláda bez reálnej podpory

https://tv.pravda.sk/relacie/spravodajstvo/epizoda/12558-odor-sme-pripraveni-vladnut-aj-po-volbach-ak-nebude-ina-alternativa

 

A to ani netušíme mnohí, čo bude povolebne.

Nesľubujem si nijakú výraznú nápravu, poviem otvorene, odkedy som videla Ficovu hlášku, že na zbrojenie nedá viac ako 2%. Krucinál, my nijaké 2 % na zbrojenie teraz nemáme, potrebujeme peniaze na normálny život pre Slovákov. Ešte horšie by to podľa mňa ale bolo, keby vyhrali Progresívne Slovensko a company.

 

Predstavte si, keby tak bolo Progresívne Slovensko vo vláde po minulých voľbách. 

Aké by to bolo? Budovali by demokraciu a dobro pre všetkých míľovými krokmi? Starú belú… Pokrikovali  ako najatí – vraj nás treba všetkých povinne očkovať proti covidu. Spomínate si – rozhodovať za nás o našom zdraví a živote sa im zažiadalo?!!! Dokonca vyziapavali, že petíciu máme podpísať, aby všetkých očkovali povinne

https://www.facebook.com/ProgresivneSlovensko/posts/442778373886308/

A podľa Biháriovej vraj by si neočkovanci mali hradiť časť liečby. Neskutočne ma tým naštvala – lebo pracujúci ľudia nielenže si platili sami zdravotné odvody, a nie malé, ale navyše v tej dobe riskovali svoje zdravie a život, aby robili i za povaľačov dlhodobo nezamestnaných a ich rodiny. Teraz nech povykujú – že tým, ktorí im naleteli a poočkovali sa a teraz zápasia s ťažkými následkami vakcinovania, že oni teraz tým ľuďom poplatia odškodnenie. Čušia ako vši pod chrastou v tejto otázke, žiadna sebakorekcia a prevzatie morálnej zodpovednosti.

A nie, nemali by žiadne morálne zábrany, keby sa dostali k moci. okradli by dôchodcov, ktorí poctivo pracujú a poctivo desaťročia vkladali odvody do rúk štátu, aby im za ne zaistil slušný dôchodok. Lebo treba „tým najchudobnejším, aby ich pozdvihli“. No tak nech ich zamestnajú, nech pracujú na svoje živobytie a na živobytie pre svoje rodiny. To ich najlepšie obohatí aj skultivuje.

Treba si povedať pravdu, tí  ktorí celoživotne pracujú, sú u nás zneužívaní štátom naozaj sproste a bezohľadne. Výskum o rokoch života dožitých v zdraví ukazuje, že kým dožije Slovák v zdraví tak 57 rokov, drieť v práci by mal čoraz dlhšie. K tomuto faktu sa vrátim v niektorom blogu samostatne, lebo nie je v poriadku, aby sme obrovskú časť svojho života presolidarizovali na nezodpovední indivíduá a povaľačov rôzneho druhu. Solidarita musí byť úmerná, a u  nás to už dávno stratilo ten rozmer voči tým, ktorí musia solidarizovať. Ako potvrdzuje aj článok v linku

https://hn24.hnonline.sk/hn24/96095320-odborari-by-nemali-chciet-vyssiu-minimalnu-mzdu-ale-nizsie-odvody-tvrdi-analytik

Zamestnanci na Slovensku majú spomedzi krajín V4 tretiu najnižšiu čistú mzdu, a to aj napriek tomu, že zamestnávatelia platia druhú najvyššiu cenu práce. 

Musí byť jednoducho jasná hranica medzi solidaritou a zneužívaním.

Progresívne Slovensko napríklad tiež navrhuje, aby sme si zakúpili celoročný cestovný lístok lacnejšie. Koľkí z nás by mohli dať  naraz niekoľko stoviek za taký lístok? A prečo by sme nemali mať cestovanie zadarmo, tak ako ho majú u nás bumažkári? Uvažujem veľa o tejto spoločnosti a spôsobe jej fungovania, a vonkoncom sa mi nepáči, ako je to tu nastavené. Ak máme dosť peňazí, aby sa nám tu vyše 150 000 Ukrajincov pendlovalo s bumažkou  a cestovalo zadarmo, potom by sme tie peniaze mali nájsť i pre naše deti – aby cestovali zadarmo i naši mladí ľudia. A zadarmo by mali ľudia cestovať aj do práce – je riadna zlodejina, že si musíme platiť cesty do práce deň za dňom, keď väčšinu času robíme na „solidárno“. Veď obetujeme svoje zdravie, čas a energiu, aby sme robili aj na iných a za iných.

 

Pripadá mi, že tieto voľby by mali byť o hodnotovej orientácii – o príklone k tradičným hodnotám a rodine, alebo k LGBTQI+ (nesledujem to, možno medzičasom majú už aj nejaký aktuálnejší názov) a sexuálnej „slobode“, ako označujú podaktorí sexuálnu odbrzdenosť.  Iste, aj medzi homosexuálnymi pármi sa nájdu slušní ľudia, žijúci usporiadane a majú stabilný partnerský vzťah, poznám takých. No veľká časť tejto skupiny len požaduje práva a vonkoncom nehľadí na práva ostatných.

Ukážem vám to na príklade z praktického života. Spýtajte sa napríklad propagátora práv trans bytostí (?), kam by mali ísť v prípade, že sa dostanú do nemocnice. Ak sa muž cíti ako žena, má ísť na ženskú izbu, alebo na mužskú izbu? Ja som sa v internetovej diskusii pýtala aliancie brániacej práva trans osôb a odpoveď bola, že vraj má právo byť na ženskej izbe. A ak niekoľko žien (bežné sú izby 6- aj 8- miestne) by sa mohlo cítiť nekomfortne a prekážalo by im to, čo potom? Odpoveď bola, že vraj väčšina sa musí prispôsobiť právam jedinca. Nuž, mne sa akosi tá odpoveď nepáči – prečo by sme kvôli právam transjedinca mali obmedzovať práva niekoľkých osôb? Čo je to nadčlovek?

A podobných situácií by vzniklo určite veľa – mal by ísť taký „trans“ – muž ako žena sa cítiaci na ženské WC? Mal by sa prezliekať v škole v dievčenskej šatni? Transpriestory nemáme špeciálne pre nich, a keby sme ich aj mali, určite by začali špekulovať, že sú tým diskriminovaní.

No a to ani nehovorím o pedofiloch, ktorí majú tiež záujem o „svoje práva“. Tí sa len postupne predierajú krok po korku k mysleniu mladých, prostredníctvom slobodomyseľnosti ohľadne sexuality. Mám v tomto smere jednoznačne postoj, že sexualita musí mať svoje sociálne aj normálne hranice – ako ukázali nedávne prípady sexovania v Nitre na verejnom priestranstve  pri reštaurácii či na kúpalisku, a v prítomnosti verejnosti. Nie, nie je supermoderné žiť neviazane sexuálne. A nie je podľa mňa ani prirodzené cítiť sa ako luster, či sobášiť sa s lustrom.

 

Keby Progresívne Slovensko voľby vyhralo, myslím že by to hodne narušilo náš terajší známy svet, naše tradičné hodnoty a preferovali by len práva inakých a onakých.

Vôbec sa neteším na tie voľby, nemám pocit, že nás dokážu vyslobodiť z tej siete pavučín, ani že sa zbavíme lumpov. Mám strach z toho, koľko ľudí neschopných predikovať do budúcnosti sa u nás nájde.

Elena

 

K diskusii

anysta, zlatko a že trávite svoj čas tým, že ich čítate, však toľko užitočných vecí by ste za ten čas mohli robiť…

 

mirius  niet sa čoho báč vo vzťahu ku PS? Veď keby tu vládli v tomto volebnom období, boli by sme všetci nasilu povakcinovaní  alebo pozatváraní.  A nízke by boli nielen mzdy, ale i z dôchodkov by pouberali. Veď nech stoja za svojimi slovami a činmi, petíciu za povinné vakcinovanie spisovali – tak nech strana prispeje teraz ľuďom, ktorí majú z vakcinovania následky.

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9031180x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív