Založ si blog

Časmi 5. – Hra s migrantmi – kto ju tu rozohral a prečo? . . .

Položte si spolu so mnou otvorene a verejne otázku, kto nám tu ťahá na krk nelegálnych migrantov a kvôli čomu. Vydáva im falošné potvrdenia, aby ich prilákal. Ak tu skutočne dostávajú potvrdenia s rovnakým dátumom a menom, potom to nie je prihlasovanie migrantov, ale podvodné konanie. Základnou otázkou je prečo to robia – veď nie je v poriadku legalizovať takto pobyt ktoviekoho na území nielen našom, ale aj celej Európskej únie.

Nuž, napadla mi jedna možnosť, prečo táto  Čaputovou dosadená vláda nedisponujúca dôverou parlamentu, nekoná u nás riadne  a účinne proti nelegálnym migrantom,  aj prečo bolo treba udržať pri koryte Hamrana za každú cenu a zbaviť sa Šimka. Žeby to bola niečia škaredá hra ako poistka – naťahať sem toľko migrantov, aby tu tesne pred voľbami spôsobili problémy, a tým aj znemožnil voľby, v ktorých by ich ľudia vymietli???!! Napcháme ich hromadu do jednej haly, potom sa budeme tváriť že vyvolávajú nepokoje a voľby teda – ohromne neradi, pravdaže, ako inak – musíme preložiť na inokedy…

Nie je to náhodou tak, naša drahá vláda, že „niektorí lektori made in USA“ pochopili, že slovenský národ je už hodne naštvaný a lumpom tu ruže povolebne nepokvitnú? Že namiesto rozdávania  vencov víťazov terajšej koalícii sa mnohí chystajú rozbehnúť konečne procesy za koviddarebáčiny a všetky ostatné darebáčiny???!! A tak že namiesto „spánombohom, idem od vás“ ako si nôtil Mečiar by si oni potom mohli spievať „budem tu sedieť nekonečne dlhý čas…

Boja sa volieb zrejme podaktorí, preto tu ktosi plánuje možno kalamitu vytvoriť s touto skupinou osôb, ktorá sa tvári, že uteká pred vojnou  – neviem skutočne pred akou, lebo tá v Sýrii skončila a od nás do Sýrie legálne organizuje cestovná kancelária Bubo aj dovolenkové pobyty. Hamran zmenil rétoriku, a v rozhovore v denníku SME už nespomínal vojnu, ale vraj títo ľudia nemajú primerané podmienky pre život vo svojej vlasti. Nehovorte, pán Hamran, a my ich tu pre seba azda máme? Čo budú robiť mnohí z nás pri šialene zvyšovaných cenách za energie a životných nákladoch?

Vysvetlite mi, pán Hamran, verejne, prečo by som mala byť povinná živiť cudzieho zdravého chlapa, ktorý sa sem privlečie zo Sýrie či Afganistanu? 

A tiež ma zaujíma, drahá naša vláda, čo to znamená, že Sýria vysídlila 4 milióny svojich občanov? To akože množia sa ako králiky, takže im robíme skladačku na živobytie, a k tomu ešte časť z nich drzo ovesí Sýria na krk nám ostatným – „vysídli ich“? Nože nám to pekne verejne vysvetlite, čo to vysídlenie znamená.

 

Terajších nelegálnych migrantov nevidím nijako priaznivo. Popri vysídlených sú v tej kope aj vojnoví turisti. Poviem to priamo – mnohí z tých ľudí sa povaľovali bezmála 7 rokov v tureckých táboroch, a keď ich teraz Turci prestávajú živiť, rozhodli sa povesiť na krk niekomu inému. Tí mladí zdraví chlapi si mali za celé tie roky prácu nájsť a nežiť len s natiahnutou rukou, kto im čo do nej vloží.

Poukazujem tiež na skutočnosť, že tí ľudia sa nerozbehli domov, keď zúrilo zemetrasenie tento rok, Nechali by ste svojich blízkych naverímboha v takej situácii bez pomoci? Ja teda určite nie, ani keby mi potom hrozilo väzenie za útek pred vojenskou povinnosťou, čo by niektorí z nich mali asi na krku. Pri ľuďoch, ktorí sú v mojom srdci, stojím pevne, v každej životnej situácii –  vernosť a spoľahlivosť sú moje základné životné hodnoty.

Povedzme si rovno, Sýria potrebuje povojnovú obnovu teraz. A kto ju má budovať – azda nie deti, starí ľudia a ženy? Ak ich Asad údajne nechce brať späť, ako som uviedla v minulom blogu podľa jedného z článkov, aký asi má na to dôvod? Možno si pre pochopenie situácie stačí položiť otázku čím sa chcú živiť v krajine, do ktorej sa hrnú – vlastnou poctivou prácou? No to sotva –  v minulom blogu o migrácii som uviedla článok s údajmi o „nedokončenej základnej škole kvôli vojne a rokoch v tureckom tábore“. Tak to pomenujme rovno, nevzdelaní, bez praxe, povaľujúci sa po celé roky – to je pracovná sila, na ktorú podľa vás Nemci čakajú s otvoreným náručím? Starú belú.

Dvaja z tých nelegálnych migrantov sú dokonca teroristi – jeden z nich spáchal teroristický čin na území Nemecka. Chce mi Hamran verejne tvrdiť, že ten lump sa poberá do Nemecka, odkiaľ ho oficiálne vyhostili, ako uvádza článok v linku

https://standard.sk/428766/hamran-vyhostovat-syrcanov-a-afgancov-nemozeme-policia-uz-medzi-migrantmi-zadrzala-dvoch-teroristov

Jedného z dvoch Iračanov vraj už oficiálne vyhostilo aj Nemecko.

A prečo ho Nemci mohli vyhostiť, a my nie? Pýtam sa otvorene a  verejne – aké nariadenie Európskej únie nás núti, aby sme prijímali a nevyhosťovali kriminálnikov? Toto nie sú bojovníci za slobodu, ale jasní teroristi – gauneri, ktorí namiesto vďaky v krajine, kam doliezli s natiahnutou rukou, páchali trestné činy. Hádam nebudeme kryť tu kriminálnikov, aby ich nedostihla spravodlivosť za ich zločiny???!!!!!

Hamran tvrdí, že

https://domov.sme.sk/c/23212201/policia-pri-preverovani-nelegalnych-migrantov-zachytila-dvoch-teroristov.html

„Dávam do pozornosti, že maďarská strana nám opakovane oznámila, že v prípade zavedenia kontrol na štátnych hraniciach od nás nebude preberať tých nelegálnych migrantov podľa readmisnej dohody, to znamená, všetci zostanú u nás. Je to politické rozhodnutie, kde my, ako polícia nemáme manévrovací priestor,“ vraví Hamran.

Čiže my musíme dodržiavať všetky možné dohody, oni nie?

Hamran tvrdí tiež, že vyhosťovať Sýrčanov ani Afgáncov nemôžeme, jestvuje tu administratívna prekážka. Podľa neho počas ide o problém stále platnej mimoriadnej situácie, pre ktorú „nesmú vyhostiť ani jedného migranta“, zdôraznil policajný prezident.

https://standard.sk/428766/hamran-vyhostovat-syrcanov-a-afgancov-nemozeme-policia-uz-medzi-migrantmi-zadrzala-dvoch-teroristov

No to bol dávno najvyšší čas, aby sme mimoriadnu situáciu zrušili. Vlastne obe, lebo máme dve – covidovú, aj ukrajinskú.  Lenže to by sa nemohli podaktorí vykrmovať z hotového toľkými dávkami ako kŕmne husi, lebo ako prezradil Ódor v článku v linku

https://sita.sk/vzdravotnictve/termin-zrusenia-mimoriadnej-situaciu-v-suvislosti-s-covid-19-je-uz-znamy/

zrušenie mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a prílevom utečencov z dôvodu vojny na Ukrajine nie je také jednoduché, ako sa zdalo. Poskytovanie viacerých sociálnych dávok a pomoci, aj odklad úverových splátok sa totiž viažu na vyhlásenie mimoriadnej situácie.

„Myslel som si, že to zrušíme veľmi rýchlo, ale ak chceme pokračovať v istých typoch pomoci, tak by sme to nemali zrušiť okamžite,“ povedal Ódor.

Takže aby tu Ukrajinci pohodlne všemožné dávky dostávali a zopár ľudí malo splátky na úvery odložené, budú všetci občania Slovenska trpieť a nechajú sa ohrozovať migrantmi? I to nie je v poriadku, že tu Ukrajinci dostávajú nadštandarnú pomoc a všemožné dávky, mali by dostať rovnakú základnú dávku ako aj naši občania, a nie zadarmo cestovanie, zadarmo bývanie, mali by mať rovnaké podmienky ako naši nezamestnaní. Nič viac.

 

Dovolím si odhadnúť vývoj pár dní dopredu – migranti sa tu začínajú rozťahovať „ako doma“ – však mnohí nadobudli pocit, že iní sú povinní ich pohodlne živiť a zrejme ani v tom Turecku nikdy nepracovali. Takže krádeže ovocia a zeleniny zo záhrad či sprchovanie sa, kúpanie sa v cudzích bazénoch a zakladanie vatier je len začiatok. Nie je animožné, aby sa do Európy privalili ďalšie milióny ľudí a čakali, že ich tu my budeme spokojne živiť.  SKôr či neskôr bude nutné robiť rázne opatrenia na ochranu hraníc.

Riešenie terajšieho problému vidím v tom, že migrantov treba od cesty cez Slovensko odradiť. Doviesť ich musíme k tomu, aby sa Slovensku radšej vyhli. Nemali by preto u nás dostávať žiadne papiere na pohyb v EÚ ani u nás. Ani žiadnu pomoc – sú to nelegálni migranti, niet im prečo pomáhať. Je mi ľúto, ale treba sa začať správať tak, aby sme ich odradili, čím skôr, lebo sa blíži zima, a to by problémy ešte narastali. Ostatní im nepomáhajú, a ak im budeme pomáhať my, potom sa tu budú hrnúť.

Skutočne máme začať my občania ako Bulhari obháňať migrantov so psami a hnať ich, aby sme sa ich zbavili? Myslím si, že tento scenár hrozí, ak sa vláda nespamätá a nezačne riešiť ochranu hraníc štátnymi zložkami. Blíži sa zima a títo migranti sa drzo pchali do vchodov bytoviek už v daždi – čo budú robiť, ak začne snežiť? Ak budú vchody pozamykané, budú buď vyzváňať, alebo rozbíjať vchodové sklá – no ako to asi potom dopadne???!!!

Migrantov treba uviesť do obrazu, že pre mnohých z nás nie sú vítaní. Na vchod bytovky či na plot záhrady, kam chodia rabovať, si ľudia môžete nalepiť toto – aby títo výletníci pochopili, že tam nemajú čo robiť

 

migranti, choďte domov, nechceme vás tu, nie ste tu vítaní

دياركم، لا نريدكم هناأيها المهاجرون، عودوا إلى 

أنت غير مرحب بها هنا

‚ayuha almuhajiruna, euduu ‚iilaa diarikum, la nuridukum huna

‚ant ghayr murahab biha huna

 

 

Elena

 

P.S.:   Dnes v noci migranti na autobusovej zastávke v Muráni – založili si oheň, kto by zodpovedal za škody, ak by sa chytila zastávka a oheň sa rozšíril po dedine? A predstavte si, ako som zistila popoludní, aj zo striešky na zastávke drevené škridle nejaké vytiahli a popálili. A čo budú stvárať v zime?

 

K diskusii  mirius   Asi majú zlú navigáciu. Cez Muráň sa do Nemecka nedostanú. Zrejme budeme musieť osloviť nejakých ráznych chlapcov, aby im ukázali správny smer a vyšikujú všetkých na české hranice, nech tu neblúdia…

A samozrejme symboly prasiat na bytovky, ploty okolo domov a ako vidno, aj na zastávky…

A som si istá, že ak spravíme pozdĺž hraníc obyčajný pletivový plot a vyvesíme na hraniciach plagaty s bravčovými hlavami, už sa tu nebudú ťahať.

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9031168x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív