Založ si blog

Nooo 3. – Ako môže Slovensko konsolidovať svoje financie rýchlo a ľahko. . .

V Pravde nám tu analytik mozgy vymýval, ako budeme musieť znášať pokles životnej úrovne a priťahovať si opasky.

Šesť miliárd za dva roky vraj musíme ušetriť, aby sme konsolidovali financie.

No to dáme ľahko podľa môjho receptu. Žiadny pokles platov, žiadne osekávanie dôchodkov – čo ste, za čo ma máte? Nie som váš vrah, ale záchranca.

 

Pozrite,  tie financie, ktoré vyberieme od bánk a monopolov nám určite padnú vhod.  Ale zasa šesť miliárd by to nebolo. Tak kde, dokelu, tie peniaze zoberieme?

Legokocky – nápady, že čo urobiť, ako to premiér Ódor chce zverejniť – podľa mňa budú o tom, ako ubrať z platov, dôchodkov  a to nechceme, že?

Predbehnem ho, dám môj návrh jednoduchý a pre väčšinu Slovákov najmenej bolestný.

 

Osekáme výdavky na zbrojenie – v takých ťažkých časoch, ako máme, nikto nemôže od nás čakať, že by sme kupovali ich krápy na vyzbrojovanie. Zrušili by sme zlaté padáky v štátnych inštitúciách. A osekáme podpory, aby naši nezamestnaní našli chuť pracovať a nemuseli sme tu ťahať pracovníkov z Thajska či podobných ázijských krajín.

U nás môžeme skasnúť aj tých lumpov, ktorí kšefty s Ukrajinou robia vraj s obilím teraz. Ktosi vyhlásil, že vraj dva mlyny kupujú toto obilie aj napriek zákazu? Nepresne som správu zachytila, musím pohľadať doplňujúce informácie k tomu, ale pokojne by sme tým gaunerom a ich rodinám mali majetky odňať. Môže to byť pekných pár miliónov – ale hlavne to môže byť signál všetkým lumpom, že sa zneužívať nenecháme. Páchateľov totiž môžeme popraviť za verejné ohrozenie. Netrápte sa tým, že sme odzákonili trest smrti, ak by národ zistil, že kšeftári jedovaté obilie keťasili do mlynov u nás a ohrozovali nás tým, v referende naštvaní ľudia odhlasujú pre nich trest smrti ako nič.

Predovšetkým však – pozrite, koľko sme to vrazili do pomoci Ukrajine.  Cez 8 miliárd tuším, nie? A koľko by sme im ešte vopchali do huby, kebyže Ukrajinu budujeme? Zelenskyj sa mrzko zachoval, veď zažaloval i nás, ktorí sme si od úst odtŕhali, aby sme mu pomáhali. A jeho občania tu stážujú v našom solidárnom systéme  – zadarmo bývanie, zadarmo zdravotníctvo, zadarmo finančné príspevky – ľuďom, ktorí tu neodviedli ani cent na to. A on by nás chcel kŕmiť jedovatým ukrajinským obilím – veď ho mal posielať hladujúcej Afrike, a odrazu ho len sem chce pchať. .

Takého nevďačníka podporovať výchovne nie je správne. A tomu zelenému trpaslíkovi zjavne dobrá výchova chýba. Tak nech pekne vráti všetko, čo mu tam z nášho poposielali kadejakí zapredanci, alebo nech nám za to zaplatí.

Ešte aj prebytkový rozpočet budeme mať.

 

Elena

 

 

K diskusii   palenque, anyste  Konečne ste obaja azda už tiež pochopili, že ma prešla trpezlivosť ustavične ťahať na svojom krku kopu lajdákov a špekulantov. Isť deń za dňom v daždi, snehu v tme do práce, tri dni z každých piatich dní robíme na solidárno. Máme 80 000 voľných miest a na ne ideme dovážať pracovníkov z Ázie, ale naši povaľači s natiahnutými rukami. Nie som už ochotná dobrovoľne dať ani cent.

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302140x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív