Založ si blog

Príbehovanie 6. – Pokádrujme otvorene, pani prezidentka. . .

Nuž, ako môže kádrovať budúcich členov vlády prezidentka, ktorá vymenovala do funkcie Hegera ako predajcu vodky (ruskej!), ľudí s diplomami získanými podivným spôsobom, do kresla ministra školstva kaderníka, odobrila aj Borisa Kollára – uvažovala som, ako ho mám označiť a usúdila som, že takto to bude najlepšie. U Remišovej radšej ani nehovorím o bábkoherectve, lebo to bola jedna z jej najmenších slabín, podľa mňa na funkciu nemala ani minimálne ľudské a intelektové predpoklady. Všetkých prezidentka pokádrovala ako primeraných na funkcie. 

Lenže nespisovali sme petície a tí ľudia mali možnosť sa sami prejaviť. Aj sa prejavili.

Lepšie by prezidentka urobila, keby nekádrovala budúcich ministrov a dala im šancu skutočne sa prejaviť.

Aj Fico v podobnom duchu sa zastal navrhovaných členov vlády. Ja ale na rozdiel od neho nepoužívam výjadrenie o psychiatrických pacientoch – lebo toto slovné spojenie vo vzťahu k Matovičovi točil kadekto – na tom, že sa niekto liečil psychiatricky nemusí byť nič zlé, podľa mňa by sme mali destigmatizovať a nie stigmatizovať psychiatrickú liečbu. Myslím, že ten termín pritiahlo SaS, pretože Sulík nedokázal v konflikte s Matovičom slušne argumentovať. Tak či onak – nemali by sme ísť v takomto primitívnom duchu my ostatní.

Cynicky dodávam, že Matovič sa aspoň liečil, na rozdiel od podaktorých, ktorí by takú liečbu potrebovali. 

 

Koniec-koncov sama prezidentka nebola už v úvode svojho vládnutia pre mňa prijateľnou osobou – tie výmeny partnerov – a k tomu na takomto poste – boli skutočne prirýchle.

Ak by sme otvorene kádrovali, pani prezidentka, tak Vy ste mali prinajmenšom dvadsať krát odpáliť z tej funkcie, pretože ste prejavili svojim konaním či nekonaním absolútnu neschopnosť byť prezidentkou národa. A je mi úprimne ľúto, že môžete ešte svojim konaním narobiť škodu a zabrániť víťaznej koalícii dať do ministerských kresiel svojich nominantov. Po tej predchádzajúcej zostave, ktorú ste nám tu odobrili, na to nemáte žiadne morálne právo.  

 

No a to už vôbec nehovorím o zvyšku svorky – veď komu z nich sa to nepáči, môže z tej oblasti odísť a realizovať sa inde. Súhlasím s názorom, že činnosť mimovládok treba riadne preveriť, a hlavne ich nakladanie s peniazmi. Treba v tom urobiť poriadok. Rovnako treba preveriť projekty pozorovania medveďov, sysľov, pomaly aj ploštíc.

Aj umelci všetkého druhu by pri kádrovaní budúcej ministerky mali pozrieť na seba – či sú skutočne takými celebritami a elitami, za aké sa v národe pokladajú. Nechápem, aké právo má pani Vašáryová urážať nás ostatných a rozdávať nám potom rozumy, kto má či nemá byť ministrom. Spisovanie petície už dopredu, bez toho aby sme videli ako dotyčný bude v rezorte konať, je progresívne. Nedovoliť iný názor, nepripustiť to čo sa nám nepáči. DIrigovať, čo a ako tu má byť, lebo oni mali vyhrať voľby a presadiť tu to, čo chcú iba oni.

Ja som si uvedomila patológiu ich uvažovania azda najviac v jednej internetovej diskusii (fakt už neviem presne ktorá z tých mimovládok to bola), kedy na moju otázku ohľadne transsexuálov  a ich zaraďovania sa v bežnom živote odpovedali. Pýtala som sa, či chlap cítiaci sa ako žena, má podľa nich byť v nemocnici na izbe s mužmi alebo so ženami. Samozrejme so ženami, znela odpoveď. A čo keď tie ženy, napríklad 8, sa necítia dobre v jeho spoločnosti – lebo ho vidia ako muža? Odpovedali, že tých 8 žien je povinné sa prispôsobiť, lebo on (či ona, či čo to je) má svoje ľudské práva. Na otázku, či ich nemajú mať i tie ženy, som už odpoveď nedostala. Asi tak by to vyzeralo, kebyže boli progresívci zostavovali vládu. Poviem otvorene, ak bude kandidovať Pellegrini na prezidenta, dostane môj hlas.

Pritom obštrukcie v nominovaní kradnú čas celej spoločnosti, lebo škody napáchané za tri roky budeme platiť všetci – hlavne poctivo pracujúci obyčajní ľudia.

 

Elena

 

K diskusii  palenque  Ako ste to pravdivo povedali, prezidentka môže mať svoj názor, isteže, ten jej neberiem. Môže ho dokonca aj otvorene vykladať, prečo nie? Ale na základe jej názoru by nemala robiť obštrukcie v nominovaní ministrov. To máte tak s názormi, palenque, ja pokladám platenie daní a odvodov v rozsahu nami dnes platenom v tomto štáte za hnusnú zlodejinu, ale napriek tomu ich platím. Názor je jedna vec, konanie druhá.

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301269x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív