Založ si blog

Rázne 10. – Matovič kandiduje na prezidenta, a mňa to fakt teší. . .

Poviem vám, keď som videla jeho meno na kandidátke, zajasala som.

Som realista, Matovič určite nevyhrá prezidentské voľby, a ani mu to neprajem. Nejde o to, že by nebol dôstojným prezidentom, však o dôstojnosti prezidentskej funkcie u nás doteraz nemohlo byť ani reči.

Ale ani on sám si to skutočne nepraje, však i po zvolení za premiéra bol z toho v prvej chvíli v takom šoku že až.

 

Páči sa mi ale, že ako kandidát bude v kampani. Lebo ju nevídane osvieži, tým som si úplne istá.

Sledujem síce najobľúbenejší súčasný slovenský seriál – veď ako by aj nie, nemôžem ho premeškať, lebo ma zavalia info od blízkych, že Zoroslav nový je, pozri rýchlo – tak tam sa človek podozvedá kadečo. Ale som si istá, že Matovič nám ešte o podaktorých kandidátoch povykladá veci, že sa budeme všetci čudovať.

Takže som mu úprimne vďačná za toto obohatenie slovenského politického života.

 

Je pravdou, že by sme potrebovali múdreho a dôstojného prezidenta ako soľ. Prezidenta, ktorý bude hájiť záujmy slovenského národa, a nie spozaoceánske, ale naše, národné. A nie záujmy nadnárodných monopolov či kadejakých záujmových skupín, ale obyčajných občanov. Národ potrebuje hrdinu, charizmatického bojovníka za našu budúcnosť.

Ja neviem, čo čakajú od prezidenta tí, ktorí chcú voliť Korčoka, ale o jeho charizme radšej nehovorím. Vyjadrujem sa k nemu ako k jedinému z kandidátov, lebo skutočne nepokladám za čestný spôsob konania kandidáta za prezidenta, ak vykladajú, že organizujú protivládne protesty a pritom tam kvačkajú samé heslá  ako Korčok na Hrad má ísť. Legitímne prezidentské voľby u nás budú o dva mesiace, tak neviem čo postávači v uliciach neriešia svoje názory tam. Prezidentka už zašla do USA na návštevu, no k tomu radšej nič nedodám. Zato ku Korčokovi áno. Doďaleka z neho kričí jeho snaha urvať funkciu prezidenta za každú cenu. viete, moc by mal mať v rukách ten, kto sa nepachtí za mocou. A on rozhodne nie je ten prípad. A to jeho zúfalecké pobiehanie školami a ulicami mi vonkoncom nie je sympatické. Vláči sa po školách baláchať mladých ľudí – z toho mi až žalúdok obracia.  Nie preto, že by som sa bála, ako ich názory poprevracia.. Jeho silenosť myslím že prehliadnu bystrejší mladí ľudia, aj keď nemajú veľa životných skúseností. Mne je zle z toho, ako si ich vyhliadol, aby ich manipuloval. Ako taký pavúk ťahajúci sieť. Fuj.

Predstavte si, že by takto začali školami pobiehať všetci kandidáti na prezidenta. Alebo iba on môže? Ani to, čo o ňom hovorí Zoroslav Kollár mu v mojich očiach na cti nepridáva.

Pokladala by som za tragédiu Slovenska, keby ten pán mal vyhrať prezidentské voľby. Pripadá mi zákerný, štvavý, konfrontačný, neviem si predstaviť nejakú súladnú spoluprácu medzi ním a vládou. Boli by to roky rozbrojov, naschválov a problémov, ktoré by Slovensko len brzdili.  Poviem rovno môj názov – čert by nám ho bol dlžen.

Ale verím Matovičovi, že keď išiel do prezidentskej kampane, vedel prečo tam ide. Kadečo nám zrejme povykladá, podľa mňa má v rukáve nejaké to eso, a aj vytiahne predvolebne.

 

Otvorene poviem – myslím, že tieto prezidentké predvolebné časy budú zdrojom prekvapení.

 

Elena

 

K diskusii  delrey  Nie, to vy ich preceňujete. Tie kopy ľudí v uliciach sú  rovnako manipulované ako  sme boli v 89.  Rozohrávajú hru „my-oni“ a nemyslím si, že to dopadne dobre  v konečnom dôsledku pre nás všetkých. Ale pokojne  verte ilúzii o „slobodnom názore mysliacich ľudí“.

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030834x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív