Založ si blog

Ojojoj 5. – Korčok by si mal ujasniť, že je kandidátom na prezidenta, nie na kráľa. . .

Pôvodne som chcela tento blog nazvať Je to skrátka frajer. Nemala som tým na mysli Korčoka, pravdaže, to vám už  hádam mohlo byť jasné, ale nové video Zoroslava Kollára. Tu je jeho príhovor Korčokovi 2. zo sobotňajšieho podvečera

https://www.youtube.com/watch?v=0RsJDdxU3Fg&si=AXSzNdzO7j2j4ZRi&fbclid=IwAR0npM8NT5FLYultbNzGcO0gzOd62MhsE7Bj6rZK3JZm7n3Fk6aKAJ1Mhvk

Viete, nie je umenie ťahať dôkazy zo zásuvky, kde sú poodkladané. Ja ale obdivujem, ako pohotovo dokáže Zoroslav Kollár s nadhľadom využiť kroky, ktoré robia tí, ku ktorým informácie zverejňuje.

Hodne zaujímavé informácie nám opäť  poskytol. A nielen slovami, ktoré povedal. Ale aj faktami, ktoré z jeho slov vyplývajú. Zoroslav Kollár nám porozprával fikciu o tom, ako sa stanoviská o „neeštebáckosti“ pána Korčoka na svetlo božie dostali. V tom príbehu Korčok je skrátka figúrka, ktorú za každú cenu chcú dirigenti spoza mora natlačiť do  funkcie prezidenta na Slovensku. A ak poskytol Zoroslav Kollár infomráciu o UPN a jeho konaní v rozpore so zákonom, keď predkladal vyjadrenia o Korčokovi, tak som skutočne zvedavá i ja, či voči vedeniu UPN budú vyvodené postihy.

Viete, desí ma, ako zákerne tu ktosi ťahá nitky, len aby sme volili ako ošaleńí a okabátení Ako podivne sa objavili vyjadrenia o údajnej Korčokovej neštebáckosti, ktorú reálne ani skontrolovanú v tom čase nemohli  – a navyše v rozpore so zákonom. Progresívci a slniečkári ho podporujú. Nechápem vlastne, prečo sa hovorí o „slniečkároch“, lebo slnko je symbolom niečoho čistého a jasného pre mňa. No a filozofia ľudí označovaných ako „slniečkári“ pre mňa taká rozhodne nie je.

Podľa najnovších vyhlásení Korčoka je celkom čitateľné, že prečo ho tam tak tlačia – presne v ich línii by šľapal. Jeho vyhlásenie o tom, že by sa malo zrušiť právo veta v EU by malo podaktorým pouličným postávačom osprosteným ujasniť, že ich nachytali ako muchy na lep. Lebo posledné, čo by sme tu potrebovali, je zrušiť právo veta.

https://standard.sk/562604/korcok-pripusta-zrusenie-slovenskeho-prava-veta-v-eu

 

V spoločnosti by sme mali hovoriť otvorene o veciach, ktoré výrazne zasahujú do nášho života.

Za posledné dva roky dostala Ukrajina od EÚ viac ako 88 miliárd eur. A ďalšiu podporu  viac ako 55 miliárd eur by mala od EÚ dostať. No tak si povedzme, koľko má stáť táto pomoc nás Slovákov? Lebo to sú naše dôchodky, naše platy, naše diaľnice a naše dotácie pre poľnohospodárov, naše zdravotníctvo a naše školy, z toho všetkého sa musí ubrať, aby bolo na rozdávanie kadekomu. Nemáme peniaze niekde na kope navyše, z ktorých by sme kadekomu rozdávali hala-bala.

Ešte stále som nepočula nijakú verejnú informáciu od vlády, koľko sme vrazili do Grékov, a či ešte stále splácame to, čo sme si požičali, aby sme im mohli požičať. Máme predsa plné právo vedieť, kam idú naše vlastné peniaze. Hovorme preto otvorene aj o tom, koľko dáme každý mesiac tým Ukrajincom, ktorí sa u nás povaľujú – nie tým pracujúcim, ale tým ktorí tu len berú z hotového všemožné výhody. Koľko z nich je u nás tých nepracujúcich a koľko nás stoja každý mesiac? A to Ukrajina nie je jediná, však pomáhame kadekomu. Hovorme otvorene o tom, komu všetkému a akou sumou – koľko naskladáme na pomoci podaktorým africkým či ázijským krajinám, aby sme podiskutovali, či to nie je viac ako dosť, a či máme prijímať ešte aj kadejakých ich občanov, či nebodaj platiť za ich neprijatie. O všetkých týchto veciach by sme mali začať otvorene hovoriť. Lebo mali by sme vedieť, že ak by nám tu niekto zvolil na krk Korčoka, akým rizikám by nás vystavil zrušením veta v EÚ napríklad.

Akákoľvek otázka, ktorá by natoľko závažne ovplyvnila život každého z nás ako zrušenia veta v EÚ, predsa nemôže byť otázkou rozhodovania jediného človeka. Malo by sa v takom prípade zrealizovať referendum, aby sa vyjadril každý z nás.

Isteže, tí čo sa tu snažia ťahať nitky, nie sú vonkoncom nadšení z toho, že tu nechceme hŕby migrantov, ani že nechceme za každého z neprijatého z nich platiť „odškodné“ či „trestovné“ desaťtisíce eur. Nuž, ale keď vidím, ako funguje začlenenie migrantov v ich krajinách, som si istá, že by sme mali robiť nie ústretové kroky ku prijímaniu čoraz väčšieho počtu migrantov, ale  kroky ku zmenšeniu ich populácie v ich vlastných krajinách. Mali by sme poskytnúť ktorejkoľvek z tých krajín akúkoľvek pomoc iba v prípade, ak zavedú opatrenia na zastavenie svojej populačnej explózie.

Málokto u nás si uvedomuje, že práve teraz nám všetkých EÚ doslova ukazuje, čo zrušenie práva veta prináša

https://www.infovojna.bz/article/video-slovensko-nesuhlasi-so-schvalenim-tzv-migracneho-paktu-eu-pretoze-ani-jedna-z-navrhovanych-moznosti-nie-je-prijatelna-oznamil-minister-vnutra-sutaj-estok

Členské štáty Európskej únie vo štvrtok 8. februára v Bruseli hlasovali o takzvanom „pakte migračnej solidarity“, pričom Slovensko, Maďarsko a Poľsko hlasovali proti.

Šéf rezortu odmieta návrh na povinné prijatie 285 migrantov ročne, prípadne finančnú náhradu vo výške 5,7 milióna eur. Nesplnenie má byť sankcionované alebo inak kompenzované. Kritizuje úzky výber možností kompenzácie, uvítal by napríklad formu humanitárnej pomoci či pomoci na mieste vzniku migrácie. Nesúhlasí ani s alternatívou pomoci iným členským štátom, ktoré nestíhajú vybavovať azylové procesy. „Azylové konania sa presunú na pôdu Slovenska, čo de facto bude znamenať, že takýto migrant už nikdy zo Slovenska neodíde,“ skonštatoval. Pakt bol podľa neho odhlasovaný veľvyslancami členských štátov pri EÚ kvalifikovanou väčšinou, pričom nebolo možné využiť právo veta. Následne o ňom bude hlasovať Európsky parlament a potom premiéri členských štátov na samite. Tam podľa ministra rovnako neplatí právo veta.

To je výsledok toho, že sme v spolku, ktorý vedie jedna stará kriminálnica. Lebo von der Leyenová  podpísala zmluvy, ktoré sú utajené pre nás svojim obsahom, ale dopláca na ne každý z nás a sú nevypovedateľné. Už dávno mala tá osoba odstúpiť, však jej postupy prešetrujú, a v rámci prešetrovania sa úplne znedôveryhodnila svojim prístupom. Je to skrátka chorý a nedôveryhodný spolok.

A Korčok chce, aby sme sa nemohli brániť právom veta rozhodnutiam EÚ, ktoré by takto drasticky zasahovali do nášho života. No čo na to slušne dodať?

 

Korčok by si mal ujasniť, že je kandidátom na prezidenta, nie na kráľa.

 

Elena

 

K diskusii  moj.pokus  Žeby pre prekročenie komeptencií? Myslím, že Zoroslav Kollár to vysvetlil vo videu dostatočne jasne, v čom boli prekročené – a hej, vyzval na preverenie uvedených skutočností.

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015917x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie