Založ si blog

Ojojoj 4. – Nech nám pani Remišová porozpráva o úspešnom projekte. . .

Rómske deti dostali tablety a notebooky. Po 350 eur sa nakupovali, rodičia dostali peniaze na ne podľa počtu detí.

V TN prebehla koncom januára správa o tom, ako úspešne tento veľkolepý nápad dopadol.

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/878487-maju-popraskane-displeje-ine-skoncili-v-zalozni-pozreli-sme-sa-ako-v-osadach-nalozili-s-tabletmi-za-statny-prispevok

Vonkoncom nejde o to, že niektorí popredávali tablety a notebooky do záložne, veď ak deti doniesli domov zo školy učebnice, v niektorých rodinách nimi spokojne prikúrili v peci. Predávali i potravinovú pomoc podaktorí. S týmto sme rátať mohli. Mali by nám z polície prezradiť, koľkých za to skutočne aj stíhali ako páchateľov či spolupáchateľov, či aké pokuty vybrali.

Ja o tom pochybujem..

 

To na čo poukazujem je skutočnosť, že namiesto učenia sa niečomu zmysluplnému pomocou tabletov a notebookov tieto deti hrajú na nich hry (predpokladám že strieľačky, posilňujúce agresivitu), četujú a sú na sociálnych sieťach, kamerujú sa.

Nakoľko je to u nich správanie podmienené tým, že nemajú iné hračky, a nakoľko sa v tomto správaní u nich objavuje závislostné správanie?

Ako u nich mohla vzrásť agresivita v prepojení na inšpiračné zdroje z internetu?

Aké inšpirácie tam nachádzajú v sexuálne nevhodných obsahoch, a ako to poznačí ich vývin?

Koľko z nich môže byť ohrozených pedofilmi a kadejakými zneužívačmi ich naivity?

 

V skutočnosti tento projekt nebol ani domyslený, ani vhodne nastavený. Lebo keby tie tablety boli mali deti v škole, kde by zostali v rámci popoludňajších hodín v družine alebo v záujmovom počítačovom krúžku, mohli sa pod odborným dohľadom venovať týmto technológiám bez rizika. Ak niektoré deti vláčia ten tablet so sebou aj vonku a stále niečo na ňom robia, nuž je otázne, či je to užitočné trávenie času podľa predstáv tvorcov toho nápadu.

Nikto deti individuálne a pre ne zrozumiteľne nepoučil o rizikách sextingu, o potrebe opatrnosti pri zverejňovaní svojich fotiek, o rizikách komunikácie na sociálnych sieťach.

Čo by sme sa dozvedeli, keby sa novinári detí povypytovali na sledovanie filmov pre ich vek nevhodných, nevhodných stránok, komunikácie s cudzími ľuďmi – či ich takí oslovujú, posielanie textov či fotiek a ich dostávanie so sextujúcim obsahom?

V správach zaznelo, že do školy s tabletmi nesmú, že si nahrávali učiteľky. No čo všetko by sme ešte zistili, že deti s tými notebookmi robia?

Otvorene, verejne a tvrdo to poviem – tie deti sa stali obeťami nerozumného a nezmyselného projektu – a skutočne budem rada, ak novinári skúsia od detí zistiť odpovede aspoň na niektoré z tých otázok.

 

A to ani nehovorím o tom, že vraj mali mať deti tie notebooky a tablety na domáce vyučovanie v prípade pandémie. Mnohé z tých .nepredaných do záložne majú už popraskané obrazovky, keby bolo z nejakých dôvodov vyučovanie doma, tak sotva by sa dali reálne využiť.

 

Pravdivo 10. – Digitálny debil. . .

V televíznych správach v tom linku bola matka 6 detí, ktorá ani nevedela, kde sa jej šesť malých detí nachádza – „behajú dakde celý deň po osade s tabletmi v ruke“. Čo poviete, aký prehľad má tá matka nad obsahmi „tabletovania“ svojich detí?

 

Kladiem si otázku, či za toto podivné plýtvanie peňazí a podľa mňa aj dopady na vývin detí, nemal niekto byť potrestaný.

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016142x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie