Založ si blog

Ale nooo 10. – Varovné slová Róberta Fica . . .

Fico varovne povedal, že bojová porada o Ukrajine bude.

Musí preto, kým na ňu odcestuje, zvolať bezpečnostnú radu štátu, vládu a koaličných partnerov

https://www.facebook.com/izabela.ploscicova/videos/2162535354092716

Som veru rada, že je na čele štátu, lebo progresívci by nás hnali do vojny bez zaváhania.

NATO ide zrejme biť na vojnový bubon podľa varovných slov premiéra.

A tak sa musíte jednoznačne rozhodnúť, či chcete ísť na Ukrajinu nasadzovať svoje životy za nich, či tak majú robiť vaši blízki. A či chcete dať zatiahnuť do vojny aj nás, lebo ani na našom území by sme potom neboli v bezpečí. Iba vy, lebo ja rozhodnutá som.

Takže na rovinu – chcete vojnu?

Som jednoznačne proti nášmu zapojeniu sa do vojny. Akejkoľvek, vrátane tej na Ukrajine. A som proti tomu, aby ktokoľvek do nej zatiahol život mňa a mojej rodiny.

 

Som preto za bezodkladné vystúpenie z NATO. Ten spolok nám chýbať nebude. Alebo vážne nevidíte, že do inej alternatívy ako do vojny s Ruskom by nás nehnali?

Keď z neho vystúpime, nedovolíme im prelietať cez naše územie. Poučením nám môže byť vojna s Juhosláviou a slávny zásah NATO v nej. Zakaždým, keď vidím Dzurindu, má chuť napľuť mu do tváre za to povolenie preletov vtedajšie – toľko krvi nevinných ľudi je na jeho rukách…

Dáme aj výpoveď „almate amelickej“ z nášho Sliača, budeme mať opäť civilné letisko.

A poviem vám – vylepšíme prudko štátny rozpočet – lebo predáme všetky tie americké krápy,  samozrejme za vyššiu cenu, ako bola tá nákupná. Z Ukrajiny si vyžiadame späť naše migy – predstavte si, tie naše údajne nefunkčné krápy sú vraj ešte funkčné – však sme im ich len darovali a nie predali, no a keď je darca nevďačný, tak si dar môžeme vziať späť. A tie americké krápoy môžeme predať rýchlo, ak pôjdu do vojny ostatní v tom spolku, tak po stíhačkách bude dopyt. Ušetríme aj náklady na Ukrajincoch teraz usadených u nás, lebo väčšina z nich sa spakuje inam, a tým ostatným prestaneme financovať ubytovanie, cestovanie zadarmo bezplatnú zdravotnú aj sociálnu starostlivosť. Pracujúci tu zostanú a nepracujúci môže pokojne ísť tam, kde ich budú financovať zadarmo donekonečna.

Jednoznačne podporujem odchod aj z toho spolku EÚ, pretože nebol ani slušný a ani čestný voči nám. Na jeho čele je osoba, ktorá evidentne podvodne konala vo veci nákupu vakcín, na tento jej zločin budeme ešte pár rokov doplácať. A tá istá osoba – von der Lajda – namiesto  sedenia v base chce spokojne viesť ten spolok ďalej. No čo vám ešte treba, aby ste sa prebrali? Chcú vytvoriť „superštát“, v ktorom nás budú riadiť bez možnosti akokoľvek sa brániť, so zrušením práva veta. A podpora zbrojenia a budovania Ukrajiny so stovkami miliárd eur nie je pre mňa projektom, do ktorého by sme mali vrážať peniaze.

Neverte tomu, že by sme neprežili.

 

Táto situácia nám pomáha pochopiť, že nie je jedno, kto bude u nás prezidentovať. Skutočne musíme všetci dobre uvažovať, komu dáme svoj hlas a dôveru.

Lebo Korčokovi kladie článok v linku otázku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/02/24/pan-korcok-za-koho-kopete

ZA KOHO KOPE. No je namieste táto otázka, lebo jeho vyjadrenia sú na pováženie. Je za zrušenie veta  v hlasovaniach EÚ. Vážne by ste toto chceli? Veď to by sme sa nemohli nijako brániť invázii migrantov napríklad, keby nám ich sem chceli napchať, Ja vidím ako tragédiu pre Slovensko aj alternatívu zrušenia veta, aj takého prezidenta pre nás.

Ďalšia jeho hláška vzbudzuje menej pozornosti, hoci podľa mňa je výpovedná.  Podporovať Ukrajinu a robiť všetko preto, aby sa ubránila je preto nielen našou povinnosťou, ale je v našom záujme,“ konštatuje Korčok na margo druhého výročia ŠVO s tým, že toto bude jednou z tém jeho prezidentskej kampane. No tak nech nám vysvetlí, ČO VŠETKO by sme mali robiť pre obranu Ukrajiny. Aj vyslať našich vojakov tam bojovať? 

 

Nie, ten pán nech mi nerobí prednášky o čestnosti a slušnosti. Lebo ja kabát v čase nemením, stále mám svoju tvár a môžem sa každému pozrieť do očí rovno. Zato on by mal klopiť uši aj oči  – toto je smutná pravda o bojovníkovi za čestnosť a spravodlivosť

https://www.youtube.com/watch?v=0vvnD7v0yEQ

A je mi jedno, či bude Korčok a podaktorí politici za vojnu. Nech tam idú bojovať sami. Každý kto chce zatiahnuť Slovensko do vojny, môže už v tejto chvíli stúpať s batôžkom na ukrajinské hranice a ísť sa tam dať odstreliť, mne chýbať nebude. Som ale proti tomu, aby ktokoľvek akokoľvek zaťahoval do vojny s Ruskom mňa a moju rodinu.

 

Elena

 

K diskusii  cacok  Hm, stačí  objednať lacný ruský plyn, zakázať prelety ponad Slovensko spojencom na Ukrajinu, no a vypovedať zmluvu na Sliač USA. A ponúknuť na predaj tie americké krápy, za vyššiu cenu ako ich kupujeme. Vyhodia nás aj sami…

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016874x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie