Založ si blog

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu.

Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie.

Veď pozrite.

 

Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako ho pochováte, a aj za čo, lebo aj hodne pracujúcich rodín dnes žije od výplaty k výplate.

No a tu štát vyrobil ďalšiu nespravodlivosť. Lebo vytvoril dve skupiny obetí. Tá jedna dostane na pohrebné náklady 3643 eur – to v prípade, ak váš blízky zomrie napríklad na pracovný úraz.  Tá druhá skupina obetí, ak vášho blízkeho v dôsledku pochybenia alebo zámerne usmrtil niekto iný,  musí na zaplatenie hrobového miesta a pomníka zaplatiť najviac  663,88 eur ako náklady na pohreb a hrobové miesto, vrátane pomníka.

Kto z tých 663,88 eur dokáže náklady pokryť, a prečo je taká nespravodlivosť?

Prečo dve kategórie obetí, a natoľko nepomerne rozdielne sumy?

Prečo si niektoré obete nezaslúžia dôstojné miesto odpočinku?

Je to zjavná nespravodlivosť, ktorá nie je vysvetliteľná ani obhájiteľná, a je diskriminujúca.

No čo na to dodať? Začnime spoločne s vymetaním chlieva v tejto spoločnosti od špiny a bordelu.

 

Preto v tejto chvíli zverejňujem výzvu, aby sme aspoň niečo z toho bordelu v tomto štáte odstránili spoločnými silami. 

Ako občania  v nej poukazujeme na nespravodlivosť, vyplývajúcu z toho, že Vláda Slovenskej republiky v roku 1995 nastavila nariadením vlády 87/1995  Z.z. výšku nákladov na zriadenie hrobového miesta na 20.000 slovenských korún. Táto náhrada nemá zabudovaný mechanizmus automatickej valorizácie, na rozdiel napríklad od náhrad, ktoré vyplývajú zo zákona o sociálnom poistení.

Je zjavné, že 663 eur v dnešnej dobe sotva postačuje na obstaranie, zriadenie hrobového miesta a dôstojného pomníka.

Touto výzvou  žiadame, aby vláda zmenila Nariadenie vlády č.  87/1995 Z.z. tak, aby odstránila túto neprípustnú deformáciu, diskrimináciu a ignorovanie vývoja cenových pomerov, ktorá poškodzuje aj obete trestných činov a protiprávneho konania iných osôb.

Poukazujeme aj na rozhodnutia súdov, ktoré sa pri priznávaní nárokov striktne riadia Nariadením vlády, a tak nepriznajú pozostalým viac ako  663,88 eur, bez ohľadu na skutočne vynaložené a riadne preukázané náklady.

https://www.peticie.com/vyzva_obanov_sr_za_zmenu_nariadenia_vlady_sr_871995_zz

 

Svojim podpisom môžete pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitnú v tomto štáte v situácii, že ich blízkemu ktosi vezme život. Všetci, ktorí podpisujete, ďakujem v mene tých, ktorým tým do budúcna pomôžeme. Sledujte si, prosím mail, lebo podpis je nutné potvrdiť, inak je neplatný.

Veru, ktosi by sa v tomto štáte mal hanbiť – všetci, tí, ktorí berú z našich daní peniažky, a nie malé, za „budovanie cesty spravodlivosti“. Čo za fušeri to zostavujú zákony pre nás?

 

Elena

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015552x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie