Založ si blog

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/

Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, ako sa dostať do psychiatrickej liečebne a vyhnúť sa trestnému stíhaniu za všetky tie darebáčiny, čo tu napáchali?

Vraj že ich kampaň do eurovolieb, tvrdia samotní aktéri. No ani v zlom sne by som im hlas nedala –  ani keby novú Bibliu zlatým písmom napísali, pre mňa sú ako ľudia krajne nedôveryhodní.

Potom som zistila, že je k tým dvom pridružených ešte zopár ľudí – no veď dobre, povedala som si, aspoň lepšie tie predvolebné dlhy posplácajú

https://veci-verejne.sk/pre-toto-je-nad-taky-nervozny-a-podrazdenypodla-tis-predstavuju-dlhy-demokratov-statisice-eur-a-po-volbach-boli-na-pokraji-bankrotu/

 

Som znechutená touto spoločnosťou – jej morálkou a hodnotami, jej kecami o blížiacej sa vojne a zaťahovaním nás do nej, jej hlúposťou a neschopnosťou predvídania.

Jej fašizáciou, lebo inak sa správanie Progresívneho Slovenska a jeho sympatizantov nazvať nedá. A už zasa cirkus v uliciach organizujú. Neprestanú zrejme vodu mútiť, kým niektorý z ich bláznivých fans niečo nevystrojí, a možno kým aj neublíži niekomu nevinnému. Veď podľa toho, čo povolebne vystrájajú podaktorí z nich, presne  toto možno očakávať. Tí ich politici vyslovene svojich fanúšikov štvú proti dôchodcom. Ťažko narušili medzigeneračnú solidaritu a súdržnosť, aj elementárnu medziľudskú úctu. Veď pozrite, zdá sa vám toto normálne?

https://ereport.sk/idem-podakovat-mojmu-dedovi-ze-mi-dobal-zivot-nenavist-sa-siri-spolocnostou-sef-jds-apeluje/?fbclid=IwAR0gnZAFSyJOumMca797q5geBnys5kh_B6A0rvff3JrQSCT7ildtob2fn7A_aem_AUMvyr-mb3Y6ZLuSK3WTOcuDpPCSR_Jdry8QiFW1jvL-jR2bZzSpOZFZDGQru-2LvGOTJnCvqyIPHm0QzC13K9Xx

Nerozumiem jednému – máme predsa špecializovaný útvar na boj proti extrémizmu – čo chlapci spia na vavrínoch, keď ich ešte nepozatvárali za tie generačne nenávistné reči?

A že skutočne progresívci majú fašistické inšpirácie, svedčí i hajlovanie ich poslanca

https://www.facebook.com/photo/?fbid=8456279557721298&set=a.982415305107798

Partizáni sa v hroboch môžu obracať, keď toto vidia v parlamente. A ak nebude pán poslanec za hajlovanie stíhaný, tak som proti tomu, aby za to bol stíhaný ktokoľvek iný.

 

Fanúšikovia progresívcov majú svojim správaním od normality ďaleko. Konateľka hotela Diery v Terchovej vynadala hosťom

https://www.infovojna.bz/article/frustracia-progresivnych-liberalov-z-vysledku-prezidentskych-volieb-zasiahla-aj-hosti-v-malej-fatre-ktori-nestoja-na-tej-spravnej-strane-nazorovej-barikady

Konateľka hotela Diery v Terchovej Katarína Hlaváčová uverejnila na sociálnej sieti status, v ktorom sa načisto opustila a nielenže vulgárne vynadala hosťom, ktorí volili Petra Pellegriniho, ale navyše ich vyzvala, aby zvážili, či jej rezort vôbec navštívia. 

Pevne verím s ňou a úprimne jej prajem, aby tam už nikto z nich nešiel.

Dokonca aj firmy Renault a Rauch sa tu začali hrať na dirigentov správneho názoru pre Slovákov – mali by ľudia prestať ich výrobky kupovať, aby im ukázali, že tadiaľto cesta nevedie, že nie oni rozhodujú u nás o tom, čo a koho si ľudia zvolia.

Zapchávam si pred tým všetkým uši, lebo jediné, čo teraz chcem, je ticho a pokoj.

 

Keď som v pondelok bola prednášať kňazom o vplyve traumy na obete, hlboký pocit pokoja z miestneho kostola ma sprevádzal.

Nie je to len o „tu a teraz“, ale vždy aj o energii sŕdc staviteľov a ľudí, ktorí k jeho vzniku prispeli. Dnes sa stavia mechanicky, zárobkovo, bez zmyslu. Ibaže tak sa nestavajú citadely…

 

Tento kostolík má nádhernú energiu. Chladivým dychom ovieva bolesti, ktoré si sem

ľudia nesú. Zdvihni zrak nahor – volajú jeho stropy a vlievajú do vás nádej. Vyjdete vonku a hrejivé objatie slnečných lúčov vám vyčarí úsmev.

 

Hovorila som popri inom aj o tom, že skúsenosť prekonanej traumy nás nerobí silnejšími, je to mýtus. V skutočnosti to je ako so zlomenou rukou, nie je po zlomenine nijako silnejšia, občas bolí. Pri ďalšej podobnej situácii reagujete intenzívnejšie na takýto podnet ako ten, kto to nezažil.

Tak to je, povedala som si, lebo po návrate domov som našla mŕtvu našu starú mačičku Irenku. Vyštverala sa mi každý deň aspoň raz na ruky a tíško pradúcu na mojom pleci som ju hladkala aj hodinu, lebo som vnímala ako starne a slabne. Ale držala sa života a oči jej žiarili.  Šialený pocit zúfalstva ma zaplavil – nemám rada straty, nemám ich rada. Keď som ju pochovala pod kopcom, mala som pocit, že sa nevládzem vrátiť domov, vyčerpane som tam sedela.

 

Vietor šialene vystrája u nás v tejto chvíli.

Zasa neplačeš, povedal Zámer sveta.

Zavrtela som hlavou, pri dôležitých stratách nevládzem plakať. Smútim tichom. Neviem koho prítomnosť by pre mňa bola taká dôveryhodná, aby som sa pri ňom rozplakala.

Keby som začala plakať, nevedela by som prestať možno? povedala som Zámeru sveta.

Musela som ticho prerušiť a riešiť nejaké veci.

Namiesto toho, aby som mohla ísť na Brdárku, tak mi kradnú čas darebáci, ktorých musím riešiť teraz, povedala som Zámeru sveta smutne.

Dávaš pevnejšie hranice, povedal Zámer sveta, tam kde ich treba postaviť. Pomáhaš tam, kde treba pomôcť, odvetil.

Nemusela by som riešiť nič, keby si riešil ty, odpovedala som.

Je to pekná predstava, že by som všetkým lumpom zakrútil rovno krkom a bol by pokoj, zasmial sa, vieš veci tak logicky a efektívne usporiadať. Ale takto to nefunguje, veru nie. 

Kývla som plecom. Bolo mi jedno, či všetkých lumpov vytlčie na kopu, alebo tu budú pobiehať, chcela som sa ponoriť do ticha.

Nechcem, aby si smútila v tichu, priznal.

Chcem ísť na Brdárku, povedala som smutne. Do konca týždňa sa tam nedostanem, celý budúci týždeň má pršať.

Ak chceš, tak pôjdeš – usmial sa láskavo, veď v daždi si na Brdárke ešte nikdy nebola. Fúkol jemne – a keďže má zmysel pre humor, na Brdárku pôjdem budúcu stredu.

A v hodne zvláštnej spoločnosti.

Téééda…

 

 

Elena

 

K diskusii

ramgad  I ja sa moc teším na Brdárku.

 

Mr.Figel  Rozhodne nemám, nevešali sa ako opice, ale dožadovali sa rešpektovania norimberských zákonov. A ste si zjavne vedomý toho, že mladých manipulovali …..

K tomu sa dá povedať len jediné – nech si všetci mladí čo takéto niečo vypisujú, vypisujú,

https://www.hlavnydennik.sk/2024/04/11/toto-je-ta-korcokovska-demokracia-deti-chcu-zamykat-starych-rodicov-aby-nemohli-volit

pobalia kufríčky a idú v čerty, kam chceli.  Alebo nech štát vyplatí dôchodcom všetko, čo povkladali na dôchodky a  nech týmto škrekľúňom zostane len to, čo tam sami nevkladali, čiže veľké nič.

Mladí ľudia boli manipulovaní, a som za to, aby manipulátori šli posedieť, lebo rozdúchavanie medzigeneračnej nenávisti by malo byť trestné.

 

palenque Úplne mimo ste ako vždy, ja kadejakým darebákom a darebáčinám u nás nastavujem hranicu.

 

A ani ma neprekvapuje, že ani jediný z progresívne ladených čitateľov sa nezačudoval hajlujúcemu poslancovi. 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016520x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie