Založ si blog

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

Povedzme si to rovno –  tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi.

 

Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. Ukázal tým, ako správne sa národ rozhodol, lebo od zrelej reakcie to má na míle ďaleko. Takýto by to bol prezident – manipulátor a deštrukčne vystupujúci človek.

Mal by sa pozrieť pravde do očí, že ľudia pri volebnom rozhodovaní sa hodnotili aj jeho minulosť – ktorú vonkoncom mnohí nepokladáme za peknú. Príbeh o jeho postavení v NATO v časoch  bombardovania Juhoslávie je hodne škaredý, rovnako ako aj chýbanie akejkoľvek občianskej statočnosti počas dlhých desaťročí, kedy bolo možné a aj opakovane potrebné sa ozvať za správnu vec a namiesto toho sa nimi tiahne  jeho pozícia žehliča a zametača pod koberec. No a do tretice – povedz mi. kto je tvoj kamoš, a ja ti poviem, kto si – kamaratšágy s bývalým prezidentom Kiskom mu rozhodne na morálnom lesku v očiach väčšiny národa nepridali.

Mohli by sme takto pokračovať ešte nejaký čas, lebo z môjho pohľadu urobil more chýb.

 

Pellegrini by mal svoju podporu udržiavať a posilňovať.

Prvý z krokov, ktorý by som určite uvítala aj ja, by malo byť jeho verejné ospravedlnenie sa občanom za niekdajšie nerozvážne vyhlásenie o povinnom vakcinovaní – to mu doteraz mnohí u nás neodpustili. Mal by ľudí uistiť, že v budúcnosti nijaké povinné vakcinovanie kohokoľvek u nás podporovať nebude. Myslím, že toto by mnoho ľudí, ktorí mu dali v týchto voľbách podmienečnú dôveru, kvitovalo.

Druhá z vecí, ktoré by mal mať Pellegrini na mysli, je oslabovať dôsledky štvavej politiky progresivcov, ktorí štvali mladých proti ich rodičom a starým rodičom –  a som si istá, že následky ich patologických krokov budeme v tejto spoločnosti niesť ešte hodný čas.  Mal by byť prezidentom mieru – nielen vo vzťahoch k vojne a na medzinárodnom poli, ale aj v oblasti medzigeneračných vzťahov a na poli vnútrospoločenskom.

Tretí z krokov by mal byť o znovunavrátení dôstojnosti funkcii prezidenta. Výročia Slovenskej republiky oslavovať dôstojne a s úctou k pravde  a smerovať Slovensko k tradičným hodnotám – k úcte voči rodine, vlastenectvu, ale aj k hodnotným ľudským vlastnostiam – životnej múdrosti, vďačnosti a pokore.

 

Pravdou je, že Pellegriniho volili ľudia viac ako človeka, než ako politika. Na silne kresťansky orientovanom Slovensku, podotýkam, si získal túto dôveru – hoci v predvolebnej kampani sa snažili podaktorí podstrkovať jeho sexuálnu orientáciu.  Ako „protřelý diplomat“ Korčok mal náskok, ale úplne ho stratil a prešvihol svojim ľudským profilom.

 

Uvedomte si, že Pellegrini získal v regiónoch ešte vyššiu dôveru, lebo na miestach ako naše voľby skreslila i kopa turistov, ktorí sa tu pritrepali hlasovať a pacientov protialkoholickej liečebne. Takže u nás by mal ešte oveľa vyššie percento hlasov, keby sa nerátali u nás prišelci.

 

A hej nový Danielito Zoroslava Kollára

https://www.youtube.com/watch?v=KgeWfYnR_r8

 

Elena

 

 

K diskusii luna5 Tak to s Vami plne súhlasím, veru škoda – mohli sme zachrániť tisíce životov a predísť obrovským ekonomickým škodám spoločnosti.

Alebo si azda myslíte, že by som ako premiér organizovala covidakcie s uplácaním tých, ktorí sa zapoja do vakcinačného pokusu? Som za pravdu – zverejnime štatistiky úmrtnosti za roky 2020 až dodnes – pre rôzne vekové kategórie, u vakcinovaných a nevakcinovaných. Aj mieru zdravotných ťažkostí u vakcinovaných a u nevakcinovaných, ktorí prekonali kovid (lebo nevakcinovaní, ktorí neprekonali kovid, sú nepochybne zdraví, v tom sa zrejme zhodneme, že?) podľa vekových kategórií.

 

luna5 Ja poznám, a Vy si niečo preštudujte, na internete je toho dosť – a aj dôveryhodných zdrojov. Napríklad https://www.mojevideo.sk/video/3b078/ceska_kardiologicka_rozprava_o_ockovani_na_covid_(neziaduce_ucinky_vakcin).html

Som si istá, že chcem, aby sme štatistické údaje dali dokopy a pozreli sa na ne pravdivo. A aby tí, ktorí nesú zodpovednosť za túto situáciu, za ňu niesli zodpovednosť v plnej miere.,

 

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302338x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív