Založ si blog

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

Povedzme si to rovno –  tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi.

 

Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. Ukázal tým, ako správne sa národ rozhodol, lebo od zrelej reakcie to má na míle ďaleko. Takýto by to bol prezident – manipulátor a deštrukčne vystupujúci človek.

Mal by sa pozrieť pravde do očí, že ľudia pri volebnom rozhodovaní sa hodnotili aj jeho minulosť – ktorú vonkoncom mnohí nepokladáme za peknú. Príbeh o jeho postavení v NATO v časoch  bombardovania Juhoslávie je hodne škaredý, rovnako ako aj chýbanie akejkoľvek občianskej statočnosti počas dlhých desaťročí, kedy bolo možné a aj opakovane potrebné sa ozvať za správnu vec a namiesto toho sa nimi tiahne  jeho pozícia žehliča a zametača pod koberec. No a do tretice – povedz mi. kto je tvoj kamoš, a ja ti poviem, kto si – kamaratšágy s bývalým prezidentom Kiskom mu rozhodne na morálnom lesku v očiach väčšiny národa nepridali.

Mohli by sme takto pokračovať ešte nejaký čas, lebo z môjho pohľadu urobil more chýb.

 

Pellegrini by mal svoju podporu udržiavať a posilňovať.

Prvý z krokov, ktorý by som určite uvítala aj ja, by malo byť jeho verejné ospravedlnenie sa občanom za niekdajšie nerozvážne vyhlásenie o povinnom vakcinovaní – to mu doteraz mnohí u nás neodpustili. Mal by ľudí uistiť, že v budúcnosti nijaké povinné vakcinovanie kohokoľvek u nás podporovať nebude. Myslím, že toto by mnoho ľudí, ktorí mu dali v týchto voľbách podmienečnú dôveru, kvitovalo.

Druhá z vecí, ktoré by mal mať Pellegrini na mysli, je oslabovať dôsledky štvavej politiky progresivcov, ktorí štvali mladých proti ich rodičom a starým rodičom –  a som si istá, že následky ich patologických krokov budeme v tejto spoločnosti niesť ešte hodný čas.  Mal by byť prezidentom mieru – nielen vo vzťahoch k vojne a na medzinárodnom poli, ale aj v oblasti medzigeneračných vzťahov a na poli vnútrospoločenskom.

Tretí z krokov by mal byť o znovunavrátení dôstojnosti funkcii prezidenta. Výročia Slovenskej republiky oslavovať dôstojne a s úctou k pravde  a smerovať Slovensko k tradičným hodnotám – k úcte voči rodine, vlastenectvu, ale aj k hodnotným ľudským vlastnostiam – životnej múdrosti, vďačnosti a pokore.

 

Pravdou je, že Pellegriniho volili ľudia viac ako človeka, než ako politika. Na silne kresťansky orientovanom Slovensku, podotýkam, si získal túto dôveru – hoci v predvolebnej kampani sa snažili podaktorí podstrkovať jeho sexuálnu orientáciu.  Ako „protřelý diplomat“ Korčok mal náskok, ale úplne ho stratil a prešvihol svojim ľudským profilom.

 

Uvedomte si, že Pellegrini získal v regiónoch ešte vyššiu dôveru, lebo na miestach ako naše voľby skreslila i kopa turistov, ktorí sa tu pritrepali hlasovať a pacientov protialkoholickej liečebne. Takže u nás by mal ešte oveľa vyššie percento hlasov, keby sa nerátali u nás prišelci.

 

A hej nový Danielito Zoroslava Kollára

https://www.youtube.com/watch?v=KgeWfYnR_r8

 

Elena

 

 

K diskusii luna5 Tak to s Vami plne súhlasím, veru škoda – mohli sme zachrániť tisíce životov a predísť obrovským ekonomickým škodám spoločnosti.

Alebo si azda myslíte, že by som ako premiér organizovala covidakcie s uplácaním tých, ktorí sa zapoja do vakcinačného pokusu? Som za pravdu – zverejnime štatistiky úmrtnosti za roky 2020 až dodnes – pre rôzne vekové kategórie, u vakcinovaných a nevakcinovaných. Aj mieru zdravotných ťažkostí u vakcinovaných a u nevakcinovaných, ktorí prekonali kovid (lebo nevakcinovaní, ktorí neprekonali kovid, sú nepochybne zdraví, v tom sa zrejme zhodneme, že?) podľa vekových kategórií.

 

luna5 Ja poznám, a Vy si niečo preštudujte, na internete je toho dosť – a aj dôveryhodných zdrojov. Napríklad https://www.mojevideo.sk/video/3b078/ceska_kardiologicka_rozprava_o_ockovani_na_covid_(neziaduce_ucinky_vakcin).html

Som si istá, že chcem, aby sme štatistické údaje dali dokopy a pozreli sa na ne pravdivo. A aby tí, ktorí nesú zodpovednosť za túto situáciu, za ňu niesli zodpovednosť v plnej miere.,

 

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016894x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie