Založ si blog

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“.  Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba dvadsať eur“ – lebo optikou poslaneckého či ministerského platu,  Ale „až“ optikou dôchodcu, u ktorého chronické choroby s vekom pribúdajú. Ročne by to bolo až 240 eur.

A takisto Dolinková chce rušiť benefity u zubára zodpovedne sa správajúcim poistencom

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/706827-dolinkova-sa-chysty-setrit-na-pacientoch-zdravy-chrup-sa-stava-vysadou-bohatych/

Zatiaľ ešte mnohým ľuďom nedošlo, čo to znamená, ale po pár mesiacoch tohto nápadu v praxi sa situácia zmení, lebo budú musieť platiť vyššie sumy, a na to mnohí nemajú. Korčok ani korčokolády nebude musieť rozdávať, a ľudia začnú predčasné voľby zvažovať.

Lebo koalícia vyhrala hlavne prezidentské voľby iba podmienečne, muselo sa voliť z dvoch. Národ v prípade predčasných volieb nebude očakávať voľbu z dvoch alternatív – Korčok teda nebude bariérou ani pre tých, ktorí boli v situácii nútenej voľby.

 

Tak sa na to dobre pozrime, čo Dolinková (alebo niekto v jej pozadí) vymyslela.

Začnime tým, že keď potrebujeme v zdravotníctve na Slovensku tak zúfalo šetriť, koľko dávame na ľudí, ktoré nevložili do tohto zdravotníckeho systému ani cent, ale čerpajú veselo zadarmo. Akú sumu sme dali na ich ošetrenia a liečbu v našich zdravotníckych zariadeniach a na lieky pre nich? A akú sumu sme dali na zubné ošetrenie pre nich?

Povedzme si teda, koľko sme dali na zdravotnú starostlivosť za minulý rok pre „utečencov“ –  Ukrajincov. Naposledy som zachytila údaj, že ich tu bolo okolo 160 000, netuším aké percento z nich u nás teraz pracuje. Ak je to 20 percent, ako v Česku, tak ďakujem pekne.

Oni si idú tiež platiť, alebo oni budú mať naďalej všetko u zubára u nás úplne zadarmo?

 

Zvažujme tiež to, aké dopady bude mať tento nápad v praxi.

Nuž, ľudia prestanú chodiť na preventívne prehliadky, a dokonca aj na ošetrenie zubov pôjdu iba v prípade bolesti mnohí. Zhorší sa v tejto oblasti zdravie národa – ak o tom niekto pochybuje, tak si nevidí ďalej od nosa.

Takže sa neskôr vynaloží viac na riešenie zanedbaní – a to tak u zubára, ako aj u lekárov, kde treba pri ich návšteve platiť 5 eur.

 

Hlášku roka k tomuto nápadu vydal predseda UDZS SR Pavlovič, ako píše článok v linku

Vzhľadom na to, že na benefity zdravotných poisťovní sa skladajú všetci poistenci, ale reálne ich využíva len časť z nich, je tu legitímna otázka, či by sa nemali nastaviť pravidlá tak, aby boli odmeňovaní všetci poistenci, ktorí vedú zdravý spôsob života a nevyužívajú zdravotnú starostlivosť,“ dodal predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Michal Palkovič.

Áááá, pozrime sa, už na predsedu toho úradu sa  vyšplhal? No, mal by  mu niekto vysvetliť, že jeho nápad by mal viesť k tomu, že ľudia, ktoré nefajčia a nepijú alkohol dostanú bonus. Nuž, touto jeho optikou sa pozrime na všetky výdavky štátu – nehrám futbal, hokej ani nelyžujem. No tak prosím si v duchu idey pána Palkoviča aj z tých benefitov spravodlivo nadeliť – lebo ja žijem zdravo, rada sa prechádzam – a môžeme si pozrieť štatistiky, koľko úrazov spôsobili spomenuté športy v porovnaní s prechádzkami.

 

A Dolinková, pravdaže, Dolinková.

Ach, mohla by som jej niečo povedať, no nepoviem – nepopieram ale, že sa na tom, čo viem, dobre bavím.

Každopádne ten nápad vziať benefity u zubára zodpovedným poistencom – to je z jej hlavy? Položila som si otázku, kto ju Ficovi na krk do vlády poslal, lebo z manažérskeho pohľadu by som takého človeka označila ako „božie dopustenie“ (a to sa naozaj miernim).

A jeden alebo dva jej nápady, – a tieto Dolinkovou chystané opatrenia zasiahnu najmä hlavnú voličskú skupinu koalície, dôchodcov – a veru naštvaní ľudia sa pridružia k postávačom na uliciach v nápade aby sa predčasne zvolebnilo.

Progresívcom dôchodcovia veriť nebudú, lebo svojou štvavou kampaňou odhalili svoju tvár. Všetky národné sily by preto mali zbystriť pozornosť a dávať ľuďom na vedomie, že sú tu pre nich, lebo ešte s nejakým tretím hlúpym nápadom Dolinková príde – a bude klincom do rakvy terajšej vláde.

 

Elena

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,857
Celková čítanosť: 9022863x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív