Založ si blog

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času.

No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám.

 

Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/785203/naha-umelkyne-z-avu-o-sokujicim-vystoupeni-na-ktere-se-divaly-deti-ohromne-je-to-bavilo.html

pani umelkyňa sa tam „rochnila v hline“, váľala sa v nej úplne nahá a pohadzovala ňou pred budovou Akadémie výtvarných umení v Prahe, kde aj vyučuje.V prítomnosti ohúrených rodičov a ich detí.

Ohúrilo aj mňa to jej vystúpenie už z toho prečítaného a fotky, vidieť naživo ju skutočne nemusím.

Som si istá, že ani moje deti by som na také podujatie nevliekla, a ani by som ich nenechala sa akokoľvek umelecky rozvíjať pod vedením takej umelkyne.

Až som zauvažovala, že či by ju psychiater nemal vidieť hádam ešte skôr než tí policajti.

 

Ale vyzerá to tak, že zrejme tí policajti postačia, podľa toho jej vyjadrenia v časopise pre moderné matky s názvom Heroine.

No to musia byť skutočne veľmi moderné matky, povedala som si. A asi aj riadne ujeté matky, dodala som potom kriticky – ak čítajú časopis s názvom Heroine. V angličtine to síce znamená Hrdinka, ale je to hodne nešťastný názov, lebo evokuje i názov Heroín. A heroín vo svete zničil toľko detí a ich matiek, že ich truhly by sa mohli celou Prahou tiahnuť v niekoľkých radoch určite.

 

Neviem, skutočne nie som zrelá pre niektoré formy umenia, lebo túto modernú umelkyňu vonkoncom neviem oceniť. A len verím, že podobní nahí moderní umelci sa nezačnú rochniť pred verejnými budovami za bieleho dňa so svojimi umeleckými vystúpeniami aj u nás.

Nuž, povedala som si nakoniec – aká doba a jej hodnoty, takí umelci. Niektorá doba mala Rembrandta, iné doby mali Van Gogha, Picassa, Martina Benku či Klimta. A táto doba má rochniacu sa nahú umelkyňu, hádžucu hlinou po okolí.

 

Elena

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

medveď

V katastri obce Kľačno sa medveď hnedý dobýjal do kurína

19.05.2024 14:13

Zásahový tím medveďa monitoruje. Polícia vyzvala občanov o opatrnosť.

KDR vojaci kongo

Ozbrojené sily Konžskej demokratickej republiky zmarili pokus o štátny prevrat

19.05.2024 14:02

K pokusu o prevrat tak došlo uprostred krízy, ktorá zasiahla vládnucu stranu prezidenta Tshisekediho v súvislosti s voľbami do vedenia parlamentu.

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

maďarsko, loď, dunaj

Na Dunaji sa zrazil čln s loďou. Hlásia najmenej dve obete a päť nezvestných

19.05.2024 12:11

Polícia začala trestné konanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenie z ohrozenia vodnej dopravy a usmrtenia viacerých osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,875
Celková čítanosť: 9081370x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív