Založ si blog

Na rovinu 5. – Lipšic „lovestory“ – alebo Kto chce kam. . .

V Pluske sa článok objavil o „známosti“ Lipšica, ktorú svetu oznámil už pred časom Zoroslav Kollár vo svojej nahrávke.

Píše o tom článok v linku

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/mal-krestan-lipsic-harem-prehovorila-jeho-udajna-milenka-ktoru-mal-poslat-potrat?itm_modul=plus1_topbox&itm_brand=plus1&itm_template=hp&itm_area=top-vyber&itm_position=2

a aj tu

https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/absolutne-som-mu-doverovala-hovori-zena-ktora-mala-otehotniet-danielom-lipsicom?itm_modul=plus1_topbox&itm_brand=plus1&itm_template=hp&itm_area=plus7&itm_position=4

 

Kedysi som vám v blogu prezradila, že celosvetovo známy odborník na ochranu VIP osôb Gavin DeBecker mal vo svojej pracovni na stene vyvesený nápis U mňa spravodlivosť nehľadajte.  Zaisťoval im bezpečie, nedokázal im zaistiť, že život bude spravodlivý a nikto ich nebude chcieť ohroziť.

Nuž, ja by som mala na stene nápis U mňa pochopenie nehľadajte. Nenašli by ho nielen ženatí chlapi, ktorí porušujú svoje životné záväzky, ale ani ženy, ktoré si s nimi píšu a nadväzujú „vzťahy“.

 

Ako píše článok v linku – tá jeho známosť bola „mladá, krásna, vzdelaná, dobre situovaná slobodná žena“. Taká si podľa mňa hľadá partnera na svojej úrovni, t. j. slobodného a bez záväzkov, nepotrebuje  si po večeroch vypisovať s obstarožným ženatým chlapom. Ak tak robila, mala by sa zamyslieť hlavne sama nad sebou, čo ju k tomu viedlo.

Po prvej vete o nešťastnom manželstve mala jej reakcia byť „vyzerám ako manželská poradňa“? A prestať si s ním dopisovať.

 

Vyrieš si životné záväzky, a to definitívne – až tak mi napíš.  Toto by mala byť jasná hranica.

Povedzme si to otvorene – chlap, ktorý má akýkoľvek partnerský záväzok, a skúša baliť vás, k vám nemá úctu. Ani k partnerstvu a životným záväzkom, mimochodom, takže nie je partnersky zrelý. Sotva možno vážne očakávať s takým partnerom zrelý a trvalý partnerský vzťah. Ak máte sebaúctu a chcete zmysluplné partnerstvo, nemôžete ani pomyslieť na to, že by ste s ním v takejto situácii nadväzovali vzťah.

 Moje hranice sú jasné – chcem buď čestný vzťah, alebo nijaký. 

Ak má chlap akýkoľvek partnerský záväzok a skúša baliť vás, potom to nie je čestný chlap. A vážne chcete partnerský zväzok budovať s nečestným chlapom? Pre mňa je základom zrelého a stabilného vzťahu úcta, a ak sa niekto ku mne správa nečestne, ako k nemu môžem mať úctu? 

Neviem ako vám to inak mám vysvetliť – čestný človek sa správa čestne v každej životnej situácii – aj vo vzťahu, ktorý nefunguje. Vtedy zo vzťahu odchádza, ukončí ho definitívne a úplne – a až tak začne hľadať vzťah nový.

 

Ďalším aspektom problematiky je, že vypisovať si po večeroch so ženatým chlapom, ktorý sa sťažuje na manželku, čo vás k tomu, prosím vás, vedie? Nič v zlom, ale žena musí byť hodne zakomplexovaná, aby sa jej toto zdalo ako dobrý nápad. Každá normálna žena by si uvedomila, že „zlatko, ty si lepšia“ je len tým,  lebo manželka je doma vyčerpaná z práce, plus starostlivosti o domácnosť a deti. A že by bola menej vyčerpaná, keby tento skvelý chlap namiesto kurizovania so „zlatkami“ pomohol v domácnosti a  pri starostlivosti o svojich vlastných potomkov.

 

Príbeh v článku o tom, ako tá žena Lipšicovi absolútne verila – lebo čo, lebo jej nasľuboval, že odíde od rodiny?

Nuž, to je veru výpovedné aj o jej morálnych hodnotách – však poza chrbát inej ženy „budovala vzťah“ s jej manželom.

Možno ju niekto poľutuje, ale ja to nebudem. Koledovala si takým správaním o problémy.

Namiesto aby si dospelo priznala svoj diel viny, tak sa tvári ako Červená Čiapočka pri zlom vlkovi. Chuderka obeť – dovtedy jej vypisoval a intenzívne dvoril, kým mu nepodľahla. Aký dojemný príbeh. Však keď jej napísal, ona mu odpisovala – čo bola nesvojprávna a  nútil ju niekto s pištoľou pri hlave, aby s ním korešpondovala?

A potom si ženatého chlapa dotiahla domov na prvé rande. Čo s ním tam plánovala robiť?

 

Ako sa píše v jednom z tých dvoch článkov – Nasledovala interrupcia, ktorú žena síce nechcela podstúpiť, ale napokon podstúpila. Po pol roku na povrch vyplávali skutočnosti, z ktorých doslova mrazí…

Keď otehotnela – interrupciu ju donútil podstúpiť?!!! Lebo jej napísal, že s ňou nebude? No to vážne je argument, aby zabila vlastné dieťa? Mohla byť aj slobodnou matkou, však ak sa zdekovala do zahraničia, to mohla pokojne aj s dieťaťom urobiť.  Bola to jej voľba.

 

Nuž, ani náznaky, že takých známostí mohlo byť viacero, ma neprekvapujú – však  presne o tom je takéto správanie „mám manželku a priateľku a hľadám si vážnu známosť“.

Každá, ktorá si s takým chlapom začne vypisovať, vie presne, do čoho ide – alebo je úplne padnutá na hlavu.

Toto je skrátka príbeh, ktorý v mojom blogu opakovane v rozličných situáciách ukazujem a volá sa Kedy vieme, že niekto robí pizzu. Ak niekto kupuje cesto na pizzu v prášku, tak už vtedy by mi malo byť jasné, že nejde sadiť tulipány, ale pizzu plánuje piecť.  Ibaže niektoré postupujú krajne nelogicky – a ešte aj keď pizzu na tanier kladie a uhrýza si z nej, tak meditujú, že či to naozaj pizzu robí.

 

No čo k tomu príbehu dodať?

To správanie v štýle „zakladania harému“ bolo predvídateľné  po „dvorení“ zo strany ženatého chlapa – ktoréhokoľvek. Lebo taký chlap zjavne nemá morálne hranice.

Aj záver takej „známosti“ bol predvídateľný – kopa problémov.

Mňa teda osobne prekvapilo najviac, že by niekto celkom vážne tvrdil, že Lipšicovi absolútne dôveroval. To vážne? 

 

 

Elena

 

K diskusii

lavida  Iste rozumieš rozdielu medzi obdivom a dôverou.

luna5  Nuž, bez úcty nejde o lásku, ani o vzťah ,a akurát tak človek predvádza svoju schopnosť podvádzať.  Je to presne ako v tom mojom bonmote potom, že „niektorí sa čudujú, že si našli k…u, keď si hľadali k…u“.

A nie, mladé naivné dievča tak v 15, vtedy by to u mňa obstálo. Toto je žena po VŠ  a až taká naivná zjavne nie, ak našla aj odposluch.

 

anysta   Je. Ako by povedal Švejk, sú v živote ľudskom situácie, kedy má viac cti ten, kto kráča s putami na rukách, ako tí, ktorí ho vedú. 

Ale Vás pokladám, napriek tomu, že v kadečom sa názorovo nezhodneme, za rozumnú osobu. Nepokladáte azda Lipšica za čestného a dôveryhodného človeka? Veď už len tú autonehodu ako riešil…

 

Strange Uncle   Plne súhlasím.

 

 

Na rovinu 4. – Smer, do toho, do toho, už včera bolo neskoro. . .

27.06.2024

No tak ich len povzbudzujme, nech sa im ich snaha skutočne vydarí. Čo viac dodať ku slovám pána exministra, exporadcu a čo ja viem čoho všetkého ešte ex pána Naďa. Pán Naď neviem či nie je autorom verejne dehumanizačného postoja voči ľuďom s iným názorom u nás – dezoláti a opice sme boli podľa neho [...]

Naozaj 4. – Malý dielik skladačky. . .

26.06.2024

Búrky sa Slovenskom ženú a ja posielam energiu miestam, kde zúria rozsiahlo, aj keď moje šamanské ikaro už v tejto chvíli v bytovke nahlas spievať nemôžem a bubnovať tiež nie, tak ho aspoň tíško posúvam priestorom. Pri NItre tornádo podvečer vzniklo údajne https://www.imeteo.sk/spravy/tornado-na-zapade-slovenska-video-naznacuje-skody v Nitre asfalt na ceste polámalo a [...]

Na rovinu 3. – Keď dovolenkovať, tak len do Fiľakova by ste mali vyraziť. . .

26.06.2024

Nuž, zdroj vám tento raz neprezradím – hovorí sa, že na dovolenku by ste len do Fiľakova mali vyraziť. Je to vraj mimoriadne príťažlivé miesto, priťahuje ľudí aj z veľkej diaľky údajne. Migrujú tam a migrujú, ako už dávno nie – údajne. Ale že Fiľakovo vraj má slabý systém orientačných tabúľ, tvrdia podaktorí, lebo údajne tí primigrovaní [...]

pitelová, vlak, zrážka

Medzi Šenkvicami a Pezinkom ci človek ľahol pred idúci vlak, na mieste zomrel

30.06.2024 13:39

Vzhľadom na krátku vzdialenosť zrážke s neznámou osobou rušňovodič zabrániť nedokázal.

Hlavná stanica v Bratislave

Polícia preveruje bombovú hrozbu na bratislavskej hlavnej stanici

30.06.2024 13:23

Polícia kontroluje všetky odchádzajúce vlaky.

kalinák

Kaliňák: Fico bude mať po útoku trvalé následky, čoskoro sa objaví na verejnosti

30.06.2024 12:49, aktualizované: 13:55

Nedá sa povedať, že by išlo všetko úplne podľa plánu, povedal minister obrany k rehabilitácii premiéra.

Andrej Danko, Martina Šimkovičová

Dankovi prekáža téma Kuciak a aj filmy o LGBTI. Pellegrini sa stal prezidentom vďaka Ficovi, tvrdí

30.06.2024 12:07, aktualizované: 13:08

„Že bude Pellegrini apolitickým prezidentom, je fikcia a fraška," uviedol Valášek z PS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,907
Celková čítanosť: 9226074x
Priemerná čítanosť článkov: 3174x

Kategórie

Archív