Založ si blog

Na rovinu 9. – Smutný príbeh o policajtoch v Prievidzi. . .

Veru, keď som si pred hodinou prečítala na facebooku príbeh o policajtoch v Prievidzi, zaspomínala som na časy spred kovidu. To som rok a pol putovala do Prahy každý mesiac na pár dní na konštelačné vzdelávanie. Krucinál, akí zlatí policajti tam boli.

Milí, zábavní, veľmi ochotní. Kŕmila som tam občas aj holuby, keď som ich hliadku stretla – a nikdy, nikdy nikdy ma nijaký z nich nenapomenul. V pohode sa pri mne pristavili a pokecali so mnou. Prejavila som záujem o dobrý obchod, no šli do mnou cez dve ulice, aby ma k nemu doviedli.

Platia ich azda za to, aby boli slušní a milí k občanom – a my na Slovensku na to nemáme peniaze, alebo ako inak si mám vysvetliť ten donebavolajúci rozdiel v ich prístupe u nás?

Alebo žeby mali nejaký iný výber ľudí do tej profesie?

 

Poviem vám o dnešnom príbehu s policajtmi v Prievidzi. teda nie mojom príbehu – kebyže bol môj, máte ich tu aj s fotkami.

Príbeh som už v priebehu hodiny stihla napísať na pár miest – ústrediu enviropolície, ministrovi vnútra, primátorke Prievidze, aj riaditeľovi tomu ich OR PZ.

Som veľmi zvedavá, či je jeden meter spravodlivosti, alebo nie.

 

Príbeh je to hodne smutný – pani volala opakovane políciu aj mestskú políciu v Prievidzi na pomoc mačiatkam, ktoré sa zasekli v aute.

Pozrite – mŕtve mačiatko – výsledok neochoty prievidzských policajtov pomáhať občanom.

 

 

Fotka – zdroj:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=993520859225545&set=g.1117561694963165

 

Takže na rovinu, mačiatko mohlo teraz žiť, keby v prievidzskej polícii pracovali takí ľudia ako v tej pražskej polícii.

Tí policajti sa údajne vyjadrili, že ako mačatá vliezli, tak nech vylezú.

Ach, povedala som si – inšpiratívna myšlienka – ako tí policajti vliezli do polície, tak nech z nej rýchlo aj vylezú. Skutočne nepotrebujeme z našich daní platiť policajtov, ktorí sa zaujímajú akurát o to, akou farbou by najnovšie chceli pretrieť policajné autá a o koľko by chceli pozvyšovať ich platy.

Namiesto zvyšovania platov by policajtom radšej mali zaplatiť školenie v tej Prahe. Aby stade prišli slušní, milí a k občanom ústretoví.

Inak ako vliezli, nech vylezú – a čím skôr. 

 

Elena

 

P. S.:

Uisťujem vás, že za život toho bezbranného mačiatka by som tu bez zaváhania zverejnila všetky tie ksichty vinníkov, aj keby ma zato mali trestne stíhať. Však  keď sú takí frajeri, nech pošlú fotky.

Každému a jednému z nich, kto ma podiel na smrti toho mačiatka, prajem, aby sa mu to zlo prilepilo na jeho vlastný život.

K diskusii
goldmaster  Nuž, zjavne ste sa neunúvali pozrieť si príspevok v linku. Linky dávam v blogu preto, že ak niečo nechápete, viete si to pozrieť detailnejšie. V príspevku je z fotiek  a popisu jasné, že sa mačiatka zasekli v motore auta. Mimochodom, hodne divne mi pripadá Vaše tvrdenie, že mačky vám špinia pred dvere – každý kto mačky má, vie o ich čistotnosti, takže predstava ako kdekade pred dverami špinia je zvláštna.
Mimochodom, príspevok je o tom, ako si policajti v Prievidzi neplnia svoje povinnosti – lebo neunúvať sa zájsť tam pomôcť ani na opakované privolanie občanmi.- na to naozaj nemám slušne čo povedať. A ako oznamovateľka veci čakám na informovanie o postupe príslušných orgánov..

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazil – ako píše článok v linku No radosti máme, ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod – a novinári by mali skutočne opatrnejšie písať, Článok v linku uvádzal, že [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Jasper, požiar, Kanada, upchatá diaľnica, evakuácia

Požiar zachvátil kanadské mesto Jasper. Na pomoc prídu stovky hasičov

25.07.2024 23:27

Plamene ohrozujú tiež ropovod.

mimoriadne1, mim1, smrť, úmrtie, zomrel, sviečka, kahanec

Zomrel ekonóm a bývalý český minister hospodárstva Karel Dyba

25.07.2024 22:24

Dyba viedol rezort hospodárstva v rokoch 1992-1996 vo vtedajšej vláde Václava Klausa.

Susko,

Susko nepredpokladá potrebu ďalšej mimoriadnej schôdze NR SR k Trestnému zákonu

25.07.2024 19:36

Má za to, že zásadné pripomienky Európskej komisie boli už do zákona zapracované.

Peter Gregor, pilot, veliteľ letky

Nové stíhačky F-16 zmenili mentalitu v armáde, hovorí veliteľ letky. Prezradil, v čom ho prekvapili americké základne

25.07.2024 18:48

Prvé dve zo 14 amerických stíhačiek F-16 Block 70 sú už v Kuchyni.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9297593x
Priemerná čítanosť článkov: 3176x

Kategórie

Archív