Založ si blog

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek.

Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach.

Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT.

 

Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT.

Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa tu podľa článku v linku hovorí o škode veľkého rozsahu

https://www.hlavnydennik.sk/2024/07/22/remisova-v-problemoch-nezodpovedne-pocinanie-statnej-akciovky-slovensko-it-ma-dohru#google_vignette

pokus so štátnou akciovkou stál dohromady daňových poplatníkov 10 miliónov eur, keďže kumulovaná strata Slovensko IT dosiahla viac ako 7 miliónov eur a ďalšie milióny eur bude musieť na úplné ukončenie tohto slávneho podnikania doplatiť štát.

Ako však článok dodáva, nejde len o to obrovské manko. Ministerstvo podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, lebo NKU zistil aj 27 závažných pochybení, protizákonných konaní a plytvania prostriedkov štátu.

A prečo nazývam ten spolok zlatou baňou?

Článok popisuje, že 400-tisíc eur na odmenách si v jednom stratovom roku vyplatili, a to aj napriek vysoko nadštandardným platom, o ktorých sa väčšine Slovákov iba sníva. Finančný riaditeľ Jozef Graňačka, a niekdajší štátny tajomník MIRRI SR z čias Veroniky Remišovej, bral plat 7-tisíc eur.

Spoločnosť takmer dva roky neodvádzala povinné odvody na zdravotné a sociálne poistenie z manažérskych zmlúv v sume viac ako 80-tisíc eur.  Manažéri spoločnosti si svojvoľne platili viac ako 90 dohodárov na práce na projektoch, na ktoré nemali objednávku. Mnohí z nich boli iba tzv. mŕtve duše. Premrštené nájomné, ktoré nebolo využívané efektívne, nakoľko zamestnanci chodili do práce iba tri dni v týždni. Zopakujem aj to, že sme tam našli aj faktúru za barbera za 1 000 eur, ktorý strihal zamestnancov z peňazí daňových poplatníkov v pracovnom čase. Verejné zdroje sa míňali aj na stroje na cvičenie či najdrahšie iPhony, pripomenul niektoré zo zistení štátny tajomník Ivan Ivančin.

 

Veď vravím, zlatá baňa.

Namojveru – koľko ľudí nemá na základné veci, lieky, maximálne sa uskromňujú – a títo Remišovej lumpi tu preflákavali zvesela peniaze nás všetkých. Kto to takto vychoval takých nečestných parazitov bez hanby? Niekedy skutočne ľutujem, že nežijeme v arabskej krajine – lebo kameňovať tých hajzlov verejne na námestí by bolo namieste, nie sa s nimi ťahať po súdoch dvadsať rokov, a nakoniec vyviaznu bez skrivenia vlasu.

 

 

Elena

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda zaútočila na veliteľské centrum Hamasu v Pásme Gazy

07.09.2024 15:24

Počas útoku zahynulo najmenej osem ľudí a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

Handlová Fico

Podľa Fica to vyzerá tak, že buď bude šéfom parlamentu Danko, alebo ostane Žiga

07.09.2024 13:15, aktualizované: 14:12

Premiér sa vyjadril aj k odvolávaniu podpredsedu NR SR Šimečku z funkcie a prezradil aj to, či po atentáte uvažoval o odchode z politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9422892x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív