Založ si blog

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine

https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA..

To vážne?

Novinári naši, osprostení určite z toho tepla ste, inak si neviem vysvetliť, že vám úplne vypadla z pamäte skutočnosť, že vydieračom je Ukrajina.

Áno, tá istá Ukrajina, ktorá sa nehanbila brať od nás všemožnú pomoc  – a ešte aj ďalšiu vyžiadavať, lebo sa im máli.  Odstavili Maďarom a aj nám plyn, a je im úplne jedno, aké ťažkosti nám tým spôsobia.

Vydierači špinaví sú Ukrajinci.

 

Susedia si, moji milí, pomáhajú navzájom. A rovnako je to v každom rovnocennom vzťahu. Ak niekto iba ťaží a bezohľadne využíva toho druhého, ktorý mu dáva a dáva, potom nejde o vzťah rovnocenný, ale parazitický. A dotyčný je príživnik a parazit.

Ani nejdem menovať, čo všetko sme dali a zatiaľ ešte stále dávame Ukrajincom. Vyše 150 000 ich tu žije spokojne, z toho pracuje údajne okolo 35 000 z nich? A to dostávajú všetci plnú sociálnu a zdravotnú starostlivosť, na ktorú neprispeli ani centom – a v systéme, kedy ich je u nás lekár povinný prijať, na rozdiel od Slováka.

Ale pravdou je, že to nie sú jediní vydierači.  Toto sú vydierači na druhú

https://www.facebook.com/cirbi.cirbus/videos/815566337347541

Miliardy eur máme zasa napchať kadekomu? NIe, to nie je spolok, v ktorom by sme boli braní ako rovnocenní partneri, a ani nie je jeho cieľom zlepšiť náš život, chcú len nás drancovať a využívať.

 

Kým Orbán podnikol rázne kroky proti vydieraniu svojej krajiny, u nás sa iba opatrne hoovorí o možných sankciách voči Ukrajine.

Keďže z toho istého Lukoilu spokojne ropa tečie  a odstavili ju iba nám a Maďarom, je v tom jasný zámer.

Na porušenie asociačnej dohody poukazuje článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/blanar-zastavenie-tranzitu-ropy-je-porusenim-asociacnej-dohody-ek-musi-konat/3576588

Ukrajina je skrátka patologický, nespoľahlivý a nečestný  „partner“.

Naša vláda namiesto ráznych krokov skôr spoliehala na zásah Bruselu, zjavne zbytočne, ako ukazuje článok v linku

https://openiazoch.zoznam.sk/energetika/financial-times-pokusy-madarska-a-slovenska-zapojit-do-sporu-o-rusku-ropu-brusel-zlyhali/

Musíme si skrátka pomôcť sami.

 

Že ako? Pripomeňme si, že my sme dali Ukrajine kadečo – a bohužiaľ, pre váhavosť vlády aj ešte stále dávame. Ako píše článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/europa-nas-okaslala-co-bude-teraz-s-ropou-pre-slovensko/3581128

Boli sme Ukrajine dobrí, keď sme jej odovzdali zbraňové systémy a stíhačky. Odplácajú nám to zastavením prietoku ropy. A Európa? Tá nás má na háku…

 

Takže aby sme sa tu nehrali na sprostých a ešte sprostejších – nebudeme vyplakávať a vzdychať, je potrebné podniknúť náležité opatrenia.

Je potrebné bezodkladne odstaviť Ukrajine akúkoľvek pomoc – prečo by sme im mali pomáhať, keď sa k nám oni správajú nečestne a bezohľadne?

Ďalšia vec je, že nielen odstavíme pomoc, ale aj  požiadame o vrátenie už darovaného.

Je v súlade so zákonom, že ak sa obdarovaný správa voči darcovi nepekne, má tento plné právo žiadať dary späťNo hľaďte, ako si naplníme štátnu kasu rýchlo a jednoducho – vyzveme ukrajinských príživníkov, aby nám naše dary vrátili. BEZODKLADNE. Ani nijaké naše úsporné opatrenia nebudú potrebné. 

 

Ak sa okamžite nerozhýbe k ráznemu činu vláda SR, mali by sme sa aktívne rozhýbať my občania.

Pridajte sa ku mne tí, ktorým sa správanie Ukrajiny voči nám nepáči. Pripravím otvorený list ukrajinskému veľvyslancovi  a vyzveme prostredníctvom neho Ukrajinu na vrátenie všetkých darov, vrátane Migov a toho obranného systému.

 

 

Elena

 

K diskusii  delrey  Vyhlásiť za posadnutosť pomenovanie porušenia platnej asociačnej zmluvy a požiadavku vyvodiť z toho zodpovedajúce kroky môže podľa mňa akurát tak platený agent. Tento ich krok ovplyvní značne negatívne životnú úroveň každého z nás, takže sa čudujem každému, kto chce pokračovať v rozdávaní nášho spoločného majetku Ukrajincom. A mimochodom, odstaviť elektrinu teraz určite neznamená, že by mrzli – klímy  im tou elektrinou teraz dotujeme.

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda zaútočila na veliteľské centrum Hamasu v Pásme Gazy

07.09.2024 15:24

Počas útoku zahynulo najmenej osem ľudí a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

Handlová Fico

Podľa Fica to vyzerá tak, že buď bude šéfom parlamentu Danko, alebo ostane Žiga

07.09.2024 13:15, aktualizované: 14:12

Premiér sa vyjadril aj k odvolávaniu podpredsedu NR SR Šimečku z funkcie a prezradil aj to, či po atentáte uvažoval o odchode z politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9422963x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív