Založ si blog

Ale čo 1. – Náš „Semafor“. . .

Kupčí táto vláda s kadejakými lobistami a má problémy s Dankom – to je jej veľký problém, povedala som si pri pohľade na septembrový prieskum voličov politických strán. Podľa neho sa Progresívne Slovensko doťahuje na Smer, nahnevaní a sklamaní ľudia začínajú na vládu pozerať inými očami. Lebo je pravdou, že mnohí sme im dali hlas podmienečne – a kroky vlády nesvedčia o tom, že tu chce spravodlivo riešiť ťažkú situáciu v krajine.

Je zrejmé, že ekonomicky nestojíme dobre – a úloha šetriť je vždy neľahká. Dokonca  si myslím, že šetriť treba – a nemôžeme hodiť rukou, že ku bankrotu štátu určite nepríde, lebo v Európskej únii už na to máme mechanizmus.

 

Bankrot štátu u nás skutočne nemôže nastať – tým sa strašiť nedajte  – článok v linku to vysvetľuje

https://sita.sk/vofinanciach/slovensko-ako-clen-eurozony-nemoze-skrachovat-po-greckej-krize-sa-vytvorili-dolezite-mechanizmy/

„Po gréckej kríze boli zavedené obranné mechanizmy ako Európsky stabilizačný mechanizmus (ESM). Tieto mechanizmy teraz umožňujú, aby Európska centrálna banka mohla intervenovať a pomôcť krajinám, ktoré by sa ocitli v ťažkostiach,“ vysvetlil Šramko.

Ale asi by starú kriminálnicu von der Leyenovú porazilo, keby sme rozhadzovali s veselým úsmevom, že bankrot nebude, lebo nás budú zachraňovať tak ako Grékov. Nečakáte iste, že by som ju ľutovala, ale určite by nám dali nejaké opatrenia, ktoré by boli nepríjemné.

 

No spôsob, akým vláda šetrenie robí, sa ani mne nepáči.

Oberá sproste starobných dôchodcov, ktorí si už stuáciu nedokážu zlepšiť privyrábaním si, namiesto spravodlivého zrušenia výsluhových dôchodkov, zreálnenia výpočtu starobných dôchodkov pre výsluhových dôchodcov a ich poprepúšťania z teplých miest na ministerstvách a v štátnej správe, aby sa opodstatnene znížil počet úradníkov, či namiesto robenia poriadkov so špekulantmi – podnikateľmi (je ich dosť, ako ukazuje článok v linku, a to píše len o tých malých rybách!)

https://sita.sk/vofinanciach/financna-sprava-zistila-pocas-leta-stovky-pripadov-porusenia-zakona-na-nepoctivych-podnikatelov-si-opat-posvieti-v-ramci-akcie-navrat/

či s podvodníkmi  vláčiacimi zisky do daňových rajov. Zaviesť vysoké zdanenie dividend, zdaniť  vyššie aj špekulantov podnikajúcich so zelenou elektrinou.

Nehovoriac o tom, že by sme mali prestať zadarmo dávať nielen muníciu, ale aj elektrinu a naftu Ukrajine.

A určite by sme našli kopu ďalších nápadov, čo upraviť.

Namiesto takýchto opatrení osekali rodičovský dôchodok, zvyšujú DPH na kadečo a ceny energií, pričom dotovať ich budú len ľuďom s  minimálnym príjmom, t. j. aj s minimálnym osohom tejto spoločnosti, či špekulantom všetkého druhu.

 

Najnovšie prišiel Danko s nápadom okradnúť o trináste dôchodky veľkú skupinu dôchodcov.

Píše o tom článok v linku

https://openiazoch.zoznam.sk/financie/ekonomika/cakaju-trinaste-dochodky-zmeny-andrej-danko-vola-po-upravach-casti-dochodcov-by-ich-zrusil/

Hmmm, Danko. Keďže pochádza z Revúcej, počula som nepekný príbeh o ňom a jeho rodine už keď som do tohto kraja prišla. A on veru svojim správaním teraz potvrdzuje, že ľudia sa až tak nemenia.

No čo na neho slušne povedať? Na rovinu si povedzme, že svoju stranu Danko dotiahol k tomu, že by sa už ani do parlamentu nedostali podľa uvedeného prieskumu. Na jeho mieste by som pri takých volebných preferenciách kanálom chodila. A napriek tomu sa on tvári ako malý Boh vo vláde, a snaží sa koaličných partnerov podchvíľou vytáčať nejakou hlúposťou, ktorú mediálne prezentuje. 

SNS by sa už do parlamentu nedostala podľa spomenutého septembrového prieskumu. A podľa toho čo v tejto vláde Danko stvára, aj dobre, že by sa nedostali.

 

Ten semafor, do ktorého Danko nabúral, už iste opravili. Mal si ho náš Semafor postaviť ku svojmu kreslu, aby mu svietila červená, keď tára hlúposti, lebo jeho správanie mi pripadá, akoby chcel vládu povaliť. Sulík v horšej verzii, povedala by som kruto a pravdivo, lebo Sulík bol síce anetický, ale aspoň inteligentný.

Najnovšie náš Semafor vytiahol s nápadom, aby trináste dôchodky nevyplatili veľkej skupine dôchodcov. V ubytovacích a stravovacích službách má zrejme kumpánov, tak tam odušu pretláčal úľavu, a dôchodcov by sa nehanbil okrádať týmto sprostým spôsobom. Čítala som diskusie pod článkom o jeho najnovšom nápade kdekade, a ľudia sú oprávnene nahnevaní – lebo desaťročia poctivo platili odvody, a práve tých poctivo pracujúcich a poctivo platiacich chce teraz náš Semafor o trináste dôchodky okradnúť.

 

Skutočne uvažujem, že či je Danko sám taký primitívny, keď chodí s takýmito sprostosťami ako nápadmi, alebo ho na to niekto v pozadí tlačí, vydiera, kupuje. Neviem si vysvetliť tieto jeho bludné kroky, lebo musí vidieť jasne ako nimi dôveryhodnosť vlády v očiach voličov znižuje. A to v situácii, ako vyššie spomenutý prieskum  v článku v linku ukazuje

https://www.hlavnespravy.sk/prieskum-volby-by-v-septembri-vyhral-smer-sd-za-nim-by-bolo-ps/3661612

že Smer má 23, 3 % hlasov a Progresívne Slovensko 22, 1 hlasov.

 

Poviem vám, na Ficovom mieste by som konala rázne. Jednala by som s Republikou, majú dobré volebné preferencie teraz, a Danka by som definitívne odpísala.

Republike by teraz postačilo, aby sa dôchodcov zastala verejne, lebo Danko chce okradnúť práve tých poctivo pracujúcich a poctivo odvody platiacich. Veľmi výstižne napísala vyjadrenie jedna diskutérka pod článkom k téme v Pravde

https://debata.pravda.sk/debata/725642-vianocne-darceky-pre-dochodcov-v-plnej-vyske-su-ohrozene-postavil-sa-proti-nim-danko/

Akurat, ze sa tu nikto nezamyslel, kolko je dochodcov byvalych zivotnostnikov a podnikatelov, ktori dostavaju tiez minimalny dochodok. Ale byvaju vo vile a maju niekolko aut. Alebo zeby to Danko robil prave pre takych?

Ja s ňou plne súhlasím – toto sú dôchodcovia s minimálnym dôchodkom, na ktorý im ešte i dokladáme, aby ho vôbec mali. Kumpáni, tým treba pchať do huby. A s nimi tí, ktorí odrobili len minimum potrebných rokov, a mali by podľa návrhu odborníkov dostávať iba pomernú časť dôchodku.

Hovorme preto otvorene o tom, že tu máme dôchodcov s minimálnym dôchodkom a  veľkým majetkom. Ľudí, ktorí žijú vo veľkej vile s bazénom v tromi autami v domácnosti, možno špekulatívne prepísanej na potomkov, aby nedoplácali na následky svojho podnikania a dlhov voči štátu. A potom sú tu „bohatí dôchodcovia“, ktorí žijú sami v byte a živia z dôchodku aj študujúce dieťa. To sú tí bohatí, ktorým treba brať podľa Danka.

 

Naď a company začali zbierať podpisy na predčasné voľby. A Blaha sa síce na tom smeje, ale ja si myslím, že sklamaní a nahnevaní ľudia ich začnú podpisovať.

Ak vláda Dankov nápad odobrí, verejne prehlasujem, že Demokratom petíciu nielenže podpíšem, ale aj podpisy k predčasným voľbám im začnem aj zbierať. Môj hlas vo voľbách nedostanú určite, lebo Naď nemá moju úctu a narobil nám škody až-až. Takisto Progresívne Slovensko sa u mňa definitívne odpísalo už vtedy, keď petíciu za povinné vakcinovanie nás všetkých spisovali.

Ale voľby predčasné v takom prípade uvítam, ak náš Semafor s jeho nápadom vo vláde uspeje, lebo ho tu vydieračsky pobiehať s hlúpymi nápadmi ďalšie tri roky nechcem vidieť.

 

Elena

 

K diskusii  palenque Čítate nepozorne – petícia za predčasné voľby sa rozbieha. A Republika bude v parlamente po budúcich voľbách vysoko pravdepodobne.

Blýskanie na časy 11. – Výzva prijatá

30.09.2024

Niekedy uvažujem, čo spúšťa tornáda. Tá obrovská prírodná sila, ktorá zanecháva za sebou spúšť – či by sa niekde na začiatku nedal zastaviť nejako ten vír vo chvíli, keď sa ešte nedotkne zeme. Ale zrejme nedal – tornáda sú nezastaviteľné. Sila, ktorá sa nakopila, je obrovská. Možno niekde na začiatku, keď vznikajú prvé vlákenká víru, by to šlo [...]

Vetrom neodviate 2. – Ako sa plnia horoskopy. . .

29.09.2024

Kedysi dávno – fakt dávno, mala som šesť rokov – som si horoskop na jarmoku vytiahla. Pamätám si, ako som ten zelenkastý lístok zvierala v ruke. Keďže som sa naučila akosi čítať samospádom v prvom týždni v prvej triede pomocou knihy Tajomstvo dračej steny, vedela som si horoskopové posolstvo aj prelúskať. Písalo sa tam popri inom, že mám veľký potenciál, a [...]

Blýskanie na časy 10. – Mali by odvolať Dolinkovú?

25.09.2024

Úvodom odpoviem na otázku z nadpisu blogu. A prečo by ju mali odvolávať? Povedzme si otvorene – nie je určite menej schopná ako kopa ministrov pre ňou. Sú tiež veľmi čitateľné tlaky, ktoré sú na ňu vyvíjané, a na základe ktorých koná. V zdravotníctve je bordel, nebudeme si klamať – ibaže vypratať Augiášov chliev je nad sily jednej Dolinkovej. Čo [...]

ZSSK

Železnice 21. storočia: ZSSK investuje do moderných služieb a hľadá nové talenty

02.10.2024 00:00

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstavila ambiciózny plán modernizácie, ktorý má premeniť cestovanie vlakom na Slovensku.

migranti, lampedusa

Stroskotali lode s viac ako 300 migrantmi, hlásia desiatky mŕtvych. Vyplávali z Jemenu

01.10.2024 21:28, aktualizované: 21:49

Pri džibutských brehoch stroskotali dve lode, na ktorých bolo 310 migrantov.

Alexej Navaľnyj

Nové odhalenia v prípade Navaľného: Zomrel na otravu, ruské úrady falšovali dôkazy

01.10.2024 19:00

Alexej Navaľnyj mal krátko pred smrťou bolesti brucha, vracal, dostal kŕče a omdlel. Ruskí vyšetrovatelia to však zamlčali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,967
Celková čítanosť: 9484992x
Priemerná čítanosť článkov: 3197x

Kategórie

Archív