Ale čo 10. – Ach, mali by sme vystúpiť z EÚ vravela som si, ale ešte počkajme. . .

Ach, mali by sme z EÚ vystúpiť, vravela som si aj včera, lebo som smutná z toho, že táto vláda nemá Orbánovu odvahu, poviem vám otvorene.

Lebo keďže Ukrajina nám tranzit plynu ruší, my jej zadarmo elektrinu a naftu a muníciu posielať nemáme dôvod. Je to zločin vlády voči vlastnému národu, okrádať ho takto o beztak biednu životnú úroveň, na úkor dotovania Ukrajiny, ktorá sa voči nám správa nečestne a nevďačne.

 

A tiež preto, že Európsky súdny dvor neberie ohľad na postoje jednotlivých štátov

https://www.hlavnespravy.sk/najvyssi-sud-eu-stanovuje-nebezpecny-precedens-v-otazke-rodovej-identity/3670912

rozhodol, že členský štát Európskej únie Rumunsko musí akceptovať novú rodovú identitu ženy, ktorá sa “zmenila” a teraz sa považuje za muža. Toto rozhodnutie bude mať ďalekosiahle dôsledky, pretože konzervatívne vlády EÚ, ktoré odmietajú pojem rodovej identity, teraz nebudú mať na výber a budú sa musieť prispôsobiť ideológii LGBT, tvrdí Zoltán Kottász pre europeanconservative.com

Iste, kto sa chce navliekať do ženských šiat, zakazovať mu to nebudem. Ale ak je to chlap, ktorý sa do nich navlieka, nebudem ho oslovovať ako ženu. Nepáči sa mi ten spôsob, akým s nami narábajú v rámci EÚ, neakceptujúci naše národné hodnoty a väčšinové postoje. V správnej veci sa viem pokojne i sama za niečo postaviť proti všetkým, ale toto nepokladám za správnu vec – aby sme sa všetci prispôsobovali nejakému duševne vyšinutému jedincovi, ktorý sa cíti ako žena a tvárili sa všetci, že je žena. Alebo takému ako pes, že je pes – btw, platia za neho rodičia aj poplatok za psa?

 

No a do tretice migranti – obrovský a neustále sa zväčšujúci problém –

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/726744-desiva-predpoved-pre-europu-zaplavia-nas-miliony-migrantov/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

Chcelo by sa tu dovaliť ďalších osemsto miliónov? A kto ich bude živiť?  V niektorých afrických krajinách sa populácia množí ako kobylky, a už dávno mala Európska únia akúkoľvek pomoc tam podmieniť zavedením regulačných demografických opatrení z ich strany. Druhá vec je, že vpúšťanie ľudí snažiacich sa ísť za ekonomicky lepším životom a hlavne bezpracne – ako som nedávno ukázala v blogu, ide to podaktorým pri európskom sociálnom systéme úžasne –

je len zlým vzorom a návodom pre tie masy. Jednoducho tu nemá čo robiť nijaký nelegálny migrant, a z tých legálnych by mali dostať víza len ľudia bez kriminálnej minulosti a kriminálneho správania, a vzdelaní, schopní a ochotní pracovať. Lebo ak chce niekto ekonomicky lepší život a nevie ani čítať, určite tu čestným spôsobom ten lepší život  tiež nezíska.

Ako som už pred rokmi v blogu uviedla

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2015/09/26/dnes-97-vitajte-v-realite-pani-chavla/

A čo nastane, ak ich konečne vypustia z tých klietok, kde sú umelo chovaní – ešte stále z nášho pohľadu „ako v bavlnke“? Ak budú postavení pred realitu, že dostanú sociálny byt (v tom lepšom prípade), nejakú prácu (mali by to byť práce ktoré nikto u nás robiť nechce, t. j. platené slabo) – alebo dostanú pohodlné bývanie a dobrú prácu, kým naši ľudia sú bez práce či slabo platení a na bývanie si musia brať hypotéky na desiatky rokov? Ak s ich znalosťou jazyka a neochotou prispôsobovať sa miestnej kultúre zostanú izolovaní? Ak uvidia, že s ich správaním ich tu nikto nadšene nevíta – že sú bežnými ľuďmi odmietaní?

To je len jeden aspekt problému. Nejde len o schopnosť a ochotu zamestnať sa, ale o celý životný štýl a spôsob, akým sa tu správajú mnohí z nich.

Čo by nastalo, ak by vám nasťahovali do susedstva ľudí, ktorí by vystrájali, pretože máte psa, prasa, či Vaša dcéra ide po ulici v šortkách? Ako asi budú nadšení ľudia, ak by sa zavádzali úľavy pre moslimov ako v Holandsku, viac dní voľna pre svoje náboženské sviatky a podobne? Ako by sme tých ľudí adekvátne u nás zaradili do práce?

Odhliadnuc od toho, že po príchode sem mnohí pracovať nielenže nie sú schopní, ale ani ochotní. Neovládajú jazyk, sú bez vzdelania a bez pracovných návykov.  Ak tu natrčia ruku a postaráme sa o nich, nuž je to veľmi zlý signál pre nich i pre tých ďalších, ktorí sa sem potom hrnú

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2024/07/31/ako-to-je-naozaj-1/

Ako som v tom blogu uviedla  – obohatia nás podobne ako  v článku v linku Nigérijčan obohacuje Nemecko?

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/703338-ako-vyzmykat-socialny-system-nigerijcan-zaraba-statisice-na-falosnych-detoch/

Aj keď nepracuje, od nemeckých úradov dostáva sociálne dávky vo výške 22-tisíc eur mesačne. A jeho široká „rodina“ dokonca až 1,5 milióna ročne. Ako je to možné? Nigérijčan, ktorého prezývajú Mr. Cash Money (Pán hotovosť), iba zneužíva „dieru“ v štedrom sociálnom systéme. Zarába na tom, že priznal otcovstvo 24 detí. A hoci sa vie, že je podvodník, formálne je všetko v súlade so zákonom.

Každé z týchto detí má právo na nemecké občianstvo, no v prípade Nigérijčana sa „rodina“ rozvetvila i vďaka ďalšej legislatívnej medzere. Ženy, ktoré s ním majú potomka, nenadobúdajú výhody len pre seba (výživné), ale aj pre svoje ďalšie deti, manželov a iné príbuzenstvo. Na základe spájania rodín totiž v Nemecku získavajú povolenie na pobyt, a tým aj nárok na sociálnu pomoc.

V byte, ktorý má v Dortmunde, ho už takmer nevidno. Radšej sa zdržuje v rodnej krajine. Má tam honosnú vilu a luxusné autá – SUV Mercedes, limuzínu a kabriolet značky Audi aj športové BMW.

 

Inžinieri a lekári sem údajne prichádzajú – no tak hádam keď si ich z Afriky toľkých navláčili niektoré krajiny, to nám môžu svojich zdravotníkov sem exportovať.

Bohužiaľ, pravdou je, že sa do Európy hrnú nevzdelaní a nespratní vo väčšej miere ako slušní, vzdelaní a pracovití. A vonkoncom sa neprispôsobuje ani ich druhí či tretia generácia, takže akurát tak pribúda problémov. Ťažia zo sociálneho systému, ktorý budovali Európania poctivo pracujúci po desaťročia a nebol nastavený na početné rodiny a na špekulantov, preto sa tomu ani nedokáže účinne brániť.

O náraste kriminality, no go zónach a stupňujúcom sa násilí ako závažnej hrozbe aj škoda hovoriť – toto  by nás čakalo v autobusoch a vlakoch?

https://www.facebook.com/100012579349229/videos/8631666606853525

A povedzme si rovno – euromagori premenujú nelegálnych migrantov na iregulérnych, a hodia nám ich na krk?

https://www.facebook.com/100012579349229/videos/497721533024733

 

Kladiete si otázku, prečo práve do Európy utekajú – a nie do arabských krajín trebárs  zo Sýrie či Afghanistanu? Písala som už o tom v mojom vyššie spomenutom blogu vtedy. Otázku či pokladáme za normálne, aby štát nechránil svoje územie pred ľuďmi, ktorí naň neoprávnene vniknú, dala česká advokátka, expertka na imigračné právo Klára Samková, podľa ktorej, ak migrant ilegálne prekročí severokórejské hranice, čaká ho 12 rokov nútených prác, v Iráne väzenie bez časového obmedzenia, v Saúdskej Arábii ho zavrú na pár rokov, v Afghanistane ho rovno zastrelia. Ak však migrant ilegálne prekročí hranice v Nemecku, Rakúsku či Švajčiarsku, dostane kartu sociálnej poisťovne, mobil zadarmo, platený nájom, bezplatnú zdravotnú starostlivosť, bezplatné cestovanie autobusom aj vlakom, bezplatné jazykové kurzy, peniaze ako vreckové, detské príplatky, bezplatne advokáta, ktorý ho chráni pred „svojvoľným vyhostením“.

 

Otvorene prejavujem môj názor – nech idú všetci nelegálni migranti domov, nevidím dôvod ich tu ani živiť a ani platiť poplatok za to, že tu kadejakých agresorov a lumpov nechceme. Ak ich niekto zbiera na mori, nech ich dopravuje späť do vlasti – a vlastne kamkoľvek okrem Európy, je mi to jedno. Nevyriešime všetky problémy sveta – momentálne u nás máme problémov vyše hlavy dlhodobo neriešených, na niektoré z nich v blogu poukazujem – takže nevidím dôvod riešiť ešte aj problémy migrantov z Ugandy, Nigérie a ďalších afrických  či ázijských krajín.

Plne podporujem Orbánov nápad voziť ich do Bruselu. A ešte by som im dala do ruky aj kartičku s telefónnym číslom a mailovým kontaktmi na von der Leyenovú, aby jej volali a písali, nech sa o nich stará. 

 

Ach, mali by sme z tej EÚ urýchlene vystúpiť, vravela som si. Ale pozrela som si toto videjko s Orbánom

https://www.facebook.com/100012579349229/videos/1491904458169236

a prehodnotila som to. Maďari budú teraz v predsedníctve, tak to ešte chvíľu s odchodom počkajme – bude sranda. Orbán má odvahu a kreatívne nápady, a to je veľmi dobrá kombinácia…

V zmysle platnej legislatívy mu to predsedníctvo odňať nemôžu – jedine žeby Maďarsko vyrazili z EÚ – a tak možno za ten čas Orbán tú kriminálnicu von der Leyenovú k infarktu doženie.

 

 

Elena

 

K diskusii

delrey  To iste má podľa môjho názoru –  preto existujú populačné opatrenia s používaním ochranných prostriedkov,, aby plody nevznikali.

c-eza-r  Súhlasím s Vami, vystúpiť by sme dobrovoľne vedeli sotva, nepustili by nás. Ale vyraziť nás môžu, napríklad keby sme znárodnili niektoré oblasti.

 

Lady Lazarus 2. – Zoznamka je super vec. . .

13.10.2024

Zoznamky všetkého druhu by sme určite nezrátali na prstoch oboch rúk. A možno by nestačilo ani prsty na nohách prihodiť. Netuším, koľko ich v skutočnosti je. Ľudia sa zoznamujú zrejme radi. A s rôznymi úmyslami, dodáva cynicky tichý hlások vo mne. Facebook sa rozhodol, že i mňa do nejakej zoznamky zapojí, pretože hŕbu žiadostí o priateľstvo som neprijala. Keďže som [...]

S pravdou 1. – Už len kozmonauti tam chýbajú. . .

13.10.2024

To teda povedal profesor Fischer, a mimoriadne výstižne podľa mňa. Slová profesora Fischera o dopadoch lockdownu a vakcín sú varovné https://www.facebook.com/viliam.fischer.501/videos/840528748069658 rozpísať celú jeho systematicky argumentačne podloženú bilanciu je zbytočné, kto chce popočúva. Vyjadrenie o krvných zrazeninách je varovné. Aj vyjadrenie o [...]

Ale čo 9. – A že kam šli prachy. . .

11.10.2024

Ak v štátnej kase nieto peňazí, a my bežní občania sa musíme zúfalo uskromňovať, potom je načase sa pozrieť, kam sa minuli. No rozflákli ich, nie je odpoveď. Mňa ale zaujíma, aké % z tých peňazí nám „prekovidovali“ zdravotníci. Tí zdravotníci, ktorí i teraz hrdinsky naťahujú ruky, že oni chcú vyššie platy o pôvodné percentá, veď čo by sa [...]

Boris Pistorius, ponorka

Šéf nemeckých spravodajcov: Či sa nám to páči alebo nie, sme v priamom konflikte s Ruskom

14.10.2024 20:59

Rusko bude do roku 2030 schopné zaútočiť na NATO, tvrdí riaditeľ nemeckej Spolkovej spravodajskej služby (BND) Bruno Kahl.

nehoda, Dúbravka, električka,

V bratislavskej Dúbravke sa po zrážke s autom vykoľajila električka. Vodič automobilu skončil v nemocnici

14.10.2024 20:48

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka na križovatke ulíc Harmincova a Schneidera Trnavského sa v pondelok večer zrazilo osobné auto s električkou.

Donald Trump

Trump nevylúčil nasadenie armády proti svojim odporcom. Harrisová varuje pred diktatúrou

14.10.2024 17:49

Vnútorný nepriateľ je nebezpečnejší ako Čína, Rusko a všetky tieto krajiny, vyhlásil Trump.

Vladimir Putin, vojna na Ukrajine, karneval

Moskva chce trestať cudzincov za "rusofóbiu". Zákon sa má vzťahovať aj na Slovákov

14.10.2024 17:05

Ruská vláda schválila návrh zákona, ktorý privedie cudzincov k trestnej zodpovednosti za „rusofóbiu“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,979
Celková čítanosť: 9528697x
Priemerná čítanosť článkov: 3199x

Kategórie

Archív