Založ si blog

Žaba 10. – Taký príbeh nevymyslíš. . .

Ak som v blogu o hromadnej sťažnosti nás matiek Otvoreného listu premiérovi spomenula, že sme na ceste za spravodlivosťou pre naše mŕtve deti zažili kadečo, tak je to skutočne kadečo.
Dnes vám poviem, čo v súčasnosti zažíva jedna z nás – Andrejka.
Adikin príbeh…
Andrejke zomrela jediná dcéra – Timejka. Po jej smrti musela zápasiť nielen s bolesťou zo smrti jediného dieťaťa, ale i so skutočnosťou, že trestné oznámenie bolo doriešené ako neopodstatnené.
Ibaže Andrejka zistila, že správy v záznamoch poskytnutých vyšetrovateľovi nezodpovedajú tým správam, ktoré si ako kópie ukladala dcéra doma. Podala podnet vo veci falšovania zdravotnej dokumentácie – a predstavte si, dozvedela sa v odpovedi  vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania, že falšovať zdravotnú dokumentáciu u nás nie je trestný čin. 
Áno, podarilo sa nám v rámci skupiny mám Otvoreného listu premiérovi SR vďaka ústretovosti bývalého ministra spravodlivosti Gála situáciu zmeniť – v súčasnosti je už falšovanie zdravotnej dokumentácie aj u nás trestným činom.
Príbeh Andrejkinho boja však neskončil.
V súčasnosti prebieha občiansko-právne súdne konanie s lekárom, ktorý bol vo veci  pochybenia pri diagnostikovaní, tuším je to § 139.
A k tomu momentálne musí Andrejka s manželom čeliť skutočne nenormálnej situácii…
Neznáma osoba dala vyrobiť plagáty, ktoré obsahujú články z médií, týkajúce sa smrti Andrejkinej dcéry, a náhrobný kameň, fotografiu jej mŕtvej dcéry Timejky, oboch rodičov a aj lekára, s ktorým je vedený súdny spor.
A tie plagáty táto zatiaľ neznáma osoba povylepovala v Štúrove aj v Nových Zámkoch na autobusových zastávkach, na výklady obchodov, dokonca aj ľuďom do poštových schránok.
Tiež si kladiete otázku ako ja, či toto dokáže spraviť človek so zdravým rozumom?
Andrejka a Tibor podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci.  Policajti čin riešia podľa § 374 ods. 1.
A ja im veľmi prajem, aby sa podarilo vypátrať toho, kto sa takýmto primitívnym a trápnym spôsobom snaží tejto osudom kruto skúšanej rodine ešte viac ublížiť. Verím, že podľa záznamov kamier v meste ho vypátrajú.
Lebo snahou páchateľa – zatiaľ žiaľ neznámeho – je zrejme privodiť trestné stíhanie rodiny zo strany zatiaľ ešte právoplatne neodsúdeného lekára, s ktorým je vedený súdny spor. Inak si ťažko vysvetliť pohnútky neznámeho páchateľa.
Dokážete si vôbec predstaviť, že by nejaký lekár zavinil smrť vášho dieťaťa?
Prežiť smrť vlastného dieťaťa je neskutočná bolesť. Je o to ťažšie sa s tým vyrovnať, ak mohlo žiť – a zomrelo len v dôsledku profesijnej chyby, nedbalosti, ľahostajnosti niekoho iného.
Riešiť takúto situáciu, ak ku smrti dieťaťa dôjde v slovenskom zdravotníctve, je príbeh na dlhé roky. Vyšetrovanie sa vlečie, súdne konanie sa vlečie – a a vy žijete s ustavičnou bolesťou, akoby vám ktosi neustále špáral v rane, nemôže sa hojiť.
Tento štát nás nekonečne sa vlečúcim spôsobom riešenia vinníkov smrti našich detí udržuje v chronifikovanej traume. A postupmi podaktorých svojich inštitúcií nás ešte aj retraumatizuje, prehlbuje naše utrpenie.
Je to zúfalstvo, bolesť, vyčerpanie až na dno síl a únava bez konca. Je to chvíľami pocit, akoby sme sa z tohto všetkého mali zobudiť, pretože je to iba zlý sen. Je to občas intenzívna túžba zomrieť, ĺebo žiť takýmto spôsobom tak veľmi bolí…
A v tejto situácii ktosi dokáže rodine Timejky ešte takto zákerne ublížiť???
Elena 3.9.2020
P. S.: Takže výzva – ak ste zo Štúrova alebo z Nových Zámkov a videli ste osobu, ktorá tie plagáty šírila, prosím, ozvite sa na fb stránku Obete zdravotníctva. Ľudia ktorí nemlčia. Ďakujem.

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016837x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie